Frågor och svar Del 1

Sofia
Hej älskar din blogg. Läser den varje dag :)
*När började du rida?

*Vart vill du komma i din ridkarriär?
*Vilka tränar du för i hoppning?
*Vad är det högsta du hoppat?
*Högsta klass du tävlat i?
Kramisar Sofia :)

Tack!
* När jag var 10 år.
* Det låter väl klyshcigt, men jag vill nå "toppen". Jag vill rida på de riktigt stora banorna och där med basta. Hur jag ska ta mig dit, vet jag inte, men jag ska dit, den saken är säker.
* Just nu så hoppar jag inte, men tidigare har jag tränat för Mats Torstensson (den bästa) och nu senaste gångerna för Katarina Torstensson. Dock var Soccan troligtvis inte okej när vi tränade för henne, så kan inte riktigt bedöma hur hon var att träna för.
* Jag har hoppat 120cm med Soccan.
* LB i både hoppning och dressyr.

Anonym
Vad är tanken med cabi? ska du utbilda å sälja eller tex? jätte fin ponny iaf, grym blogg:D!!

Jo, han ska utbildas. Nu i början så struntar vi i hoppningen några veckor för att få riktig pejl på marken. Det är lydnaden och styrkan vi ska bygga upp. Men sen när vi är igång med hoppningen, så ska vi ut på tävlingsbanorna. Han behöver en hel del markarbete för att det ska fungera bättre i hoppningen. Jag ska försöka få honom mer lydig och lugnare på hinder, samtidigt som han behåller sin bjudning och glädje. Han stannar tills vi har uppnått det jag vill, vilket kanske blir ett år eller något sånt :) Sedan ska han säljas som tävlingponny till en ny liten ryttare. (som planen ser ut nu, allt kan ändras)
Tack! ^^

Daniela
* Hur lång är du? :D
* Vad är ditt mål med Cabi?:D
* Varför fastnade du för just honom? :)

- Jag är 162 cm.
- Ett mål är att hoppa en MSV-bana på tävling. Hur lång tid det tar, har jag ingen aning om. Ett mål som jag har lite i smyg, fast nu är det ju inte i smyg.. haha Men det vore att hoppa UngponnySM. Dock tänker jag inte stressa honom dit, så kommer vi sit så gör vi, annars gör det inte så mycket.
Ett annat mål är fakstiskt att vara med på en dressyrtävling. Och det kan nog hända i sommar om det inte går helt åt skogen hemma.
- Han hade den där busiga glimten i ögat liksom ^^ Glad i hoppningen, snygg att se på, lagom ålder, annorlunda färg. Jag såg några bilder och filmer, sen var jag fast bara.Emma
Hur är sockans foderstat? :)

Just nu så går dom ute dygnet runt, så den är lite annorlunda än vad den brukar vara.
På morgonen och kvällen får dom höt i hagen, så det beror lite vem av hästarna som äter snabbast som får mest ;)
Morgon: 1kg hösilage
Lunch: 2kg hösliage, 1dl mineraler, ½krafftmått betfor, ½krafftmått havre
Kväll: 2kg hösligage
+ att jag ger henne ½krafftmått havre när jag tar in henne för att rida.
Och lite gräs dygnet runt då förstsås.

Erica
Gör du bloggdesign åt en trogen läsare? och hur mkt skulle de kosta?
Jag gör inte det just nu (bara i vissa fall), men har tänkt att ta emot beställningar så småningom. Isåfall kommer det upp info om det här på bloggen. Kanske 100-150kr st. Eventuellt mer. Har inte bestämt ännu.

Tilda
Hur lång är du?
När blir man förstor för d-ponny tkr du? :))

Jag är 162cm lång.
Det är jättesvårt att säga. Beror aldeles på hur ponnyn ser ut, vad man gör med den (tävlingsrida eller bara mysa hemma är stor skillnad), hur pass balaserad och duktig man är som ryttare osv. Men två meter lång ska man nog inte vara, haha ;)

Linnéa
Vad är dina framtidsplaner med din nya ponny? Är det bara en utbildningsprojekt?
Får du med sadel till honom eller måste du köpa ny? :) Berätta gärna lite om honom!

