Nills

När jag red Nills så var det i princip nästan bara fokus på positiviteten och det lyckades bra :)
I början av passet så struntade jag i formen, bara lät honom gå med näsan där han ville, red honom framåt så att han han skulle söka sig i form och kontakt själv. Det tog ett litet tag, men sen så var han fin ^^ Och taktiken funkade nog som den skulle, för han surade inte en enda gång under passet som han kan göra ibland.
I slutet så gjorde vi en massa övergångar skritt/trav, med följd av snabb och positiv reaktion framåt fick han massa beröm.

Nöjd! :D
Hoppas på att det går bra imorgon med, att han kommer ihåg dagens och att "poletten har trillat ned".
Ska fortfarande rida helt okomplicerat, på samma sätt som idag, och fokusera på positiviteten.


Rosa eller Blå?

Jag kan inte bestämma mig, hjälp!
Denna gången har jag verkligen en hel hög med olika förslag på outfits som jag skulle vilja ha under tävlingen imorgon.. Men dessa är de två som jag vill ha mest, men kan inte välja.
Ska jag vara mer "klassisk och stilren" eller med lite färg?
Blått eller rosa?
Båda är fina på sitt sätt..

Har brun sadel och träns, så det ät därför jag har de bruna skydden.

Soccan 30 september

Planen var att bara röra på henne i alla gångarterna, simpelt och okomplicerat.
Meen. Hon var stark, nonchalant för skänkeln, stel, springig och tråkig, katastof, så jag skrotade originalplanen och red igenom henne ordentligt istället.
Det tog ett litet tag, men det gav jäklar resultat! Skippade traven nästan helt och tog galopp, red med massor av ben och verkligen satt tillbaka henne för sätet, bytte varv ofta, gjorde övergångar skritt-galopp.
Och jises vad fin hon blev i slutet. Satte under sig och tog i som bara den. Kunde galoppera med näsan 30cm från marken och var inte alls farligt stark, utan lyssnade bra på alla sätt och vis.
Hon blev helt sjöblöt och till och med skummig under schabraket.. hehe (det är ovanligt för henne), Men jag hoppas att det är värt det och att hon är lydig lösgjord och fin imorgon :) För så som hon var i början av passet idag, hade blivit katastrof på tävlingen.

Inte bild från idag


Regionaldebut

Vet inte om jag har missat att skriva det, men jag anmälde mig och Soccan till en hopptävling för ett tag sedan. (jag tror att jag har skrivit det, men man vet aldrig, haha)
Den är iallafall imorgon och det blir regionaldebut för vår del. En LB ska vi hoppa.

Vi kör fortfarande på samma taktik -att ha roligt och inte ha några stora förväntningar, ingen press på att vinna (det lär vi nog inte göra ändå, med det startfältet som är) fast att nolla är ju alltid en målsättning. Vi gör så gott vi kan helt enkelt :D

Så ska göra lite tävlingsförberedelser i stallet när jag kommer dit + att rida Soccan och Nills.
Rida, putsa, packa, rykta, knoppa.Hästvakt

Nu i helgen är jag "hästvakt" åt Josse och hennes pålle Nills (som jag skrev om för några dagar sedan).
Jag ska rida, fylla på matburkar och sådär. Det blir nog bra tror jag. Ska inte rida något komplicerat, utan mest jobba med att han ska hitta egen framåtbjudning och vara positiv :) Söthästen.


En enda röra

Herregud säger jag bara.
-Jag köpte ett par benskydd av en person via hästnet. Jag betalade in och sådär. Men sen när jag hämtade paketet innehöll det istället ett schabrak (som också låg ute på annons av samma person).

-Jag mejlar och undrar vad som gick fel men får inget svar, mejlar igen, inget svar.

-Jag kontaktar personen ifråga på facebook, det tar ett tag innan jag får svar, men när det väl kommer ett svar är det bara "öh?" -.-

-Personen säger att den inte har skickat varken benskydd eller schabrak till mig, säger att jag har tagit fel på person.
(fast det var dens prylar som var till salu, mejl, bilder, namn och allt - 100% säkert)

-Personen säger att den inte använder den mejlen längre som jag har haft kontakt med. Men vem är det då som har använt den?

Hur kan det komma sig att jag har ett schabrak som har varit den personens? Hur kan det komma sig att det låg annonser ute med den personens saker, bilder och mejl? Hur kan det komma sig att den personen har svarat på mejl, tagit emot pengar och skickat till mig då?

Och nu vill h*n inte svara..
Alltså hur svårt kan det vara? Antingen vet man väl om man har skickat något eller inte.
Varför vill h*n inte svara? Eller alltså, vart ligger problemet, jag fattar inte.

Antingen så har någon fått mina benskydd och jag dens schabrak och det är ju tråkigt för båda eller så har personen skickat fel.. Men jag förstår fortfarande inte, för man vet väl om ens schabrak finns kvar hemma eller inte? ;)
Jag har svårt att tro att någon annan har gjort "inbrott" på mejlen, hästnetkontot, tagit personens bilder och sen stulit sakerna, lagt ut annonser i personens namn och sålt iväg dom, utan att personen i fråga vet om det.

Och jag har frågat vad jag ska göra med personens schabrak, skicka tillbaka det eller så. Men eftersom jag inte får något svar, antar jag att jag har fått det då. Jag har ju trots allt betalat för ett par benskydd och jag lär inte få några pengar tillbaka för dom. Och eftersom jag inte ens vet vart jag ska skicka schabraket och personen inte verkar vilja ha tillbaka det så behåller jag det.

Det är en enda röra bara.. Men det ligger i säljarens ansvar (som inte ens vill säga att den har sålt något till mig).
Gah.
Men aja, om personen inte vill ha tillbaka det, så tar jag det själv.

Ska fundera på vad jag ska göra med det nu.

Mycket hallå om något som hade kunnat vara så enkelt.Ni med bildlänkar hos mig!

Alla ni som har min bildlänk!
Ni får supergärna byta till denna bilden istället för min gamla :)

Om ni vill byta eran bild, bara släng en kommentar med länk till bilden så fixar jag det.


Soccan 29 september

Jag ryktade ordentligt, lindade benen och sen så gick vi en liten promenad. Men hon tyckte att det var lite mörkt (det var i princip becksvart utanför lamporna) och smög nästan fram, ville gå bakom mig när vi inte var i lyset och sådär ;) haha
Så jag släppte henne i ridhuset en stund där hon traskade omkring.
Jag gick in i köket och gjorde morotspengar, sen lekte vi följa John Soccan och jag :)


Utlottning i samarbete med Cheval Ridsport

OBS - Utlottningen är AVSLUTAD - OBS

Nu är det alltså dags för en ny utlottning, sponsrad av Cheval Ridsport ^^

Vad som lottas ut denna gången är ett fint schabrak från John Whitaker, modellen "metallic". Det är i storlek full och är marinblått med silvertråd och passpoal.

Gör dessa punkter för att delta:
1. Kopiera bilden nedan och lägg in den i din blogg, hemsida, facebook eller liknande. Länka till www.chevalridsport.se och detta inlägg.
2. Om du har facebook, gilla Cheval Ridsport
3. Gå till Cheval Ridsports webshop och välj ut en favoritprodukt.
4. Skriv en kommentar i detta inlägg som innehåller:
- För och efternamn
- Mailadress 
- Länk till inlägget med bilden som du publicerat på din blogg/hemsida
- Länk till favorit produkten

Utlottningen är Avslutad
Lycka till!Knas?

Det är något mysko.. När jag redigerar en bild på denna datorn (den stationära nya) och sen flyttar min externa hårddisk och ska använda den med min bärbara dator, så kan inte de redigerade filerna visas. Hmm.
Fattar ingenting x)
Det står att jag inte har behörighet, att filen inte kan läsas osv.

Men jag kan göra tvärtom. Dvs. redigera en fil på den bärbara datorn och sen ta upp den på den stationära.Utlottning!

Fick med mig en sak hem från Cheval idag så snart kommer det upp en ny utlottning här på bloggen :D
Ska bara fixa ihop text + bild, men sen kommer den.

Det är i princip fullproppat med saker i deras lilla butik nu. Och mer saker är på gång in. Fler nyheter från Shockemöhle, Kingsland, påfyllning med JW osv.
Hittar alltid en massa fint när man är där, trots att butiken som sagt inte är så stor.

När jag åker dit, så går jag (om jag inte har bråttom) alltid omkring flera varv och kollar in sakerna, klämmer och känner innan jag bestämmer mig för vad jag ska ha. Även om jag har sett en massa tidigare, så är det bara helt underbart att titta på allt, haha. Det är svårt att åka därifrån tomhänt, haha, iallafall för mig.
Svart träns till brun sadel

almiiiw :D om Resultat klubbhoppning 25 september:
hej, bara en fråga. varför har du svart träns o brun sadel ? jag tycker inte det är fult men du har ju SÅ himla FINA tabacco-färgade träns! :)
tacksam för snabbt svar! :D:D


Jag hade rätt bett på det tränset, så då slapp jag byta och krångla med det. (lite lathet, haha) Sen så tänkte jag ha de benskydden, hjälmen, stövlarna osv som är i svart och silver så då matchade det tillsammans ändå ^^
Tyckte inte att det gjorde så mycket att det inte var samma färg på sadel som träns när det bara var en klubbhoppning. :DNya favoriterna

Något som jag verkligen är nöjd med är dagens köp från Cheval!
Det blev en paket med gråa schockemöhlelindor och de invigdes såklart på kvällens ridning.
Och gud, jag blev helt kär i dom, haha. (kan man vara kär i ett par lindor?..) Nej men dom var lagom tjocka, lagom långa från början utan att jag behövde klippa i dom, satt bra, inget knölande, inget nerkasande osv.
Helt perfekta alltså och är lätt nya favoriterna <3

Soccan 28 september

Dagens ridning var inte mycket att hänga i julgranen..
Det kändes redan vid framskrittningen att hon inte riktigt var med på noterna. Jag gissar på träningsvärk, det kändes som om det nog var en del kvar i musklerna, trots allt.

Iallafall. Jag hade alltså Soccan på dressyrlektionen ikväll :) Vi fokuserade mycket på galoppen, red förvänd osv.
Stundvis så kändes hon fin, satte verkligen under sig och var lätt i handen även i den förvända. Men det höll bara i lite åt gången för sen tyckte hon att hon skulle göra något annat, sträcka ut sig, bli stark och sådär. I den förvända ville hon byta. Hon taggade till när det var många hästar omkring henne och blev lite "rörig" att rida på något sätt. Var inte alls nöjd efteråt och det kändes mest "katastrof". =inte bra alls.

Men som sagt, troligtvis träningsvärk och då är det inte någon som är särskilt pepp på arbete.
Så såhär i efterhand, väljer jag att tänka tillbaka på de stunder där hon fakstiskt var fin :)

Pappa filmade en liten snutt från början av passet, men lägger inte upp filmen för jag tror inte den är så mycket att se ändå. Den är kort och inte så rolig, ganska mörk. Men ni kan få två bilder som jag lyckades printa från den:
Bilderna säger inte så mycket om hur det gick, men det är alltid något, haha.Lunchpaus

Tog en liten lunchpaus i läsandet och åkte först till stallet och lämnade JW-byxorna jag ska sälja som en tjej skulle prova.
Sen blev det in på Cheval en stund och sist köpte jag mat. Fick ett sånt otroligt sug efter en pommestallrik, så det fick det bli :D haha


Animo is the shit

Något som står riktigt högt upp på "vill-ha-listan" just nu är ett par till animoridbyxor!
Jag kan knappt rida i något annat än dom just nu. Jag kan leva hela mitt liv och dö i dom, haha.
Nej men ärligt talat så är dom överlägsna alla andra mina brallor. Lätt. Nästan så att man blir beroende.
Vill ni inte bli beroende, prova inte ett par animo, då blir ni tvungna att köpa ett par, det kan jag lova.

