Namninsamling

Taget från sidan där en namninsamling är startad:
Det är alltså inte jag som har skrivit texten, utan Therese Viklund.

För oss som är emot de nya licensförändringarna inom ridsporten 2012


Nu tycker iallafall jag att förbundet har gått förlångt. De chockhöjer priserna på licenserna på grunder som jag inte kan förstå.

"Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat".
Det kan dom se i tdb, och för det betalar vi redan 10 kr per start och häst.


För att få en bred idrott är det viktigt att man gör det enkelt för dom att börja tävla och det ska inte behöva kosta en förmögenhet för att starta dessa lokala tävlingar. Hur ska vi kunna bygga upp en bra grund för våran sport om ryttarna inte har råd att böja tävla. Man kan inte börja bygga från toppen, man måste börja från grunden och med dessa priser är jag säker på att andel som tävlat lokalt kommer att minska och med det fler inställda lokala tävlingar som drabbar både klubbar o de ryttare som ändå valt att tävla.

Den internationella licensen höjs med 100% från 2000kr till 4000kr. ( för 3 år sedan var priset på denna licens 1000kr). Detta försvaras med att eftersom antalet tyttare har blivit så många fler tar arbetet mycket tid för personalen på sportavdelningen. Ska personerna som sitter på dessa platser få en rejäl löneförhöjning eller vad? Det kan inte vara så svårt att anmäla flera ryttare än om man skulle anmäla en. En höjning med 2000 kr kan betyda att man måste välja bort tävlingar bara för att ha råd att betala licensen, hur ska vi kunna få ett bättre toppskikt om ryttarna inte har råd att åka på dessa tävlingar, man vinner inga internationella mästerskap genom att bara tävla i Sverige.

HÅLLER NI MED?
Skriv på HÄR

Det gör skillnad i kampen mot att få ridsportförbundet att ta tillbaka det nya systemet.

Facebookgruppen har fått över 3000 pers på ett dygn och ökar hela tiden.

Kommentarer
Postat av: Noomie

Gilla!

2011-10-05 @ 05:54:26
URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: Carro

Sv: Ja precis. Man behöver inte alltid tuta och köra, det ska finnas ett förtroende hos både först ^^

2011-10-05 @ 07:06:07
URL: http://baraacarro.blogg.se/
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

Jag har skrivit på! Och är med i gruppen på facebook.P.S. Var gärna med i min bloggtävling där du kan vinna ett toppenfint swarovskiarmband i valfri färg! Tävlingen är sponsrad av Butik Quse och värdet på armbandet är 595 kr. Snygg detalj till tävling, liksom till vardag och fest. D.S.

2011-10-05 @ 08:24:10
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Emily - RYTTARDUON

Helt vansinniga priser tycker jag.. undra vad som flög i dem :O

2011-10-05 @ 15:00:15
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag undrar hur förbundet tänkte? Eller det var kanske det de inte gjorde? I vilket fall tycker jag att alla ryttare verkligen ska ta och protestera mot det här!

2011-10-07 @ 13:50:09
URL: http://teambockaberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0