-Skrev lite om det i en fråga över. Framförallt ska vi ha sjukt roligt och komma varandra närmre! Men han ska utbildas och framförallt bli lydigare och starkare. Sen ska han tävlas, få lite rutin i de högre klasserna, beroende på hur pass det går på marken. Och så småningom ska han säljas. Men inte än på ett bra tag :)
-Nej, vi fick inte med någon sadel, så vi har köpt en till honom.
-Han är en troligtvis renrasig knabstruper, född 2005, kom till Sverige från Danmark för snart ett år sedan. Han har troligen också varit hingst ganska länge. Han är ganska känslig, men ändå tuff i psyket och han älskar att hoppa.
Vet inte så jättemycket "personligt" om honom ännu då jag bara har haft honom i några dagar. Men han är supersnäll i all hantering vi har gjort än så länge.

Alexandra
Vilket är ditt absoluta favorit schabrak? :D

Oj, supersvårt, haha. Jag ändrar mig hela tiden.. För dagen är mitt chockrosa GG storfavoriten!
Men två stycken som jag gillat lite extra är mitt Scapa och mitt Equiline ^^ (om jag bara får välja på mina egna)
Jag hatar att välja, för jag älskar alla mina schabrak.. Imorgon har jag säkert några andra som favoriter, haha.<3


Matilda
Hur hittade du? På annons, kontakter, eller ja, hur helt helt enkelt? :)

Jag antar att du menar hur jag hittade Cabi?
Isåfall, honom hittade vi på Hästnet.se bland saluannonserna.

L
1. Hur har du gjort för ett sammarbete med Cheval?
2. Hur har du blivit så stor inom blogg hästvärlden?
3. Kan inte du ha en mega bloppis någon gång?
4. Jag älskar mitt Agria schabrak, har vunnit det en gång. Vet du ungefär hur mkt de kostar ?
5. Vilken tävlings outfit är du mest stolt över som du har tävlat med? Liksom mest glad åt att du ä'ger?
6. Hur högt har du någonsin tävlat, i både dressyr och hopping?
7. Vad är ditt mål inom ridsporten?
8. Vad vill du göra efter gymnasiet?

Kram

1. De frågade mig om jag ville, och jag var inte sen med att tacka ja :)
2. Eum, ingen aning. Gillar inte riktigt att tänka så, att man är "storbloggare". Jag bloggar för att jag tycker det är roligt, skriver om det jag tycker är intressesant och antar att jag har en bra variation. Det är ni läsare som får svara på den frågan egentligen, haha.
3. Jovisst, dock har jag inte jättemycket saker som ska säljas. Men kan nog skrapa ihop något.
4. Dom brukar ligga på 200kr ungefär.
5. Det får nog vara min limegröna outfit faktiskt ^^ Även om det börjar bli lite "ute" bland andra med limegrönt, så älskar jag det fortfarande.
6. Jag har tävlat upp till LB i både hoppning och dressyr. Tyvärr inte högre då Soccan har varit paj.
7. Läs svar nästan längst upp i inlägget.
8. Jag vet bara att jag vill pausa, jobba med något och sen kanske läsa till något. Men vad har jag ingen aning om. Hästar ska jag jobba med iallafall! Jag ska inte börja läsa igen direkt efter gymnasiet.

Anonym
Har du kontakt med Miz Izolas ägare ?
Tkr du att hon har hamnat på ett bra ställe,att hon det bra där ?
Vad är din nya ponny för ras ?