Får ta och sälja något för att få lite pengar, för vill måste ha ett par till att byta med.


Nills

Vet ni vad? Jag red stor pålle idag :D

Eller, ah han är inte så superstor, ganska lagom, men det är ändå stor skillnad från att rida Soccan som är bra mycket kortare och mindre. Ovant men kul alltså.
Josses häst Nills, som ni säkert har sett på bild här på bloggen tidigare :)


Vila för ponnyn

Soccan vilade idag.
Med banhoppning i söndags, så kan musklerna behöva återhämta sig ordentligt innan man kör på igen :)
Alltså blev det igenomskrittning och travning av kroppen igår och vila idag. Vill inte ha någon onödig mjölksyra.


Småpyssel

Jag fortsätter med mitt bildskickande efter klubbhoppningen :)

Och så har jag putsat ett träns och lite annat som skulle in på rätt plats istället för att hänga lite överallt.

Har även fixat ihop ett bildspel på klubbens hemsida, i uppdrag av ridskolechefen, med bilder från ett ridläger i somras en förälder som har fotat.

Lite småpyssel sådär under dagen ^^


Canon EOS 350D SÄLJES

Tänkte hjälpa Josse att sälja sin kamera. Det kan ju alltid finnas någon av er bloggläsare som är sugen :D

En Canon EOS 350D i nyskick, det enda är att linslocket fattas.
(men det kan man ju köpa ett om man vill, kostar typ 70kr)

2300kr

Intresserad? kontakta
josephinesandstrom@hotmail.com

Soccan 26 september

Red barbacka med ett mystäcke. Skrittade ett bra tag, iväg en sväng och gick sen in i paddocken. Där låg det lite bommar framme som vi travade över. Red på framåt i ett friskt tempo och lät henne trava igenom hela kroppen. Inget "ihoptryckande eller muskelpressande", utan bara rida på framåt avslappnat.
La henne i en låg form och hon kändes himla fin! Pigg, glad och framåt ^^


Foto: Alma Söderholm

Täckes-tankar

Det blev inget täcke köpt idag, men vi kollade på både Hööks och Lantmännens sortimtent :)
Han behöver inget täcke än på ett tag, så väntar lite och så köper vi ett lagom tjockt när det väl är dax.

Provade även Soccans täcken på honom i stallet, men dom var för stora. Fleecetäckena och det rosa regntäcket med hjärtan på funkar, men resten är för stora.


Glad poni ;) haha

Täckesshopping

Idag ska vi prova Soccans täcken på Cabi och se om han kan ha dom eller om dom är för stora.
Om han inte kan det, så ska vi ta en täckes-shopping-tur.
(och så skulle jag vilja ha ett ridtäcke)

Han kan behöva något stalltäcke (under tiden han står inne och det är kallt) och ett varmfodrat utetäcke när han får börja gå ut om dagarna, när nu det blir, någon gång i vinter troligtvis..

Det är iallafall täckesrea, både på Hööks (15%) och på Lantmännen (20%), så då är det lika bra att passa på och se om man hittar något kul ^^Till salu på riktigt

Just det, jag har glömt det viktigaste av allt nu ju..

Soccan är utlagd på annons och ni hittar den här:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=534670

Har bytt ut några klipp i filmen mot klipp från dagens hoppning :)

Underbar tävlingsponny
Underbar tävlingsponny. Hästar säljes
Underbar tävlingsponny. Hästar säljes
Underbar tävlingsponny. Hästar säljes
Underbar tävlingsponny. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 1998
Namn: Secret Star
Soccan är en fullblodskorsning från Holland på 144cm. Känns dock inte liten att rida och växer under ryttare.
Hon är totalt okomplicerad i all hantering så som lastning, klippning, skoning osv. Är trafiksäker och är inga problem att rida ut på. Älskar uppmärksamhet, barn och hundar, bryr sig inte om oväsen och rörelse.
Hoppar alla typer av hinder, även terräng och är inte tittig, stannar inte. Är pigg och framåt, men inte het. Hoppar banor på 100-110cm och enstaka hinder på 120cm. Tävlad LA dressyr och LB hoppning.
Hon är välriden på marken, kan skolor osv. och kan ridas utav alla. Behöver dock en ryttare med viss erfarenhet för vidareutveckling.
Har mängder med vinster och placeringar och tycker det är roligt att tävla, att åka hem från en tävling utan rosett är en ovanlighet.

Rätt ryttare och hem är otroligt viktigt. Viss utrustning medföljer. Två nyligen utprovade sadlar (hopp och dressyr) rekommenderas att köpas till.

Fler bilder finns här: 
https://picasaweb.google.com/1018639520605487264 83/SecretStar
(tag bort de mellanslag som finns i länken)
Telefon Sara Carlsson: 070-5507694
(mamma) Lisbeth Carlsson:  070-6045 910

Pris 60 000 kr
Lite skillnad

Jaa.. Första bilden är från idag och andra är från 18 juni.
Hon ser lite mer ut som en tävlingsponny nu än då ;) Tjockismage <3


Fotografering klubbhoppning

Det har blivit en hel del fotograferande idag. Alla ekipage som var med, kom med på bild.
Jag fotograferade första och halva andra klassen och sen när jag skulle gå och göra iordning min pålle, tog Sofia över kameran och fotade det sista.
Dock var det riktigt knepigt fotoljus, olika på varje hinder, ibland jättemörkt, ibland superljust, motljud, medljus, ja ni fattar. Men några blev nog bra ändå ;)
Jag älskar när man kommer hem och märker att bilderna fakstiskt inte blev så dåliga som man trodde! haha

Håller på och skickar bilder till en massa olika personer, så är halvt (helt) upptagen, haha.
Ska ev. sätta ihop ett album tänkte jag också.

Här är en hög bilder från dagen som jag fotade:
Resultat klubbhoppning 25 september

Det gick himla bra idag och är supernöjd med ponnyn!
Hoppade som sagt 1m som clear round och det var inga problem alls, inte den snyggaste rundan, men vi tog oss över och Soccan var glad och tyckte det var roligt ^^ Inga tveksamheter och det är det viktigaste. Hon tog tag i hinderna och det är bara så skönt att hon känns pigg och fräsch.
På framridningen så försökte hon dra ner huvudet och småbocka titt som tätt, haha.
Och sen i "omhoppningen" höjde vi upp så det låg på 1.10 och det tog vi oss över också utan problem :D Duktig ponny. (Red inte som omhoppning, utan med vanliga vägar eftersom jag ändå var utom tävlan)

Så jag är happy happy!
Vi har ju inte hoppat alls många gångar nu och inte tränat något över huvud taget. LB har vi inte hoppat sen 2009 och 110 har vi nog inte hoppat bana på sen dess heller..
Man kan säga att det går uppåt och framåt för oss :DHård soffa

Somnade på Soffan inatt, hehe. Och den är inte supermjuk som min säng, så känner mig lite helvt mörbultad sådär på morgonkvisten..
Jag ska iväg till stallet aldeles strax. Egentligen så startar jag inte förrän sist, men jag ska stå på banan från början och fotografera alla, så måste vara där tidigt ändå.

Och för första gånge i världshistorien (tror jag) så ska jag inte ha knoppar! Har alltid alltid haft det.
Men det går väl bra ändå ;) Ska bara hoppa en clear round så då kändes det lite onödigt..

Vi hörs sedan. Hej så länge


Outfit - Klubbhoppning 25 september

Såhär kommer Soccan och jag se ut imorgon :) Lite lagom sådär.
Har inte en enda annan orange pryl, vad jag kan komma på, så resten av utrustningen får vara matchande i svart, vitt och silver, utom sadeln. Om jag inte råkar hitta någon orange detalj då.

Men detta blir najs tycker jag!
Riktigt.

Träns - Dyon
Pannband - Swarowski
Schabrak  - Schockemöhle
Sadel - Altair by Antarés
Benskydd - Veredus och några vanliga
Stigbyglar - Composit
Hjälm - Charles Owen Ayr8
Stövlar - De Niro
Tröja - HM
Byxor - CRW

Soccans resultat i sommar

Jag tycker att det inte har varit så pjåkigt med Soccans resultat denna sommaren. Efter en ändå ganska lång paus, sen i mars.
Det brukar aldrig vara dåligt ifs, utan om hon är frisk, blir resultaten bra. De få gånger som det inte har gått bra, är när det har visat sig att hon inte har varit okej..
Jag kommer ihåg varenda tävling vi har varit på, (off topic -vad det var för väder, vad vi hade för utrsustning) och vad resultaten har blivit.
Kan göra en sammanfattning för hela våran tid om det finns intresse för det?

Här är sommarens resultat iallafall:

16 juli Ölands RF

LC:1 - 62,22%
(fick skav av sadelgjorden)
LB:1 - 62,67% - 2a-placering

22 juli RK Udden (fortfarande skav av sadelgjorden som gick upp här..)
LB:1 - 62,41%
LA:1 - 59,47%

6 augusti Ölands RF
LC:1 - 63,7% - Vinst
LB:0 - 60,3%

14 augusti Hyltans RF
LC:1 - 67,78% - Vinst
LB:1 - 66,89% - 2a-placering

21 augusti Kalmar HSK (hoppning)
LC - 0+0 fel - 4e-placering

3 september Torestorp RF
LB:1 - 65,17% - 2a-placering
LA:1 - 60,78%

11 september Klubbdressyr KBF
LB:2 - 67,67% - Vinst
LA:3 - 60,97%

17 september Torsås Ryttare (hoppning)
LC - 0+0 fel - 4e-placering

Bästa ponnyn <3


Schockemöhle Coach

Här är mitt schabrakköp jag gjorde idag :D
Jag sa ju innan att det var ett "måste-ha" och det var snyggare i verkligheten än på bild. Sprillans nytt, inte ens inpackat i butiken. Jag älskar nyheter som dessutom är i min smak, hehe. Är nästan så att jag vill ha et dressyrmodell också, fast det är inte jättefrakskuret, så kanske kan ha det till dressyrsadeln ändå ;)
Vad säger ni?

Jag säger - underbart!

Finns alltså hos Cheval Ridsport, för 349kr

Lite allt möjligt

Jag hämtade mitt paket och åkte till Hööks fast när jag kom dit var borstarna slut.. Och det var fel innehåll i paktet som jag hämtade -.- blä. Det innehöll ett schabrak, som inte var fy skam, men det var ju inte det jag hade köpt :/
Så får hoppas att det jag ska ha inte har blivit skickat fel till någon annan.

Åkte en supersnabbis till Cheval också, där det blev ett otroligt snyggt schabrak :D
Ska bara ta kort på det, så får ni se.

I stallet blev det en massa jourande, banbyggande och pysslande inför klubbhoppningen.

Söta minihinder, haha. Det är en A-ponny i mini-LD som är först, så hinderna är knappt hinder..


En vanlig lördag

Tog en lång sovmorgon som var underbart skönt.
Har duschat precis, sitter och äter frukost och snart blir det stallet. Jag ska ha stalljour hela eftermiddagen, bygga banan inför imorgon, fixa med Soccan och lite allt möjligt.
Innan dess ska jag hinna byto om, torka håret, bort och hämta ett paket på posten (:D), en sväng i på Hööks och gärna Cheval.
Så om jag ska hinna allt det innan klockan ett, får jag lägga på ett kål.

Vi hörs ikväll när jag har kommit hem!Märkesutrustning säljes

Har lite saker som fortfarande är till salu:

Intresserad? mejla: sara.carlsson@live.com

JW-byxor, svarta med röda sömmar
Storlek 30 (ca150), knäskodda
500kr


Mountain Horse-byxor, vita, helt oanvända
Storlek 150, knäskodda
600kr inklusive frakt (nypris 800)


SÅLDA!
Helt nya Lädertyglar, märket Classic

Bruna, storlek full
200kr


Pikeurkavaj, modellen Skarlett, storlek 160
Marinblå med svart krage, superfint skick
940kr

En magisk bit plast

Efter mycket funderande (har fortfarande inte funderat helt klart) ska jag göra något jag inte trodde att jag skulle någonsin. -Köpa tre magiska bitar av plast i färgen blå röd och gul från Hööks för ganska dyra pengar om man tänker efter.

