Del 3

Kände att det var dags för nästa del av Soccans och min historia :)
(läs del 1 HÄR och del 2 HÄR)


Del 3

Sommaren kom och igångsättningen hade gått i princip felfritt. Hon kändes bra, positiv och hade gjort framsteg. Galoppen var i uppförsbacke och hon hoppade som en kanon, även att vi höll oss på låga höjder. Hon var dock fortfarande inte sådär jättemusklad och orkade inte hur mycket som helst, men det var en bra bit på vägen.
Hon orkade inte riktigt bära upp sig, utan ville gärna gå bakom hand, vilket vi försökte jobba bort. Halsen blev mycket bättre, medans rumpan och ryggen inte hade särksilt mycket muskler. Någonstans här började vi leta ny sadel till henne, då jag tyckte att den inte låg helt hundra + att jag hamnade helt fel i den.  –Dock utan resultat.


Hon kunde gå såhär i uppförsbacke:

och såhär i nerförsbacke-galopp: under samma ridpass. Jag fick verkligen jobba kan man säga ;)


I slutet av juni åkte vi iväg på ridläger tillsammans med Sofia och Pixen. Det var verkligen helt underbart, jag skojar inte. Fint väder på härliga Öland, stora fält, ridning på gräsbana, varmt väder, roligt folk och allt var typ bara bra. Soccan tyckte verkligen att det var superkul och var glad hela veckan. Fick mycket beröm för henne och det blev till och med en kölista på henne om hon skulle säljas, haha. Sista dagen hade hon inte riktigt orken att ge fullt ut bara.
Här hade hon börjat, långsamt, tappa en del muskler, gå ner i vikt och bli insjunken i flankerna.. Dock inte så det syntes skillnad sen innan eftersom hon redan var omusklad. (det är svårt att se en skillnad när man ser hästen varje dag, under dygnets alla timmar, ungefär. men ni kan se på bilderna hur hon såg ut)



Dock ser hon inte så glad ut på just denna bilden, men det var den man såg bäst hur hon såg ut på ;)







På helgen var det dags för första tävlingen sedan hösten. En kombitävling, med dressyr på första dagen och hoppning andra.
Vår dressyrdebut gick över förväntan ^^ Första klassen kom vi tvåa i, (fast då var jag verkligen inte nöjd med hur ritten kändes) så då tog jag till mig det som stod i protokollet och så gick vi och vann andra klassen! (vi höjde procenten från 62,59% i LCn till 68,62%  LBn)
Dagen efter var ponnyns krafter slut. Det var verkligen stekande hett, ingen vind och massa kryp i luften = det sämsta tänkbara för Soccan. Vi hoppade en LC, kom runt banan men fick ett stopp på näst sista i omhoppningen. Otroligt bra kämpat av henne som inte var i full kondis och dessutom hade gått två pass/dag hela veckan..





Här kan ni se att hon hoppar högre än hennes eget bästa, vilket hon gör när hon blir trött..




På vägen hem blev det ett litet äventyr ;) haha
Sofia som också hade varit där och tävlat, var på väg hem och ringde oss som var kvar på tävlingsplatsen. De hade fått punktering på transporten, mitt på stora vägen. Så vi fick kasta oss in i bilen, köra förbi dom till en rastplats där Soccan och jag fick gå av. Sen körde mamma och pappa tillbaka till Sofia och deras transport, lasta av Nico(hästen) ner i vägkanten, lasta in honom i vår transport och köra till rastplatsen med honom också. Sen körde dom tillbaka till transporten med punka och bytte hjul. Till slut så kom de till oss och så kunde vi fortsätta hem x)



Hon flyttade till stallet där hon skulle stå över sommaren. Hon fick vila upp sig ett tag efter lägret innan vi körde igång igen.
Vissa dagar gick hon hur bra som helst i ridningen, vissa var verkligen bara totalkassa. Då det var sjukligt varmt utan skugga där vi var, så tänkte jag att det var värmen som var boven, eftersom hon hatar värme. (+ att sadeln inte var hundra) Det gick inte heller att ”söka skydd” från solen i skogen, för där blev men bombarderad med tusen äckliga flygkryp, som varken jag eller Soccan tål..
Men det var ändå samtidigt härligt att komma ut på landet och rida ^^




Fortsättning följer.. ^^
(om ni tycker det är intressant att läsa, haha) Jag tycker det är roligt och viktigt att skriva iallafall.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag tycker det är väldigt roligt att få följa dig och Soccans historia :)

2011-05-27 @ 20:52:33
URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja fortsätt! Det är jättekul att läsa :)

2011-05-27 @ 21:21:17
Postat av: Linnéa

Tycker det är jätteintressant, ser redan fram emot nästa del :D

2011-05-27 @ 21:42:59
URL: http://sheisnea.blogg.se/
Postat av: Anonym

de är så kul att läsa :) !

2011-05-27 @ 22:18:12
URL: http://hillaryochfleur.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Vad fin din ponny ser ut på dessa bilder! Vilken enorm skillnad mot de bilderna du visade i första delen.

2011-05-27 @ 22:24:04
URL: http://www.maler.se/pernilla
Postat av: Tova

Intressant läsning, läser gärna :)

2011-05-28 @ 08:06:24
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Emma <3

Har läst alla dessa inlägg och tycker dom är skit intressanta! :D <3

2011-05-28 @ 20:03:19
URL: http://emmaoholm.blogg.se/
Postat av: Amanda

ja, jag vill ha mer fortsättning! :D

2011-05-28 @ 21:19:42
Postat av: bella

jaa jättekul! :)

2011-05-29 @ 20:53:11
Postat av: Moa

FORTSÄTTNING :D

2011-05-31 @ 12:01:37
URL: http://monteryttarna.blogg.se/
Postat av: Julia

Tycker det är superkul att läsa ! :D Längtar redan efter fortsättningen ^^ :)

2011-06-01 @ 14:25:23
URL: http://ourhorsesjuliaochnicole.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0