Superbra blogg :D
Nej, ingen nära kontakt mer än att vi är vänner på FB och att mamma har pratat med hennes föräldrar på någon tävling.
Vill inte säga något om det med risk för att säga fel saker. Jag har bara sett ponnyn på några tävlingar, så har inte så jättemycket annat att gå på, mer än några andra bilder och filmer.
Han är troligtvis en renrasig Knabstruper.
Tack! ^^

För er som inte har hängt med bloggen så länge: Miz Izloa är en ponny som vi skulle köpt, men som inte gick igenom besiktningen. Istället köpte vi Soccan en tid efter.
Tre bilder på Cabi

Här är tre bilder från idag, men som sagt, det gick inte helt hundra ;)

Foto: Cassandra Jalmander

Soft Up-tankar igen

Har skrivit om dom förut, men gör det igen.
Jag funderar på att köpa ett par Soft Up-stigbyglar.
Det har inte känts nödvändigt att köpa nu på ett tag när jag ändå bara har ridit dressyr/markarbete med Soccan. Visst, det är väl bra med säkerhetsstigbyglar även när man inte hoppar, det känns dock viktigare i hoppningen då det är lättare att det händer saker.
Men nu när jag har en liten krutponny som kan fara åt alla möjliga håll (särskilt nu när jag inte känner honom), är det kanske dags att göra slag i saken och skaffa mig ett par?
Om dom nu håller det som lovar med säkerheten i stigbyglarna, så är det värt ett försök.

Ska klämma och känna på dom i Falsterbo en extra gång innan jag bestämmer mig. Fast jag tror det lutar åt att jag köper ett par i vilket fall som helst.

Har hört väldigt blandade åsikter om dom, tex. att de går sönder av ingenting, att de är supersköna, att de gnisslar, att de repar sadlen, att dom är bra för knäna osv.

Om jag gillar dom, så kanske det rent ut av blir ett par till Soccan senare också.
Men om dom börjar gnissla så säljer jag dom på stört! (Om jag nu inte råkar hitta någon superolja som håller gnisslet borta i mer än några dagar)
Och om (det blir många "om" i detta inlägg) jag gillar dom massor, kommer jag ev. att sälja mina JIN. Beroende på om jag klarar mig utan dom ;) haha

Jag kommer att göra en ny shoppinglista till Falsterbo också, när den är klar så kommer den upp här på bloggen.


Soccan 30 juni

Red barbacka igen, det är så mysigt.
"Skrittade" fram med Amanda, Maria Larsson och Ellinor i skogen. Dock så fick Soccan lite halft ryck på myggen.. x)
Det blev inte så mycket skritt för våran del, mer travtaktande, tvärande rakt över vägen, studsande, galopperande på stället och sådär, haha. Men hon gjorde inte dumma grejer och det blev några steg skritt ibland iallafall. Hon får trava, om hon stör sig mindre på myggen då.

Sen fortsatte vi själva några varv i skogen, jobbade henne ordetligt i både trav och galopp. Hon hade lite "eld i baken" vissa stunder, men det är bara bra med lite extra bjudning ibland. För oj vad hon svarar för skänklarna då. Tar minsta lilla vink för benen, dock ligger hon på framåt hela tiden, men hon jobbar riktigt bra med ryggen och kan länga traven något otroligt om man jämför med i vanliga fall ;)

Man får ta det onda med det goda så att säga.

Efteråt fick hon en ny dos med Sanix och Aloe Vera i man och svans, förebyggande om hon skulle råka fått myggbett där. Vill ha kvar så mycket man och svans som möjligt. :)Cabi 30 juni

Red i paddocken med nya sadeln. Det stod en hel del hinder där inne, som han ville hoppa. Dock så skulle vi ju inte göra det idag och han blev nog lite ledsen, haha. Taggad och laddad var han iallafall.
Värmde upp i alla gångarter, sen fokuserade jag mycket på skritten - Gjorde halter och igångsättningar, flyttade för skänkeln och lite smått och gott för att han skulle bli uppmärksam, inte så stark och acceptera att vi faktiskt inte skulle hoppa ;)

Det gick väl inte sådär hundraprocentligt bra, men vissa stunder så slappnade han av bra, var duktig och jobbade på som jag ville.
Jag kommer ju lära känna honom mer och mer och han mig, så det ska nog bli kalas detta med lite jobb ^^

Cassandra fotade idag, vet dock inte vems kamera det var, men får väl undersöka saken.