För jag tror att Prickeponnyn skulle tycka om dom. Han har fått raggig päls, fäller fortfarande massor och drar på sig kissfläckar lite här och där titt som tätt. Skön massage skulle han få på köpet också. Jag kommer inte klippa honom så länge han inte ska ridas. Alltså kommer han få riktig ponnypäls i vinter och den kan vara svår att borsta igenom ordentligt.

Alltså skulle då, om dom nu fungerar som de flesta säger, dessa "magic brushes" vara kalas för min lillpojk.
Vill ha några borstar som kommer ner i den tjocka pälsen och inte bara får med en massa hår, utan går på djupet liksom. Och när man har fått upp allt, kan man ta med vanliga borstar.
Nu så får Soccan allt hår på sig när jag borstar henne efter med de vanliga borstarna, haha.

Det kan iallafall vara värt ett försök!Måla måla måla

Det blev varken ridning eller klippning idag, utan målning för hela slanten.
Och som jag skrev tidigare, blir det ruskigt snyggt!
Turkos, svart och guld på ett hinder, gult, blått, grönt och rött på ett och sen blir det vitt med blåbär/hallonfärg typ.
Jag visar er när det är klart :D

Det är alltid roligt att måla, för det blir nästan alltid grymt resultat.

Foto: Emma Hellgren

Dagens plan

Dagens plan är inte så avancerad.
Ska snart till stallet och då ska vi fortsätta att måla bommar som vi började på igår. Förhoppningsvis är dom snabba på att torka så de kan användas på klubbhoppningen! Hoppas iallafall, för dom blir riktigt snygga kan jag lova ^^

Soccan ska ridas lite lätt, kolla gas, broms och sväng.
Om jag hinner så kanske jag klipper någon pålle, det beror på vad klockan blir.

Och när jag kommer hem, ska en annonstext till Soccan försöka att knåpas ihop. Efterlysning

Hejsan alla, jag har en liten efterlysning!
Champion har ingen sadel som passar honom, vilket han vill ha.
Och då har jag en stillsam fråga till alla er.

Är det någon som har en Prestige Versaille, 17 tum, bomvidd 34 att sälja för en billig peng (7-8000)?
Den behöver inte vara i toppskick, utan kan som sagt vara bra begagnad.
Ponnyn behöver en sadel.

Hör av er om ni har en att sälja eller om ni vet någon som är till salu.
Mejla eller något.
sara.carlsson@live.comBara Soccan på söndag

Idag var sista anmälningsdagen för klubbhoppningen och jag tänkte att jag tar den ponnyn som blir över och är med på, fast när allt var ihoppusslat med alla hästar och ryttare, så fanns det inga kvar. Eller dom som blev kvar är två shettisar och sen Chappe, men det känns inte rätt mot honom att rida när han ska gå en runda innan och inte har kondis för två egentligen. Och sen två stora hästar som bara skulle gå en klass.
Men då kan jag lika gärna vara med på bara Soccan och fokusera på henne, det är inte fel det heller.
Och så ska jag vara lite "alltiallo-funktionär" och fotografera alla utom när jag ska rida då :)
Vi startar sist, så har gott om tid för allt.


Soccan 22 september

Red barbacka ute i paddocken och hon kändes positiv och fin! Lätt i munnen och svarade super på hjälperna. Fast jag red inte så länge där ute och ganska okomplicerat.
När vi skulle galoppera så började hon bocka xD haha Jag gav det några försök, men hon vart lika glad hela tiden.
Så gick in i ridhuset istället och där var hon också glad för där höll dom på att bygga hinder.  Och hon gjorde bara några småförsök till bockning ;)  Men jag är glad när hon är glad :D haha
Red en liten stund där inne, mest galopp och sen avslutade vi. Det fick bli en liten mysdag för både Soccan och mig.

Efteråt fick hon på sig regntäcke, för det har regnat och varit ganska kallt nu i dagarna och hon är trots allt nyklippt.


Gammal bild

Frågor om utrustning

Anonym om 2004-09-07:
Jag har sett att du rider på ett kimbelwick ibland, är det skarpare eller "snällare" än pelham?

Alltså, det beror på vilket pelham man pratar om (delat, rakt, gummi, baby osv) och hur man fäster tyglen i kimblewicket. Överlag brukar folk säga att kimblewick är skarpare än ett pelham. Men för Soccan, känns det lite tvärtom. Hon vill gärna krulla ihop sig på ett pelham med normal längd på skänklarna och blir svårare att få fram för skänkeln, men när hon är riktigt pigg och framåt och om jag ska rida ut eller kondisträna tex. funkar det bra med pelham ändå. Jag får tag på henne mer ordentligt. För henne är ett babypelham bra som inte har så långa skänklar.
När jag rider på kimblewick så tar hon tag lite mer i bettet och krullar inte ihop sig fullt så mycket, man får inte den där "knäppa av-effekten". Å andra sidan, är hon lite stummare på det bettet, men det funkar bra vid hoppning, när hon ska ta tag i hinderna, men jag ändå inte vill behöva "slita" tag i henne om hon skulle bli jättestark.
Det är alltså svårt at säga vad som är snällara och skarpare. Det beror på vad hästen själv tycker och trivs med.nellie om 2004-09-07:
Heej, undrar om du vet om man får tävla i varnliga tretorn den gammla modellen? ;)

Ja det får man. Det ryktet som gick om att man inte skulle få tävla i tretorn nästa år, visade sig inte stämma. (som många andra rykten, man får ta dom med en nypa salt)
Här finns ett svar från SvRF om detta: http://ponnysanning.blogspot.com/2011/09/tavla-i-tretorn.htmlJennie Ohlson om B-ponnyer:
Hej Sara! Jag undrar om du vet om man får tävla dressyr med en Lamicell Master hjälm? :)

Jajamen, det får man. De regler som finns om hjälmar är att de ska vara CE-märkta (godkända säkerhetsmässigt) och ha ett fungerande hakband. Färg, yttermaterial osv. spelar ingen roll.
Martina om Filmen:
Vilka färger har du på din Ayr8 hjälm? :)

Den är i svart och silverKarin om Champion 21 september:
Har han ett myler d-ringsbett?

Ja, eller det är ett myler med D-ringar, men med tungfrihet och grejor.
Ser ut såhär ungefär inne i munnen:

och ringarna ser ut ungefär såhär:


mikaela om Informativt:
Tänkte bara fråga om du hade nå tips på snygga västar man kan rida i som inte kostar allt för mycket? :)


Hööks har några bra billiga varianter (under 400kr) som inte är helt tokiga till utseendet 

och sen om vi hoppar upp något steg prismässigt (500-1000kr) så har HV Polo, JW, Joules och Shockemöhle några fina :)
Finns tex hos RWS, och HEP.


Hittade några från Mountain Horse också -hos Hästbiten och och några från Hedmans Häst och Hund
(jag kan lassa på med hur många som helst, haha)

Dessa från vändbara från HV Polo är supersnygga ^^
Finns hos Charlies.nu


Och sen finns det ju massa över 1000kr, men det kanske inte räknas som billigt?

Framsteg!

Häromdagen när jag pratade med Pricken i hans box, så blev jag förvånad över hur bra han kunde stöjda på benet när han skulle vända sig, så jag tog ut honom i stallgången och gick några meter bara. jag var tvungen att kolla om det verkligen var så.
Och visst var det bättre! Han gick mycket mycket bättre än förut ^^ 
Han är ju inte bra på långa vägar, men han kunde sätta ner foten och gå på den utan han behövde kråkhoppa sig fram. Nu gick han som en häst som är "halt bara". Lite stelt och ovant och det syntes mer i svängen, men oj vilket framsteg!

Är riktigt glad att det går åt rätt håll. Min fina lilla Prick.
Han är så himla social och go. När man ska borsta på honom så går det knappt för att han vill klias och mysa och pilla på ens kläder, på borsten, i håret osv.
Mera film

Det var intressant med era olika åsikter om filmen (y)
Något jag reagerade på var att några tyckte attd en var för lång och att de som kollade häst inte skulle orka tirtta igenom hela.. Men på den punkten håller jag inte med. 
Om man inte orkar titta igenom hela, är det nog troligtvis inte rätt häst för den personen.

Man ska ha hästen sju dagar i veckan, alla dagar om året. Tröttnar man då efter att ha sett någon minut på en film, är det inte meningen att man ska ha den hästen. Då är man ju inte intresserad av den. Den som är intresserad, tröttnar inte på filmen, utan blir mer intresserad.

När jag hittar en häst jag verkligen är intresserad av, kan jag sitta och "droga" filmerna i timmar, haha, se dom om och om igen. Jag letar upp fler filmer och tittar på dom också. Jag vill inte bara ha ett litet klipp på någon minut, utan många klipp från olika tillfällen. Allt för att se så mycket av hästen som möjligt. När jag kollar på häst, vill jag ha mycket bilder och filmer.

Eller har jag fel?

Jag har finslipat lite på den och nu är den såhär istället, nästan likadan, med några justeringar:
Bättre/sämre?Champion 21 september

Vi hoppade en ganska okomplicerad övning, med fyra hinder och lätta linjer. 
Champion skötte sig väl helt okej och vi fick några fina språng med bra flyt. Men fick även några få stopp, dock utan någon speciell anledning tycker jag, det var inte högt, inget farligt, jag höll om med benen och gjorde inget särskilt fel, utan han bara sa nej typ. (ifs. var det i slutet när han kändes trött) Och en de tre gångerna, så gick han rakt igenom hindret efter stoppet, haha ;) Fast förutom det, så var han duktig! Han vill gärna krypa inpå hinderna istället för att gå av stort, så det är något som ska jobbas på med honom. 
Det finns en hel del hoppning i honom att plocka fram och jag tycker att han är himla rolig att rida ^^
En annan sak som ska jobbas med är kondisen! Den är nästan obefintlig, haha. Nej man han blir liksom flåsig efter några varv i galopp.. Gullehästen. 
Filmen

Här är ett första utkast på filmen.
Kanske byter lite videosar, bilder, lägger till, ändrar musik, fixar till och finslipar. Men detta är som sagt, första verisionen. Är inte helt nöjd ännu.

Vad tycker ni? Bra eller mindre bra? ^^

EDIT: OBS! Det ska vara musik i hela, men youtube tog bort sista biten :/
Men tryck ingång denna låten när musiken slutar, så ska jag fixa in det i filmen sen!
Det blir lite konstigt nu ;)
Vad är lagom?

Något som är svårt tycker jag, är att sätta ihop en annons till Soccan.
Det ska ju vara lagom mycket information, som säger tillräckligt mycket, men inte hela livshistorien liksom. Och sen bilderna. Jag kan inte välja, haha, så helst vill jag ha med hur många som helst, men det går ju inte heller.
Lite vet jag vad jag ska skriva, men resten.. Det är frågan det?

Jag vet också precis vilka annonser som jag tycker är bra och tilltalande på nätet. Men när man väl själv ska sätta ihop en, är det så mycket jag vill ha med och ändå inte.

Vad är lagom?Baka kaka

Sådär, nu är baket avklarat.
Om dom smakar lika gott färdiga som smeten gjorde är jag nöjd, haha.
Men formarna var ju typ dom sämsta någon har skapat.. Inte att rekommendera. Men det är väl smaken som räknas hoppas jag! 

Upp till bevis ikväll när de andra ska smaka ;)


Video och baka

Håller på och fixar med en video, typ försäljningsvideo för Soccan. Med klipp och bilder, ja ni vet.
Vet inte om det blir särksilt bra, haha, skulle vilja ha lite fler olika, nya klipp, men det får vara såhär sålänge iallafall :)
Lägger upp den här när den är klar!

Baka ska jag också göra och det tror jag blir awesome ^^
Är dock ett helt nytt recept för mig, men det låter gott.
Vi har i våran ridgrupp att någon ska ta med något fika till teorin varje gång och denna veckan är det alltså min tur.


Soccan 20 september

Red dressyr i ridhuset och hon kändes superfin :D Känslig och lyhörd, fin i kroppen. Satte lite extra press på formen och plockade upp henne ganska mycket och skapade mer tryck i steget än vanligt. Gjorde superfina travlängningar, öpnnor, slutor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, ja rubbet. Det enda som var mindre bra idag, var halterna från galopp. Dom kommer när hon blir ett snäpp starkare.
Hade radion på och det gjorde det hela lite roligare, som ett plus i kanten sådär.

Fina ponny! Den som köper henne kommer att ha riktigt kul :)
Om några dagar ska hon ut på annons.


B-ponnyer

Jag fotade bara några få B-ponnyekipage på tävlingen. Resten av tiden gick åt till att panika åt att jag inte hade benskydd och handskar ;) , köpa saker, linda upp och klippa till lindor osv.


Fotografier på Soccan

Några hoppbilder från tävlingen i lördags, fotograferade av Mia Gardstig.
Knäpp ponny, som hoppar mer än vad hon behöver och då blir det lite tjosan hejsan. haha


Hoppning instead

Hmm.. Trodde att jag hade anmält mig till en dressyrtävling på lördag (eller mamma sa att jag hade det, haha), så har varit inställd på det.
Nu när jag kollade tdb i förmiddags, hade jag ju inte alls anmält mig. Smart. Och efteranmälningstiden har gått ut

Men då kan jag ställa in mig på hoppning istället! (inte mig emot)
Om jag hade varit med på dressyren på lördag, hade jag inte varit med med Soccan på klubbhoppningen som ska vara på söndag. För jag vill rida mer "hoppinriktat", typ gas, broms, svänga, tagga igång henne osv. några dagar innan hopptävling och gärna låta henne vila en eller två dagar innan, ta det lugnt iallafall. Vid dressyrtävling rider jag mer "dressyrtrimmande".

Troligtvis så anmäler jag mig till att hoppa LCn bland hästarna med Soccan, 1m (det finns ingen LB) , tror det blir som clear round då :) 

Och sen får jag se om jag kanske anmäler mig på någon lektionsponny också.. Hade varit kul!
Ska hoppa Champion imorgon, så om det funkar bra, blir det nog honom i någon klass.
Tiara hade det också varit roligt att studsa runt lite med ;) Har fått "tiara-abstinens" sen i torsdags när jag satt på henne en liten stund.. haha

Sist jag var med på klubbhoppning, hoppade jag Marinas pålle Lorden

Inget turkost scapa för mig

Men va fan liksom.. Beställde ett scapaschabrak i början av maj, datumet skjuts upp gång på gång för när de ska komma och sen så kommer inte ens dom turkosa eller svarta nu över huvud taget :o
Måste vara något fel på något sätt, för flera andra butiker har ju fått flera leveranser med just dessa schabraken. Konstigt för Cheval också, som ändå beställde dom för länge sen och borde ha fått dom mycket tidigare än vad dom fick.
Sjukt tråkigt iallafall och nu kommer jag inte kunna köpa dom någon annan stans heller, för att dom typ inte tillverkas mer? Blä på dom som inte har skickat dom -.-
Å andra sidan, är det bra för min plånbok. Men otroligt synd på ett snyggt schabrak.

Jag får väl sikta in mig på någon vinternyhet istället ^^ Tex. Eskadron är mumma och Schockemöhle har en hel del snyggt på ingång!Soccan 19 september

Red ute i skogen tills det blev mörkt, gick sen in i paddocken.
Galopperade och skrittade, ingen trav. Gjorde byten, ökningar, övergångar och så vidare för att träna lydnad, kondis och styrka :) Red på i ett friskt tempo hela tiden och hon kändes pigg och glad så det var bra. Tyckte det var lite jobbigt emellanåt bara. Men bytena sitter nästan riktigt bra nu!Informativt

Idag, mina vänner, har jag varit i Torsås och skolan på laboration. Kändes nästan konstigt att vara i en skola igen.. Har inte varit i någon på jättelänge, haha. Man blir lite, jag vet inte, off, när man sitter hemma hela dagarna. Det är tur att jag har stallet (y)

Dock har jag fått oförklarlig träningsvärk på olika konstiga ställen i kroppen. Kan inte komma på vad jag har gjort som skulle kunna orsaka detta.. Hoppat höjdhopp med barnen i ridhuset, lekt ovanligt mycket, hopptävlat, sovit på golvet på en madrass = inte något särskilt fysiskt ansträngande.
Skulle helst vilja vara min katt just nu. Bara sova och ha det mysigt. Hon har dessutom fått nya fina rosa halsband med prickar på idag, bortskämd.

Men jag har gjort kladdkaka och varit lite "nyttig" och nu ska jag bege mig till stallet.
(när jag orkar ta mig upp från Soffan)

Väntar på att bilderna från tävlingen ska komma upp på nätet också.

Sådär. Mycket info på en och samma gång.


2004-09-07

7 år och 12 dagar sedan bilden togs. Det var inte igår om man säger så. ^^

My Star

Såhär ser Soccans rumpa ut numera, med sju strjärnor :)
Halvt lyckade som sagt, men hon är min stjärna ändå.


Hemma

Är hemma från stallet sen ett tag sen.. och är så som man brukar vara efter övernattning i stallet -död. haha
Men roligt var det, som alltid :D Massa lekande och sådär.

Idag har jag ryktat på mina pållar, tittat på hoppträning och gått omkring degat. Man orkar inte så mycket mer än så ;)
Höll på att somna i soffan i stallet..Övernattande i stallet

Nu mina kära vänner, ska jag bege mig till stallet. Har ätit och sådär, så kommer lite sent.
Det är övernattning på G och jag tror och hoppas att det blir skoj!
Har laddat upp med ostbågar, så jag klarar mig ;)

Ha det så bra, så hörs vi imorgon.


Champion

Här är några av de få bilder som gick att rädda från när jag red Champion på lektionen i onsdags :)

Fin pålle! Synd att det inte blev så många bilder från själva "jobbet" liksom, nu är det nästan bara framridningen.
Men det gör inte så mycket. Får hoppas att det blir fler bilder någon annan dag.
Nästa vecka på lektionen så är det hoppning på schemat och då ska jag rida honom igen (y)

Sadlar till lektionsponnyerna

Jag fortsätter med den förlorade uppdateringen.

I torsdags morse hjälpte jag till när de skulle prova ut sadlar till några av lektionsponnyerna. Testred och sådär.
Astor och Tiara (russ och welsh, B-ponnyer) fick helt nya prestigesadlar som barnen kommer sitta klistrade i ;) Djupt säte, stora knästöd och mocca vid stöden och säte. Den ena ska värmas om bara. Jag fick plats i dom trots att det var 15tum.. haha.
Tiara har haft en gammal shettissadel som inte är så fin, den går ju att rida i, men är inte den bästa om man säger så. Astor har haft en omöjlig Wintecsadel som man sitter framstupa i ungefär, så barnen har flugit som vedträn i backen när dom har hoppat.. Men nu slipper dom det! Bättre sadel än sådär kan dom inte hitta om dom vill sitta kvar.
Champion skulle vi prova ut sadel till också, men det fanns ingen som passade som hon hade med sig. Han har ingen egen sadel nu, utan går med lite olika av de andra hästarnas. Och det håller ju inte längden, särskilt eftersom dom inte passar och så måste det anpassas så att den hästen vars sadel han har, inte går samma lektion som honom.. Snurrigt. När jag har ridit honom så har jag haft min dressyrsadel som ligger hyfsat bra.
Men hoppas att han får en bra sadel så snart som möjligt.

Sånahär fick småponnysarna: Happy Pony
(fast handtagen är borttagna)

Soccan 14 september

I onsdags efter ridlektionen red jag Soccan barbacka. Jag hade tänkt rida ute i skogen, men insåg att det var becksvart ute vid den tiden på kvällen. Smart. Så det fick bli ridhuset.

Red ganska okomplicerat, gjorde många vändningar, kvicka serpentiner osv i skritt och trav. Sedan i galoppen gjorde vi tempoväxlingar och gick sedan över till att galoppera på en stor åttvolt. Först gjorde vi en avsaktning på mitten och fattade ny galopp. När det satt bra, körde vi igång med byten på mitten varje gång. Det tog ett tag innan hon fattade grejen, nu har vi nästan bara suttit i förvänd galopp, men när det var hopptävling på G så måste man kunna byta lätt också. Efter ett tag så skippade vi bytena och låg och snurrade i förvänd galopp ett tag, så att hon inte glömmer bort att vara lydig åt det hållet heller.

Och till sist, gjorde vi varannan gång ett byte och varannan gång gick över i förvänd på åttvolten. Det var lite klurigt först för att Soccan trodde att hon visste vad hon skulle göra innan jag hade sagt vad det var. Men det tog inte så lång tid innan hon väntade av på mig och var lydig ^^
Hon lär sig fort om man gör saker flera gånger på raken att "där ska det vara galopp" och "där ska det vara ett byte" osv.


Hejsan svejsan

Tävlingsdagen har varit lite hejsan svejsan hela tiden tycker jag x) haha

Benskydd, handskar boots och spö glömdes hemma, trots att jag hade lagt fram det i en påse.. Så då vart jag lite arg och stressad. 
Fick springa och köpa en paket med lindor för dom hade inga benskydd och sen ett par handskar (illgula, haha).

Sen på framhoppningen så var ponnyn tossig. Hon studsade, sparkade bakut i galoppombyten, bockade efter hinder och var allmänt "på". Fast det är mest roligt när hon är sån ;) gulleponny.
Men hon var duktig i övrigt, uppmärksam och så. Framridningen och hoppningen var väldigt liten och deras underlag är inte det bästa, så försökte ta det så lugnt som det gick.

På banan så var hon fortfarande väldigt framåt (det är ifs. bra) och det blev en hel del "avochpåande" under rittens gång. Hon bjöd mot hinderna iallafall, ordentligt. Ytterskänkeln verkade hon inte veta vad den var, hon tog den mest som framåt och bara lite svänga, så svängarna vart inte de snyggaste -bogen ut. Och då kom vi halvtokigt på en del hinder.
Alltså, inte den snyggast rundan. (såg nog inte alls bra ut, haha) Meen, ponnyn vart glad, vi kom felfritt och en fjärdeplacering fick vi med oss! Hon tog några små bockningar på ärevarvet också.

Pappa trodde att han filmade, fast han satte aldrig igång filmandet, så den enda filmen jag har är några sekunder i marken, när han stänger av kameran. Men några få bilder blev det åtminstone.

Finaste

Enda bilden där vi är "in action". Ni ser stjärnorna på rumpan lite grann här med. Får fixa en bättre bild på dom sen.

Hoppa!

Nu kör vi till stallet och sen på hopptävling!

Ska knoppa innan, för det gjorde jag aldrig igår. Däremot så, som ni såg, klippte jag Soccan. Texten fick inte vara kvar på rumpan och sen hade jag noll fantasi, så det blev några stjärnor. Världens fulaste stjärnor xD haha Det ser ut som ett gäng muterade sjöstjärnor som behöver hjälp av något slag.. Men dom får sitta kvar ett tag iallafall.
Pälsen hade växt ganska ordentligt, så trots att jag klippte henne i slutet av augusti, var det riktigt välbehövligt nu. 
Denna gången klippte jag hela huvudet också, inte bara undertill och sidorna, utan även pannan och öronen.