Bild från i tisdags

Nödvändigt

Nu innan lunch så åkte mamma och jag ut till Annas Hästshop, betalade sadeln och fick med en svamp hem. (stort behov av svamp då mina är puts väck)
Sen blev det en jättesnabbis förbi Hööks och skaffade ett par svarta stigläder. Också ett stort behov, då de jag har är antingen totalkass, eller bruna med ojämna hål..


Presentkort på Cheval

Ni har väl inte missat att ni kan köpa presentkort via Chevals webshop?

Supersmidigt och bra om ni inte kan bestämma er vid tex. födelsedagar osv :)
Det finns i många valörer att välja på, man bara klickar i det i kassan.

Klicka HÄR för att köpa ett presentkort

(det finns såklart i butiken i Kalmar också för er som bor i närheten ;)

Det här med ungponnyskydd

Eftersom Cabi bara är 6 år, får han, som jag tror alla vet, inte ha vilka skydd som helst på tävling.
Han kan gå utan, förra ägarna hade inte alltid bakskydd på honom. Men jag vill inte hoppa utan skydd på alla fyra benen. Lugna pass kan väl gå an, men helst vill jag ha skydd oavsett vad man gör.

Nu när jag vet vilken färg han kommer att ha på sin sadel (svart) så vet jag ju också vilken färg jag ska köpa på utrustning. Han kan såklart ha skydd i annan färg och form också, men ett "bas-set" är alltid bra att ha.

Han får ha de svarta Veredusskydden fram, men bak, det är frågan?
Jag har inga bakskydd som är godkända för ponny (bara ett par ljusblåa, haha), så jag ska införskaffa mig ett par. typiskt nog så sålde jag mina Eskadronskydd som var godkända för inte alls länge sen..

Är det värt att satsa på ett par Veredus Young Jump, eller finns det några andra, lite billigare som kan matcha framskydden?

Glen Gordon (tror jag), Eskadron, Hööks, vad finns det mer för godkända?


Cabi 29 juni

Här är några bilder från när vi provade den första sadeln. Dock var den som sagt inte helt hundra.
Red inte något länge eller ansträngade med större krav, utan bara provade sadeln :)


Sadel-letande

Hela dagen har i princip gått åt till att leta sadlar till Cabi. Vi åkte först till växjö (typ 1 timme & 45 min enkel resa) och lånade 7 sadlar där, sen hem med dom till stallet.
Väl hemma så provade vi alla, men det var bara en som var värd att provrida. Den gick att rida i, men var inte riktigt hundra, så vi struntade i den. Den var lite liten för mina ben också..
När jag provade den så blev det lite fotografering, det kommer upp här sen!

Mamma åkte till Annas Hästshop utanför stan och lånade hem några sadlar därifrån. De var utlånade igår, så vi fick hämta dom idag istället.

Under tiden så red jag Soccan, pratade med folk osv.

Och bland de senare sadlarna så hittade vi en som låg bra, jag fick plats i, inte var så farligt dyr, skön att rida i, välvårdad och den kändes bra helt enkelt (y) Toppenbra!
Vi kommer nog att få köpa en ny sadel till honom igen om ett tag, då han lär ändra sig i kroppen. Men det tar vi den dagen det kommer.
Har tänkt att boka tid när Sharpman kommer hit i augusti, för att kolla upp både hans och Soccans sadlar :)


(Ja, jag har bruna stigläder till svart sadel, haha, men hade inga andra)


Soccan 29 juni

Red ca en halvtimme barbacka. Skrittade på framåt ordentligt, dock utan att jobba henne.
Det kändes nog som att hon allt hade en del träningsvärk sen gårdagens träning, så detta var aldeles lagom för dagen.
Tog en runda kring hagarna och i skogen.

Mys! ^^
(gammal bild)


Cerise och svart

Denna outfiten gjorde jag till mig själv och ponnyerna. (Ja, jag gillar rosa, även på valacker)
Jag har allt utom spöet och tröjan, men jag har ett gammalt spö som jag har tänkt att göra om isåfall, och en svart tröja har jag, det är bara att sy på armbågslapparna så är biffen fixad ;)
(har ett jättefint glittertyg i rätt färg som jag kan använda)

Men vad tror ni? Kan detta bli en snygg outfit, trots att pannbandet är lite för mörkt egentligen..
Jag tror det! Pricken kommer nog bli dötuff i rosa och Soccan blir snygg hon med ^^
Allas åsikter är välkomna.