Dagens plan på tävlingen är i första hand att ha kul. Banan ska ridas på i ett friskt tempo och jag ska tänka framåt. Beroende på hur hon känns på framhoppningen, så avgör jag hur mycket som jag kan satsa i omhoppningen.

Hejdå! Önska mig lycka till :)


Outfit hopptävling 17 september

Efter en del velande hit och dit, bestämde jag mig för att Soccan och jag ska se ut såhär imorgon ^^
Mycket rött blir det, tillsammans med guldiga detaljer, svart utrustning på mig och brunt på Soccan.
Tänkte ha den svarta kavajen, men kom på att det är rosa/lila foder och.. ja, det hade nog inte passat ihop så bra.. Ska inte ha huvan till schabraket, utan kör utan.

Vad tycks?


Nu är Soccan snart helt naken :) avundsjuk...

dsc01539 (MMS)

Nu är Soccan snart helt naken :) avundsjuk på de andra som får mat också ;) haha


The orange side of life

Jag älskar dessa höpåsarna från Schockemöhle!
Härlig färg, är stora, verkar stadiga och bra.

Dock är en hundralapp för en höpåse kanske är lite att ta i?
Slår vad om att dom bara kostar en sjättedel att producera, haha.

Nej men snygga är dom. Farligt snygga
(finns hos Cheval Ridsport)
Kärlek på orangea höpåsar från Schockemöhle
Och på tal som orangea saker från Schockemöhle, så längtar jag ihjäl mig tills detta schabraket kommer ut i butik. Det är ett stort måste ha! Helt otroligt snyggt. Och jag hoppas att det är lika snyggt i verkligheten.


Tävlingsförberedelser

Jag vet inte vad jag ska ha för outfit imorgon.. (på hopptävlingen)
Blått? Rött? Vitt? Svart? Rosa? Brunt? osv..

Någon som har en bra idé? :D

Jag tror nog att jag får tänka lite till innan jag bestämmer mig. Jämföra och plocka fram i stallet så kanske det ploppar upp någon bra idé, ska dit nu om en liten stund.
-Soccan ska helst röras på.
-Hon ska klippas om jag hinner.
-Hennes saker ska putsas och plockas ihop.
-Mina saker ska plockas ihop. Stövlarna putsas.
-Knoppa ska jag göra också. (aldrig åka på tävling utan knoppar)

Men jag får väl stanna kvar sent om det behövs, för vill hinna med så mycket som möjligt.

Frågan är om jag ska vara så pysslig och klippa hennes namn på rumpan igen?
Kan ju alltid testa och se om det blir bra, annars kanske jag hittar på något på andra sidan istället :)


Glad igen!

Vet ni vad? Nu är jag lite gladare än igår. För jag lyckades rädda nästan alla bilder!
Det är några oviktiga bilder som inte vill och sen nästan alla från onsdagens lektion när jag red Champion, där är det bara några stycken som finns kvar, tyvärr. Men annars tror jag att de andra är fit for fight igen :D
Och det är det viktigaste! 

Fick en skiva med fina bilder från Sofia med bilder från senaste hopptävlingen också. Underbart!
Allt detta betyder att det blir uppdatering igen. ^^


Foto: Sofia Törnqvist

Stackars bilder

Har försökt rädda min hårddisk hela förmiddagen. Nu gör jag ett sista försök..
Bakade en kaka som tröst, fast vet inte om den blev god, haha. Ska testa den sen.

Jag dör om alla bilder och filmer försvinner! Det är liksom hela sommaren, alla Prickens bilder och alla nya på Soccan. Jag måste ha dom helt enkelt. Något annat finns inte i min värld.
Vet inte vad jag gör annars. Gah.
Och det blir inte roligare uppdatering än såhär, fram tills att det är fixat på något sätt.

Behöver lite tröst (mycket, i stora lass).. :(

Om ni vill vara snälla kan ni ju alltid rösta på min bild i Hööks fototävling?
KLICKA HÄR
Denna är det:
Dummer

Det kommer inga bilder ikväll.. :( hårddisken samarbetar inte. Programmen vill inte svara osv.
Den får vila över natten tror jag.

Nya träns från Dyón

Har ni sett några av nya tränsen från Dyón?
Dom ingår i "Working Collection", då dom är gjorda i samma läder som de andra två Working Collection-tränsen.

Ett med pullarnosgrimma, ett med lite bredare nosgrimma och ett med vanlig bredd på nosgrimman.
I övrigt är det exakt samma design på de tre tränsen.
Dom är lite "vanligare" och mer basic än de gamla working collection-tränsen som är lite mer spejsade, med platt nosgrimma, dekorsömmar och snabbknäppen, vilket de nya saknar.

Några kommer tycka om dom, några inte :)
Jag gillar att nackstycket är runt och fint utskuret vid öronen!
Undrar dock vart käkremmen tar vägen.. om den är fäst under bara. Jag hade velat att den hade legat bredvid de andra remmarna, eller varit med snabbknäppe utanpå nackstyckets bakkant.
Jag tycker att de är aningens tråkiga, men samtidigt väldigt snygga, haha, dom är bra om man vill ha något diskret.

Vad tycker ni?
Champion 14 september

Hade Champion, som jag red förra veckan också.
Och det gick bra tycker jag ^^ har var mer vaken, fick snurra igång honom emellanåt bara. Han har lite humör den lilla ponnyn, även fast det kanske inte syns för de som tittar på, så känner man det när man rider, att man kan inte göra hur som helst med honom, även fast han är snäll och stabil.
Det kändes riktigt bra ibland!
Vi fortsatte med det jobbet vi hade förra veckan, sidvärtsrörelser så som öppna, förvänd sluta, skänkelvikning osv.
Innan ridningen på teorin så tittade vi på film från när vi blev filmade sist, så vi fick se hur det såg ut och vad man skulle tänka på till dagens ridning :)


Sofia fotade med min kamera. Håller på att ladda in bilderna i datorn så det kommer en drös här sen :D


Bildlänkar

Har rensat bland alla bildlänkarna igen.
Tog bort dom som inte hade uppdaterat på låång tid och de som inte har en bildlänk till mig i sin blogg.
Alice och Alvida fick en länk idag och Carro ska ha en ny bild så småningom också.

Meen nu kommer frågan.
Är det någon mer som är intresserad? Släng en kommentar, så väljer jag kanske ut några :)
Kraven är att bloggen ska uppdateras och att du ska ha min bildlänk i din blogg. (men den skickar jag om det blir aktuellt)

Jag säger till vilka det blir, så ta det lugnt ;)

Det går bra med allround.

Jag skrev igår att jag skulle till Hööks och köpa mig ett schabrak, men sen så, näe. Det får vara för nu. Ska inte köpa något bara för att. Det går ju faktiskt att rida med allroundschabrak till dressyrsadel, bara att det inte ser så propotionerligt kanske ;) Men utbudet av snygga dressyrschabrak här i Kalmar, är lika med noll om man jämför med allroundschabrak. Det viktiga är att rida med ett rent och fräscht schabrak.

Någon undrade vart jag har köpt detta schabraket från Shockemöhle. Och svaret på det är Cheval Ridsport.
Sofia och jag delar på det tillsammans :)


Sockertoppe-hoppe-ponnyn

Värmde upp ute i skogen, sen gick vi in i paddocken en stund och där hade dom precis byggt upp några hinder till gruppen efter, så då passade vi på att skutta lite. Det var lite bockar, någon sax med travbom och sen en 5,5a tror jag.
Började lite på bockarna, sen travhinder och 5,5a på det. Inget var högre än 50-60cm iallafall och Soccan tyckte nog att det var lite onödigt att hoppa så smått, hon hoppade inte på riktigt liksom x) Men jag höjde upp till en meter och då vaknade hon :D Hon var pigg och glad och skuttade över utan problem. Så höjde upp lite till och till sist låg det på 120. Och det är ett stort framsteg från i våras, att bara få känna att hon vill hoppa, hemma, att hon tycker det är kul igen, inte bara på tävling. Skönt att känna att man inte behöver oroa sig och att hon känns fräsch, det är väl det skönaste av allt. Red på vanligt bett också.
Aja, nu ska jag inte överdriva, men det är så kul när man känner att saker går åt rätt håll!
Hon tog sig över 120, det är inte så högt och hade kunnat höja lite till, men det är bättre att avsluta med en positiv känsla, både för henne och mig. Vi har trots allt bara hoppat seriöst tre gånger sen i våras, eller ah, en gång barbacka och låga hinder, en gång genrep inför tävlingen och sen tävlingen i augusti.

Nu känns det bra inför hoppetävlingen på söndag lördag är det, vi kör en klass, lågt igen. (90cm) Det viktigaste av allt är att Soccan får känna att det är kul ^^


Ser ni att min blick blir bättre ju högre hinderna är också? :) När jag hoppar bockar och andra mindre hinder, så är blicken nästan alltid i backen.. Måste hoppa högre lite oftare så blicken förbättras, haha.Provade nya tränset också och det satt bra tycker jag :) Fast fick ha nosgrimman på yttersta.. och Soccan brukar alltid få ha den på innersta. Hade varit en kul häst med så långt och smalt huvud, fast stor mule längst ut och stora ganascher om man skulle ha på mitten på alla ;)En liten omväg

Nu blir det stallet!

På vägen dit (eller ja det är inte på vägen, utan helt åt andra hållet) så ska jag till Hööks.
Behovet av ett dressyrschabrak behöver stillas och nu när det har kommit några nya, som är otroligt billiga, får jag väl ta ett av dom ;) Det är snabbt, smidigt och billigt. Kanske inte det snyggaste, med det duger. Helt okej.
Någon av dessa färgerna blir det nog. Om inte det begie är fruktansvärt snyggt.

Sen får det vara bra med shopping för ett litet tag.
Gersemi

Jag har fastnat för denna tröjan från Gersemi. Den verkar supermysig och så är den snygg med. Perfekt till vintern ^^
Står högt upp på "måste-ha-listan" just nu. Det enda är att det känns lite väl safitgt med priset. Får prova den iallafall, men risken är att jag blir fast ;) haha

975kr får man pröjsa och den finns hos Cheval

Men den är helt underbar.

Putsat sadel

Har putsat upp Prickens sadel, stigläder och sadelgjord. Välbehövligt.
Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag får användning för allt igen..

Tre bra saker

Allt är ifrån Cheval Ridsport ^^

Tränset
- ett Dyon Working Collection. Läderkvaliten är väl kanske inte tiptop som man kan önska, men tränset är snyggt och stort plus för snabbknäppet vid käkremmen. Får se hur länge det håller sig fint ^^ Får vara noga med skötseln bara. Ska testa det på både Soccan och Cabi, så om det passar Cabi med kan jag ju ha kvar det till honom, även om Soccan säljs. Och det är himla bra. Något annat som är bra, är att jag kan skifta mellan remont och aachen, med dressyrsadeln. (sen har jag pullar när jag har hoppsadeln) Det är nyttigt att byta mellan olika nosgrimmor och bett ofta. Men det är det sista tränset jag köper till mig själv med halv kvalitet.

Sadelöverdraget - Ett prestige, till Cabis sadel som hänger hemma i källaren nu när den inte används. = samlar damm = inte så bra för sadeln. Alltså var lösningen ett sadelöverdrag. Det är alltid kul att ha ett som är för det märket som sadeln är också. Jag har andra överdrag, men ville som sagt ha ett som tillhör.

Nummerlapp
- En lamicell. (märkesnummerlapp, haha) Jag väntar mig att plasten håller bättre än på de jag har haft tidigare, eller jag kan ju alltid hoppas. Något som är bra och lite annorlunda än med de flesta, är att man inte viker den på mitten för att stoppa in nummerna i fickorna (det tar på plasten och siffrorna blir fula), utan öppningen till fickorna sitter högt upp, så man slipper vika nummerlappen.  Bara att föra ner dom istället (y)
Fina kommentarer

Det rasar in positiva och snälla kommentarer! Om mig, Soccan, Pricken, bloggen.. Och allt jag kan säga till er är TACK <3 Det betyder och peppar mer än vad man kan tro, ni betyder mycket.

Jag får dåligt samvete när jag inte svarar på era kommentarer när ni är så snälla, haha. Inte lätt att komma ihåg vilka jag har svarat på och inte. Men som jag har sagt innan, om det är något ni undrar och jag missar kommentaren, bara fråga igen.
Och till alla som är så snälla, TACK igen!

Tummen upp för mina läsare, (har bara två tummar, men hade jag haft fler hade dom varit upp dom också) Ni är bäst helt enkelt.

Några
av de från helgen:

"Grattis! :D
Du är verkligen super duktig! Följer din blogg heeela tiden. Tycker att du är (rent ut sagt) så jävla cool. Du vågar tävla dressyr med hopputrustning, du bryr dig inte så mycket om vad andra säger. CRED till dig!
Tycker dock jätte synd om dig med Cabi. Hoppas verkligen att han blir bättre snart ! :(
Fortsätt som du gör nu, ändra inte på dig för att andra har åsikter om dig. Du är GRYM som du är!"

"Du rider underbart, du är underbar och jag älskar din blogg!<33 + jag ÄLSKAR!! din hårfärg x) Kram Amanda"

"Hej hej, jag fullständigt ÄLSKAR din blogg, är helt beroende. Kollar typ minst 10 ggr per dag. :D<3"

"Du är bäst Sara keep it up! :)"

"Grattis till båda vinsterna! Du förtjänar det verkligen för du rider sjukt bra :)"

"Gosh vad snygg hon är! bra jobbat:D"

"Gud vad snygg hon är :) assnygg klippning föressten :)♥"

"Vad snygg hon blivit Sara! :D"

"Sjukt vad fin ponny du har! :)"

"JÄKLAR vilken biff! TAr tillbaka allt jag sagt om nosgrimman också. SÅ FINA!"

"Jag stör mig något fruktansvärt på kommentaren ovan, om anorexi. Otroligt korkat och okunningt sagt. Jag är 1,68 och väger 45kg. Jag är smal "naturligt" och har ingen sjukdom men får ändå dagligen höra viskningar/gliringar och ibland (om dom vågar) frågor rent ut ang min vikt. MYCKET sällan yttrar sig människor om överviktiga men det är uppenbarligen helt okej att klanga ner på smala och frågasätta vad "felet" är. SKÄRP ER!
Till Sara, jag hoppas verkligen inte att du tar åt dig. Du är supercool och skitsnygg ;)."

"Haha du ser inte det minsta stor ut!
Lite jobbigt nästan att veta att du är nästan arton år och riden en shettis (:
Hur lång är du?, jag är 157 och jag väger 53 kg och jag är 14, lät lite konstigt när jag läste att du bara vägde runt 40 :D.. Fast å anndra sida har jag alltid haft ganksa mycket rumpa och lite kött på benen. Men jag är verkligen inte tjock.
Och jag tycker inte att du ser för smal ut på något sätt. Du ser likosm ''normal stor ut'' (:
Super söt ponny!"

"Haha nej du vad gulligt! :D
Bry dig inte om de korkade kommentarerna ang anorexia, det är ingenting man kan avgöra eller ens anta enbart efter din vikt. Det är en psykisk sjukdom som i slutet tar kål på kroppen och att vara underviktig (om du nu är det) är en helt annan sak. Förstår hur fruktansvärt irriterande såna kommentarer kan vara, när jag var runt 12-14 var jag kanske lite i underkant rent viktmässigt om man ska säga så och sjuksköterskorna var på mig hela tiden under hälsokontrollerna och frågade "äter du ordentligt? Nu har du inte gått upp något i vikt sedan sist, hur har du det i skolan, eller hemma?" osv precis som om de inte trodde mig. Usch vad ledsen jag var på det för jag åt normalt men rörde mig väldigt mycket men ärligt talat har jag aldrig mått så bra rent kroppsligt. Oj vad långt detta blev! Haha ja men du vet vad jag vill ha sagt, strunta i korkade kommentarer :D"

"Åh vad gulligt! Blev helt glad när jag såg filmen! :D
Vilken fin liten ponny, ovant att se så välridna shettisar!
Och ang. kommentarerna ovanför, känner igen dom, men förstår inte vad som är problemet. Är det negativt att väga för lite? Du kan ju rida precis alla hästar du vill! :D
Tycker du är så himla duktig sara! Med Cabi och Soccan, massa cred till dig :D"

"Oj, snygg grimma du har på honom! :O
Han blir bra i tassen ska du se. Du kommer göra ett kanon jobb med honom."


"Åh vad gulligt! Du är så otroligt duktig :)"
Fotografering till hemsidan

Här är de två pållarna som blev fotograferade idag. (halvt lättflörtade)
Bilderna ska upp på klubbens hemsida.

Specialen (ridskolans)Chuck (Carros ponny)


Stall

På vägen till stallet (med Cabis sadel på cykelstyret, haha, Carro skulle prova den) tog jag en snabbis in på Cheval och hämtade mitt träns som hade kommit! :D
Och så fick det bli en nummerlapp, då mina håller på att falla samman och ett överdrag till Cabis sadel. Jag märkte när jag plockade fram den, att den var dammig och sådär. Jag tror inte att jag har putsat den en enda gång.. oups.
Men nu ska jag göra den fin och sen ta på överdraget, så dör den inte nere i källaren där den har bott senaste tiden, och lär göra ett bra tag framöver.

Idag blev det ingen ridning, bara lite mys inne i stallet med ponnyerna.

Den andra tiden gick åt till att fotografera Specialen och Chuck till hemsidan och sen så plockade vi fram en massa bommar, tvättade och slipade. Nu ska här målas för fulla muggar och snyggt lär det bli (y) Alltid kul med lite ny färg på hinderna.

Filmtips?

Har varit off resten av dagen, bara tagit det lugnt, blivit bortbjudna med familjen osv. Nu försöker jag hitta en bra film att tanka ner som jag inte redan har sett... Vilket inte är det lättaste ;)

Någon som har några bra filmer på lager? Jag är i princip en allätare.


Klubbdressyr 11 september

LC:2 med Nicodemus
Fick bråka lite med honom i början på framridningen, han var inte helt med på noterna men det släppte och blev bättre :)
Dock kändes han lite stel och "sömnig", men det var inte bara han som var trött idag verkade det som. Snurrade igång honom och så blev det bättre det med.
På banan så fick jag kämpa ganska rejält, haha, var inte särskilt nöjd och väntade mig inga bra poäng. Men när jag har tittat på filmen nu så såg det inte så dåligt ut som jag trodde att det var. Men poängen fick jag inte gratis precis ;) Kämpa kämpa.
Det blev 66,79% och en vinst! :D

Söta fina bästa Nico. Det är en speciell ponny det där.


LB:2 och LA:3 med Soccan<3
Hon kändes lite trött hon med, fick aldrig till gnistan liksom. Men hon gjorde det hon skulle och vi hade inga stora missar i något av programmen. Är dock nöjd med att hon inte bytte i galoppserpentinerna (y)
Känslan överlag var lite sisådär, särskilt när man vet hur hon var igår. Meen, det gör inte så mycket :) Hon är bäst ändå. Hon har blivit mycket starkare på kort tid nu och det är kul när man märker skillnad. Vi kan mer!
Sista programmet var det segt i benen på både henne och mig och efteråt var hon som en sömngångare, haha.
I LBn blev det vinst och 67,67% ^^
I LAn fick vi 60,97% och två poäng från vinsten.

Det blev inga foton eller så på Soccan. Det får bli en annan gångOch just det! Man kan visst tävla dressyr med Tretorn GTX-stövlar :D

Nästan uppe med tuppen

Nu tutar jag iväg till stallet och klubbdressyren :)
LC:2, LB:2 och LA:3
Mycket att hålla i huvudet, haha.


Upp eller ner?

Jag antar att det inte finns något konkret rätt eller fel i denna frågan, men ändå.
Dyontyglarna har ju lite annorlunda "flugor" än andra tyglar, med en spetsig och en platt sida som en triangel.
Är det inte ganska uppenbart att det spetsiga ska vara nedåt, tycker jag..?
Men det är många som har tvärtom, med det spetsiga uppåt. Det känns bara fel på något sätt och ser lustigt ut, haha. Jag kan inte låta bli att störa mig på det. (även om man inte behöver störa sig på det alls egentligen)

Vad tycker ni? Spetsen uppåt eller nedåt?
Jag röstar för såhär: Helt klart!


För övrigt, så älskar jag flugornas design ^^


Sockertopp


Soccan 10 september

Hon kändes himla fin att rida idag, lydnaden var kanske sådär just idag, men i övrigt kändes hon toppen ^^
Red mycket framåt, mellantrav osv. Testade lite olika programlinjer.

Finingen<3 Som jag har sagt tidigare, nu är hon på G!


Lägger upp fler bilder snart :D

Blått, begie, svart och guld

Tänkte ha detta på Soccan när jag rider idag :)
Skulle hellre vilja ha något med lite färg i för att liva upp det hela, men jag har bara marinblåa dressyrschabrak, så jag vet inte hur det går med den saken.

Detta är ganska snyggt ändå

Dagen

Dagens planer är inte så avancerade. (eller det som är kvar av dagen)
Jag ska till stallet om en timme ungefär och ha stalljour fram till kvällen. Imorgon är det klubbdressyr, så det kanske blir lite byggande av dressyrstaket, knoppande och fixande mm. Det blir Nico i en klass och Soccan i två klasser. Soccan är inne på nätterna så henne kan jag ju pyssla lite med idag, men Nico är ute på nätterna, så det kanske får bli på morgonen imorrn istället.
Soccan ska ridas någon gång och jag få se om jag kan få någon att ta kort på oss nu när det är så fint väder.


Skoningar

Under tiden jag var på ATG, så hade vi hovslagartid hemma till Soccan, så mamma fick åka till stallet då.
Lät bli att rida idag pga det. Man vet aldrig om dom kan vara lite ömfotade. Soccan har aldrig varit det när jag har haft henne, men det är bäst att ta det säkra före det osäkra ;) Hon skulle ändå vilat imorgon, så då fick det bli idag istället och ridning imorgon.

När han ändå var där, så kollade han på Prickens hovar, om dom behöver skos/verkas något. Det behövde som inte än på ett tag iallafall.
Men han tog en koll på hans ringsko och konstaterade att den satt för löst/inte riktigt som den skulle. Så han klämde till den lite.
Det är troligtvis därför som han fortfarande har så ont lilla ponnyn, att skon som ska hålla ihop hoven, inte riktigt har gjort det.
Så när vi ska byta skon nästa gång ska vi åka till kliniken på en dag som Martin (vår hovslagare) jobbar där.
Han som satte på den nu sist, kan allt såntdär, fast är inte riktigt färdigutbildad tydligen..

Men aja, nu är det fixat :)


Rida liten Diva

På förmiddagen var jag iväg på lite äventyr.
Marinas lilla ponny Diva skulle mätas på kliniken och ordinarie ryttare var i skolan, så då fick jag hoppa in i sista stund ;)
Jag kan ju säga att jag kände mig aningen stor på en liten shettis, med korta läder, men det gick ändå. haha. Himla fin ponny för att vara shettis och så liten. Meningen var ju inte att finrida, utan att hon skulle bli riden bara. Hon är mätt en gång innan, men då blev hon någon centimeter för stor, då var hon inte riden innan och sådär, så då gjordes ett nytt försök idag. Jag red omkring innan i ridhuset för att hon skulle bli trött, avslappnad och förhoppningsvis "krympa" lite (om man nu kan bli så mycket mindre, haha).
Och visst blev hon inom måttet, det var precis på håret! Det tog ett tag innan hon slappnade av när hon skulle mätas, men sen blev hon allt 107cm "stor".
Så nu är hon en A-ponny. Toppenbra ^^ Mission complete.