Pricken ska iallafall vara den första att inviga det nya fina ceriserosa schabraket.

Spö - ?
Pannband - Swarovski
Stövlar - De Niro
Tröja - Egenfixad (redigerade en KL-tröja)
Benskydd - Veredus Carbon Gel
Hjälm - Charles Owen Ayr8
Schabrak - Glen Gordon

Första ridpasset hemma på Pricken

Åh, jag måste bara skriva först att, jises, jag gillar denna ponnyn mer och mer för varje sekund som går. ^^
Så himla gullig och snäll, har inte gjort något dumt (än så länge), är känslig på ett bra sätt men ändå tuff, är sådär gulligt pussig, glad och har kommit tillrätta förvånansvärt snabbt.
Dock har han inte vant sig riktigt vid allt liv och rörelse, men det kommer. Det är ju en ganska stor omställning från att ha bott på landet i ett pyttelitet stall till att komma till en ridskola + att himla svalorna som viner kring öronen på en när man går i stallet, dom gillar han inte riktigt. Men det gör inte jag heller, haha.

Inga av mina träns passade, de var för stora, så fick låna ett av Anna så länge, men pannband hade hon inget så det satte jag på ett själv + att tyglar lånade jag av Sofia. Träns står uppskrivet att köpa på shoppinglistan till Falsterbo.
Soccans sadel var inte att tänka på till honom, så det fick bli en barbackatur :)
Vi ska åka och låna hem sadlar imorgon, så hoppas på att hitta något bra då.

Jag gjorde inte något precis ansträngade utan bara kände lite på honom. Han fick titta sig omkring och undersöka paddocken och omgivningen. Det kom och gick lite hästar utanför osv.
Vi skrittade och travade, galoppen struntade jag i, det får bli när jag har sadel. Men sen kan vi galoppera barbacka när vi har känt på det med sadel först ;)
Edit; han har blivit riden massa barbacka, så galoppen är inga problem där, nu vet jag det, bara att köra på alltså :D
Han har inte blivit riden så mycket utan sadel av vad jag har förstått, så det var lite spännande att se om han skulle reagera något, men det var lugnt.
Testade att korta ihop honom i formen, länga ut halsen, lägga ner honom och plocka upp honom. Lät honom gå och bara tuffa på utan att gå i form också.
Han vill gärna smygöka farten dock ;)  haha
Kände på övergångar och halter, men hade som sagt inga krav på att det skulle bli något perfekt av det idag. Det kan vi köra igång med snart. (dock fick han inte bestämma själv såklart, utan det är viktigt att visa att det är jag som är bossen och inte han från första början så att han lär sig det)


Emmy fotade lite grann, men främst Felicia fotade med min kamera ^^ Tack!

Sofia pillar med hans näsa ;D haha <3


Tungan rätt i mun :)


Okej, många bilder blev det och jag hade kunnat lassa in minsta lika många till.
Men första dagen är speciell :D Och det skadar ju inte att ponnyn är söt som bara den.

Soccan 28 juni

Soccan fick sig en ordentlig genomkörare idag ;) När vi var klara så var det som om någon hade kletat in schampo på henne i pannan, så löddrig av svett var hon. Men det var varmt och svettigt, så inte så konstigt.
Men duktig var hon!

Trots att hon hatar värme, så ansträngde hon sig verkligen och segade inte som hon skulle kunna ha gjort.
Själva jobbet är fortfarande att hon ska svara direkt på hjälperna och sätta inunder bakbenen, gärna jobba med ryggen. Dock vill hon gärna krypa in med näsan för att kunna jobba med ryggen, så vissa stunder får hon gå lite bakom för att orka. Andra stunder fokuserar vi mer på att näsan ska vara framme, tex galoppen där vi vill ha upp och fram näsan för att få in bakbenen.