Snyggingar ;)


Det var inte helt lätt med så korta läder, fast det gick inte att länga mer, så fick träna balansen istället. Hade kanske inte sett fullt så lång ut utan jockeyläderna.. Men det gick bra ändå.
Här är en liten film, haha, så kan ni se hur söt hon är ^^ Jag är lång, så är inte riktigt lika söt kanske.

Fick frågan om hur mycket jag väger, (igen) och det är drygt 40kg.Sist jag red shettis var på en gymkhana, barbacka och då damp jag i backen två gånger xD

Underbar outfit

Ja tack! Säger jag till denna outfiten. Nästan helt perfekt i mina ögon :D
Riktigt fin iallafall och helt i min smak.

Mumsfilibabba.

Höstridtäcke

Denna veckan började hösten. Det känns inte som sommar länge och det är helt okej för mig. Jag gillar hösten.
Perfekt ridväder, inte för varmt, inte för kallt och underbart att rida ut.

Och då blir det också dags att plocka fram sina ridtäcken -mysigt ^^
Men jag kom på idag att jag saknar ett lagom hösttäcke. Jag har regnländtäcke, regnridtäcke och tjockt vinterridtäcke.
Det jag vill ha är ett i fleece, ridtäckesmodellen, utskuret vid skänkeln, lagom tjockt, stabilt och snyggt såklart.
Mysigt att ha vid lite kallare kvällar, fram och avskrittning och uteritter.

Någon som har tips på ett som jag letar efter?


Mys barbacka i lerpölen

Kom precis hem från stallet.
Red Soccan ute, barbacka med fleecetäcke, först i skogen och sen i lerpölen (läs paddocken). Och det gick inte allt för tokigt. Hon var lite spänd i skogen och såg spöken, vet inte varför, haha, hon som annars brukar vara en filbunke. Men ibland får om väl vara lite såna, man kan inte vara cool alla dagar.
Sen i paddocken blev det först lite bus/mysridning på halvlånga tyglar, mest galopp, lite öknningar och sådär. Jag trodde att underlaget skulle vara jättetungt, men det var inte så himla farligt som jag trodde. Det börjar sätta sig nu (y)
Så eftersom hon inte sjönk en halvmeter, jobbade jag henne en stund också. Och hon kändes mjuk och fin, mysig att rida, trevlig i munnen. Gjorde skänkelvikningar, öppnor och allmänt jobb, ökningar och minskningar. Det var bara i galoppfattningarna och travökningarna som det blev lite för jobbigt och underlaget sög för mycket. Annars vart det bra!


Min prick

Fina pricknäsan<3

Chappe

Det blev två hästar klippta innan det var dags för ridlektion.

Red Chappe som jag skrev innan och han var riktigt mysig. Gjorde inte mer än vad han behövde, men var inte dum på något sätt och han var rolig att rida ^^
Det krävdes mycket ben och sits, samtidigt som man inte fick ta i honom för mycket. Man får snurra igång honom lite sådär. Tror nog att han blir en kalasbra lektionsponny -snäll och stabil :)

Hoppas på att få hoppa honom någon gång också och se hur han är i hoppningen. Av det jag har sett honom hoppa så tror jag att jag vet hur man ska rida honom, för har hoppat ponnyer som är likadana.
Men man vet aldrig förrän man har ridit ;)

Bild från förra ägaren


Miniklippmaskin?

Det blir en helkväll istallet som vanligt :)
Ska försöka kapa pälsen på några av lektionspållarna. (Soccan måste snart klippas igen också.. :o) Soccan ska ev. ridas och sen är det dressyrlektion på kvällen. Då ska jag, om de inte är ändrat, ha den nya lilla ponnyn, Chappe. Blir himla spännande! ^^

Har funderat på att skaffa en sånhär till nästa gång jag ska klippa Soccan, en miniklippmaskin (7,5cm lång) för att kunna göra texten på rumpan bra. För jag tror det blir svårt att följa exakt samma linje med den vanliga klippmaskinen. -Om jag nu behåller texten, men det tror jag nog ;)
Dom finns på Cheval, så jag behöver inte åka så långt om jag nu köper en.Lime åt folket

Massor av limegrönt :D haha (för mycket limegrönt)
Tror ni någon dressyrryttare skulle våga se ut såhär?

Jag älskar limegrönt och allt i denna outfit, fast allt detta tillsammans blir lite överdrivet.
Men ibland får man vara lite överdriven. ^^


Tävlingsplaneringen framöver

Soccan och jag kör på tävling nästan varje helg nu. Vill hinna med att få lite resultat och verkligen ha kul den sista tiden som blir. Men inte mer än vad som är lagom förstås. Man får hålla det på en bra nivå.
Såhär kommer planeringen se ut veckorna framöver:

-Denna helgen är det en klubbdressyr hemma som jag ska vara med i.
En LC:2 på en lektionsponny (KMklassen för lektionsponny) och sen LB:2 och LA:3 på Soccan :)

-Nästa helg fanns det bara en tävling och det var en lokal hoppning, så det fick bli den. Då ska vi hoppa en LC, precis som sist. Och känner jag att Soccan kan mer, så efteranmäler vi oss till en LC clear round också.

-Efter det hoppas jag på att det är någon rolig dressyrtävling med lagom klasser. Vill gärna rida LA:1 igen för att sätta det och inte ha några missar där.

-Och sen är det lite svårt att planera längre fram i tiden. Då man inte vet om det kommer bli några provridningar osv. Hon kanske till och med blir såld om det går riktigt fort..? Eller så blir hon kvar här i några månader till. Vem vet.
Man får ta någon vecka i taget ^^


På G!

Idag fick det bli ridhuset, dressyrsadeln och seriöst dressyrtrimmande. Och jag är himla nöjd idag igen!
Hon känns rörlig i kroppen, går avspänt oftast och lyssnar bra.

Fortsatte tränandet på travökningar från igår och jag tror hon har fattat grejen ^^
Fick till och med till några där hon nästan "hängde" i luften med benen och det är inte illa för att vara henne. Sen så orkar hon inte hela vägen, men från att bara pinna på med korta steg till detta, så är det en enorm förbättring. (som gärna får hålla i sig)

Gjorde en hel del galopparbete, som att korta/länga galoppen, göra halter, försök till enkla byten osv. Den förvända sitter nästan nu, jag får hjälpa henne bara så hon inte byter, men halterna och upptagningarna från ökningar, måste tränas på mer. Det blir bättre när hon blir starkare också :)

Kort sagt, så är hon på G nu!

Återbesök

Nu har Cabi varit på återbesök på ATG. Han röntgades och blev vaccinerad.
Det var åtminstone inte sämre än innan, men någon revolutionerande skillnad var det inte. Det såg nästan sämre ut på bilderna, fast det var tydligen så det skulle se ut, kroppens sätt att läka sig själv, typ.

Han har fortfarande ont och man kunde önska att han hade mindre ont.. Så han ska fortsätta att stå i sin box tills nästa månad, då ska vi in igen. Han ska också ha kvar samma sko han har nu tills dess. Då ska den eventuellt bytas.

Det är/var trotsallt en rejäl fraktur. Hoven är i två delar om ni förstår. Kluven på mitten.
Kan visa lite fint på en skiss här hur det ser ut:
Bilder från google

Här ser ni vart hovbenet sitter


Jag hittade ingen bra röntgenbild där jag kunde rita, men om man ser hoven framifrån, så är benet av på mitten.
Typ såhär: (inte hans hov, inte min bild)


Det är bara att vänta och se helt enkelt :)


Lurvöronen <3

Hederspriser

Någon undrade vad jag vann i helgen på dressyrtävlingen.

En blå rosett, stor plakett (dom är stora om man jämför med "normalsizen")
och en huva. Fick välja på en bricka under prisutdelningen på lite olika saker och då blev det huvan :)
Efter önskemål så kommer det en jämförelsebild på en normalstor plakett.

haha, den kanske inte var så stor som jag tänkte, men den är större än de flesta iallafall ;D
Den i plåt är 12cm och den andra är 15,5cm

Eskadron är alltid fint

Eskadron kommer alltid med snygga saker. Även om många har samma design som innan, är det nya fräscha färgkombinationer.
(det enda jag inte gillar, är när dom har blandat aprikos och chockrosa på samma produkt, men om det hålls på olika är det snyggt)

Vill ha nästan allt i deras vinterkollektion ^^
Så mycket ursnygga saker..

Jag dör, haha. Allt väcker ett sånt himla "måste ha-begär"
Sånt som gillas!

En stor eloge till Johanna och Steffie (som har Cheval) ^^
Jag fick byta in mitt Dyonträns som jag köpte privat, mot en större storlek utan problem hos dom. Så nu är ett i cob beställt.

Vaddå världens snällaste? :D

Detta kommer alltså snart till mig:


Bildkälla

Blå Svart Guld Röd

Såhär såg Soccan och jag ut idag, förutom att jag hade en annan tröja. Men en röd tröja hade varit perfekt!
Snygg färgkombination tycker jag :DTröja - Cubus
Stövlar - Tretorn
Hjälm - Uvex
Skydd - Veredus
Pannband - Glen Gordon
Schabrak - Hööks (riktigt nöjd med det!)
Byxor - CRW

Nöjd!

Är riktigt nöjd med dagens ridpass med Soccan.
Satsade på att ha henne kvick för hjälperna, positiv och inte göra saker och ting för krångligt, utan bara ha ett roligt ridpass helt enkelt. ^^
Hade hoppsadeln, red mycket lätt och var noga med att aldrig fastna i handen. Så enkelt som möjligt.

Hon kändes himla fin och var lydig, lyssnade bra och var vaken hela tiden.
Vi gjorde lite ryggningar, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, serpentiner, halter från alla gångarter och lite smått och gott.  Till och med travlängningarna fick vi till! Hon brukar mest pinna på i längningarna och inte länga, men idag så längde hon på steget hyfsat bra. Ett steg i rätt riktning.

Hon verkade trivas med bettet och nosgrimman, så det blir till att rida på remont ett tag nu, även om hon inte är supersnygg i det ;)

Bild från i vintras. Måste fixa lite nya bilder, nu blir det bara från tävlingar, men vill ha hemmabilder också.


Utrustning är till för att användas

Det är alltid kul när man får se att ens prylar som man säljer, faktiskt kommer till användning.
(även om det bara är en pryl liksom, haha) Men jag är lite fäst vid mina saker.
Det känns bättre att någon använder dom och tycker om dom, istället för att de ska ligga bortglömda hemma hos mig. Det är inga prydnassaker.

Här är "mitt" ljusblåa set på Elins sköthäst Grinde :)


Bloppis hit och dit

Jag ska ta en till rensning och seom det är något som jag kanske kan sälja. Kommer lägga upp bilder och info här och se om något är av intresse. Har redan lite i tankarna och troligtvis blir det budgivning :)

Har sålt en hel del saker av de jag har lagt upp här, men några finns fortfarande kvar.

Mejla till sara.carlsson@live.com

Helt nya vita Mountain Horse ridbyxor.
Storlek 150, modell Jeanie TK
600kr (nypris 800kr)


John Whitaker knäskodda ridbyxor

Svarta med röda sömmar, storlek 30 (ungefär 150)
500kr


Pikeur Kavaj, Skarlett
Marinblå med svart krage, storlek 160
900kr

Nosgrimmor

Soccan har haft olika nosgrimmor under årens lopp och det är egentligen inte så stor skillnad hur hon går på de olika. Men en liten skillnad är det allt. Ju mer man "stänger igen" munnen på henne, desto bättre går hon. Utan är alltså sämst, men det rider jag aldrig med (utan). När jag fick henne hade jag problemet att hon la tungan över bettet och fungerade det med att byta nosgrimma. Fast det gör hon inte längre, eller inte så att det märks iallafall. ;)

Jag gillar tunnare, smalare träns och nosgrimmor. Dock har jag både breda och smala av någon anledning.. Men man kan inte få allt här i världen.

Jag tycker att Soccan passar bäst i pullarnosgrimma,


sedan aachennosgrimmaoch sist remont. Hon har ganska avlångt huvud och då förstärks det med en remontnosgrimma.. Inte superfint kanske. Har bara använt det i några enstaka fall. Sen att hon går bra på den är en annan femma, haha.Skulle vilja testa en repnosgrimma på henne också, tror att det skulle funka prima. Dock får man ju inte tävla med det på ponny tyvärr, så det kanske inte blir så mycket med det :/
Synd, för det är sjukligt snyggt enligt mig.Vilken tycker ni hon passar bäst/ sämst i? :D


Tretorn GTX

Nu har jag haft mina Tretorn GTX i två veckor och jag kan inte annat säga än att jag älskar dom.

Dom är underbara att ha på sig -som en gympasko med skaft ungefär, dom är slittåliga, släpper inte in vatten, sköna att rida i -man kan trampa ner hälen ordentligt och man kommer nära hästen, dessutom är dom snygga.
Det minus som finns med dom är att jag önskar att de hade kunnat vara ännu smalare i vaden. Fast å andra sidan så kan jag ha tjockstrumpor i dom utan att töja ut dom på vintern och jag ska ju inte ha dom som tävlingsstövlar, mer än kanske i hoppningen.

Dom är med andra ord, perfekta som hemmastövlar.

Det jag ville ha var ett par hemmastövlar som jag kan slita på, inte behöver vara rädd om, som sitter skönt, tåls att gå i i stallet, är bra att rida i, lätta att sköta och dessutom snygga. Och allt det där har Tretorn GTX.

Jag har mina DeNiro som tävlingsstövlar och det är dom perfekta som, otroligt snygga och sköna att rida i, men dom är i läder och då tål dom inte hur mycket som helst. Därför känns det ondödigt att slita ut dom hemma, utan vill skilja på dom och hemmastövlar, för att hålla dom så fina som möjligt.
Det har blivit repor på dom och jag vill inte ha fler. (dum unge som kommer med vass pinne och rispar upp stövlarna när man har dom på sig för skojs skull!? grr -.-)
Så nu får dom bo hemma och så tar jag bara dit dom till stallet när jag ska använda dom :)

Tretornen kan han få slå på med sina pinnar om han vill, för på dom blir det änrå inte repor så lätt. Mohaha, Jag vinner.

Om ni funderar på att köpa ett par tretorn, köp GTXmodellen, inte advance. Ni får bra mycket mer för pengarna.
Jag köpte mina på Cheval Ridsport (såklart) ^^

(betalade halva och fick halva i födelsedagspresent)

Stallet 4 september

Red inte Soccan idag, för det märktes att hon var trött sen gårdagen.
Istället blev det lite pyssel, ryktning av båda pållarna och sådär. Tittade när folk red osv.
Var bara i stallet några timmar.

Snygg bild från en träning ;)

Någon gång

Någon gång i mitt liv. Så ska jag ha en röd kavaj!
Inte nu, men någon gång. När det passar.

Jag vet exakt vilken det ska vara ^^
Men det får ni se då.

Röda kavajer är fett fint på rätt ekipage.Dressyrtävling 3 september 2011

Första klassen kändes bra (LB:1). Inga stora missar och det flöt på utan problem.
Det var mellangångarterna som skulle ha kunnat vara bättre, men det är något vi håller på att öva fram hemma, inget som kan ridas fram på en tävling sådär bara.
Fick 65,17% och det blev en andraplats!
-En poäng från vinst och en poäng över trean, så det var riktigt jämnt i toppen.

Sen till andra klassen (LA:1) så red jag fram för länge.. :/ Det blev liksom bara så, att efter prisutdelningen i LBn så satt jag kvar på henne och började rida fram med en gång. Fast det hade nog varit bättre att sitta av i 10 min, ta en paus och sen sitta upp igen och rida fram till nästa klass. Nu vet jag det tills nästa gång.
Först så kändes hon jättefin på framridningen och jag tänkte att detta går kalas, haha. Men hon "dog" ca. fem minuter innan vi skulle in på banan, tyvärr.
Så inne på banan blev det, ingen katastrof, men Soccan var seg i kroppen, lite ovillig och då fick vi några missar på grund av det.
Det slutade på 60, %

Men jag räknade lite på protokollet och på de missar som vi fick lägre poäng på, om vi hade fått "normalare" poäng på dom, typ sexor, så hade jag kommit upp i resultatlistan.
Om jag alltså hade ridit 10minuter kortare innan, så hade jag troligtvis kommit tvåa. Surt men sant.
Det är bara att lära sig av det man gör mindre bra ;)

Men en andraplats blev det iallafall! Är nöjd med dagen i sin helhet. Och jag får leva på att det hade kunnat gå bättre i LAn, att det inte var ponnyns fel och att möjligheten till mer poäng faktiskt finns. Jag vet ju vad det var som gjorde att vi fick de poängen vi fick. Måste bara pricka in att få precis lagom framridning och behålla det på banan :)


Knoppar

*tidsinställt*

De sista tävlingarna jag har varit på, har jag bara gjort knopparna lite slarvigt, hehe. Bara vikt ihop dom och inte gjort det sådär supernoga.
Men imorgon tänkte jag göra "flyingeknoppar", för dom är absolut snyggast enligt mig.
Vet inte om Soccans man vill det, men jag ska försöka.


Snilleblixt

*tidsinställt*

När jag mätte Dyóntränset mot Cabis träns och det som Soccan har haft, så märkte jag att det inte skulle vara helt omöjligt för Soccan att ha Cabis träns. Det skiljde inte så många centimeter faktiskt.

Så Cs träns åker med till stallet ikväll och så håller jag alla tummar och tår för att det passar!
Och om nosgrimman blir helt pannkaka, så har jag en annan svart som jag testa att byta till.
Men det viktigaste är att själv nackstycket och det inte är för kort.

Ibland är man lite dum.. haha. Här går jag och köper ett träns som är mindre än det jag inte trodde skulle passa för att det var för litet..? x)
Det är inte alltid man tänker längre än vad näsan räcker. Jag har varit så bombsäker på att det skulle vara för litet, så jag inte ens har provat det.
Aja, jag är glad att jag troligtvis har ett passande träns iallafall.


Övernattning i stallet å de då va

Kvällen och natten ska spenderas i stallet.
Jag ska packa, putsa och göra snyggt till tävlingen och sen lite senare är det annat på G. Vi i ungdomssektionsstyrelsen, ska sova, göra tacos och ha allmänt roligt. ^^
Alltså behöver jag inte knoppa ikväll, eftersom jag redan är på plats imorgon. Smidigt kallas det.

Men det betyder också att jag inte kommer vara hemma och uppdatera något alls. Vi kommer höras på eftermiddagen imorgon.

Ha det bra, för det tänker jag :D
En kväll istallet med härligt folk, det är bra det.


Dyón working collection

Var och hämtade mitt träns på posten idag, blev glad för att det är så fint.
Kom hem, mätte och jämförde med mina andra träns, både Soccans och Cabis och det var för litet även för Cabi troligtvis. Blev ledsen.
Eller C kanske kan ha det på hålen långt ut, men det känns onödigt att chansa. Då har jag hellre ett i storlek cob där han kan ha det på hålen längst in.

Alltså sitter jag här med ett splitternytt Dyónträns, storlek ponny som jag inte har någon användning för, tyvärr.
Vad ska jag hitta på med det? Sälja, byta?
Det gör ingen nytta hos mig iallafall. Synd, då det är himla fint som sagt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=345860
Snygga schabrak

Fick syn på dessa schabraken när jag var på Hööks igår och skaffade en sadelgjordstunnel till Soccan. (en riktig denna gången och inte i teddy)

Hade dock inga pengar med mig till med än tunneln, så la undan ett schabrak istället tills idag, för det fanns bara ett kvar.
Tycker dom är himla fina, enkla, men fina. Perfekt som hemmaschabrak.
Sen är dom ju väldigt lika lamicellschabraken som är lite snyggare enligt mig och jag ångrar att jag inte köpte ett sånt i GBG, så nu får jag väl kompensera med detta. Det kommer nog inte hålla i en evighet, kanske lagom till nästa GBGHS och då kan ju köpa mig ett Lamicell istället ;) haha

(jag känner att jag köper sånt jag inte behöver, fast jag behöver pigas upp och då är schabrakshopping bra)


Hööks, 229krLamicell


Sockertopp 1 september

Soccan och jag hade en fajt idag ;)
Jag tog ett par kulsporrar som är 25 mm istället för 15mm som jag brukar ha, för att komma åt henne det där lilla extra bara.
Och visst kom jag åt henne, haha. Ibland var hon superfin, gjorde precis som hon skulle och gick som en klocka ^^ Men oj vad hon inte gillade att jag faktiskt hade övertaget där ett tag. Lite sur blev hon allt. Så hon försökte hitta på lite olika sätt att göra det jobbigt för mig och komma undan. Fick ta tag i henne rejält ibland och trycka på henne ibland. När vi skulle rida förvänd galopp så flög det något bakben hit och dit. hehe.

Observera att hon inte gör sådär i vanliga fall, utan det är bara när man har lite längre sporrar hon kan bli sån av någon anledning.
Men varför hade jag då dom?
Jo, för att det ger ett himla resultat efter att "bråket" har tagit slut. Man får vara lite tuff mot henne ibland och då tycker hon kanske inte att det är så roligt att anstränga sig till max. Det blir någon enstaka gång som man kan göra så, som en påminnelse att hon måste svara på med gång osv.
Men efter ett tag, tog jag av sporrarna, red utan och då gick det mesta som tåget!

Får se om hon kommer ihåg det tills på lördag. Då måste hon sköta sig och vara snäll ponny :)


Hoppning på kvällskvisten

Hemma!
Sent blir det, fast det gör inte så mycket :) Vår lektion börjar vid halv nio ungefär, sen är man klar med allt ridande, hinderplockande, iordninggörande av utrustning, utplockande av hästar, fodring osv. vid halv elva ungefär.

Jag fick rida Kingston, som jag inte har ridit så mycket innan. Han är mysig, som en ponny att rida, fast högre.
Vi hoppade en bana med lite olika moment, som volter mellan hinder på rak linje, galoppbommar, travbommar, sockerbit och lite sånt där. Inte något högt, utan vi skulle mest få en bra runda, med bra tempo rytm och allt, ja ni vet.
Lektionshästarna är inte helt igång ännu, så man får tänka lite på att de faktiskt har haft semester för inte så länge sen. Man kan inte kräva fullt så mycket av dom som innan sommaren när de hade toppflåset.

Men jag tycker det gick bra ^^
Lite saker man kan träna på här och där, men ingen katastrof någonstans.
Roligt att komma igång och hoppa lite mer seriöst än vad jag har gjort nu senaste tiden. Sist jag hopptränade för instruktör var när jag red Cabi..

Denna herren hade jag idag, fast det är ju inte jag som rider på bilden


Outfit på lördag

På lördag är det dressyrtävling igen.
Får hoppas att mitt svarta träns som jag har beställt, har kommit och att det passar. Annars vet jag inte hur jag gör x)
Det är inte det snyggaste att rida med ett brunt träns till en svart sadel på dressyrtävling..

Men jag tror att Soccan och jag ska se ut såhär:
Det blir enkelt med vitt, blått, silver och svart. Om jag inte ändrar mig ;)


Kvällens planer

Ikväll är det hoppning i hoppspecialen som står på schemat för mig.
Innan det ska jag dressyra med min kära ponny.

Dock ösregnar det och jag hoppas att det har slutat tills jag ska iväg.
Annars blir det regnkläder på!


Adjustment

Gjorde en liten justering med håret nyss.
Klippte av sneluggen och gjorde mig en hellugg istället. Fint tycker jag ^^


RSS 2.0