Först red Pia, sen jag på slutet. Jag jobbade i princip bara galopp. Länga, korta, förvänd osv.
Och den traven vi fick fram efter galoppen, den var himla fin! :D Dock orkade hon inte hålla den så många minuter, men det som var, var super.
I avtravningen jobbade vi med att länga på steget och behålla bjudningen.

Framåt går det, sakta men säkert!

Bilder som jag fotade när Pia red:

Ett exempel på när hon gräver in näsan, men å andra sidan är lite bättre med ryggen;

Snabb-handling

Båda ridpassen gick bra idag och jag har foton från båda :D
Lovar att det kommer upp här snart.

Jag var hemma en superkortis efter stallet, men åkte iväg igen till CityGross.
Där köpte vi dels lite ointressanta saker (typ mat), men lämnade även tillbaka ett par ridbyxor som inte passade, köpte en säck med pellets till Pricken (Hippo Bas Basic) och så blev det två saker till mig :D
Ett blått/ljusblått gltterpö, hihi, men det var faktiskt nödvändigt med ett kort spö, då jag har tänkt ha det när jag ska rida Pricken. På Soccan har jag lite längre.
Och en Mountain Horse hoodtröja. Supermysig och snygg ^^ Perfekt till sommarkvällar.
Komma igång + träning

Denna dagen blir mest att "komma igång" med Pricken.
Ska rida i min sadel om den inte ligger heltokigt, prova ut något träns + bett och se om det går att ha så länge osv.
Vi ska ringa till några olika ställen som har sadlar och se vad dom har. Vill ha en som passar honom så snart som möjligt. :)
Foder ska vi köpa också, men det gör vi ikväll.

Soccan ska vi iväg med till Rockneby igen och dressyrträna. Får se vad hon säger om det lilla tjockisponnyn ^^ haha
Vi kämpar på så gott det går! När hon väl har blivit starkare och fått mindre mage så kommer hon få lite lättare för sig iallafall. Så hon får finna sig i att anstränga sig till tårna två gånger i veckan ett tag.Ändrat lite

Tyckte att Cabi förtjänade en plats i bloggdesignen, så jag ändrade lite grann.
Sen när det blir nya bilder, kommer det att bytas ut och ändras om med bilderna i designen efter hand, både på Soccan och honom^^
Cabi aka. Pricken

Som ni har förstått är han alltså nu min! :D

Cabi
f. 2005
Imp. Danmark
138,5cm
Ägare: Sara Carlsson


Besiktningen gick som en dans, inga anmärkningar någonstans. Jättefin i benen, inte öm i kroppen, böjprovet var helt rent osv. Det enda han sa något om var att han var lite tjockis, haha. Men det ska vi ta tag i och träna bort ;)
Inga tveksamheter vid lastningen och stod still hela resan hem.
Underbara ponnyn!

Han heter Cabi, men har en rad olika smeknamn av vad jag har förstått. Pricken, Pricke Dipp och PP (pappas pojk)
Lär nog kalla honom för Pricken mestadels, då han lyssnar på det, och sen Cabi förstås. ^^

Hemma i stallet var våran trähäst lite läskig, men annars inga problem. Nu står han i boxen och äter upp Soccans saltsten som hon inte vill ha x) haha
Denna natten får han vara inne, men sen ska han vara ute är tanken.

Just det, han fick med sig en ny fin brunglittrig "discogrimma" från ägarna, så den ska han ha, hihi.

Jag har en sjukt rolig och spännande tid framför mig. Den saken är säker!Han har fått en egen kategori nu också: Cabi aka. Pricken
:)

Den kanske kommer att heter bara Pricken eller Cabi sen. Det beror på vad som blir hans "förstanamn".

Nu är han min! :'D <3

dsc01510 (MMS)

Nu är han min! :'D <3


Nu kör vi

Hej så länge, nu åker vi iväg.
Hoppas på en ponny med oss hem :D

Kapat lite av kalufsen

Har länge tänkt att gå till frisören och klippa mig, det blir liksom aldrig av..
Men idag var luggen bara helt katastrofalt lång och konstig. Tänkte chansa på åka till stan och se om det fanns en drop-in-tid, men insåg att jag inte skulle hinna.

Och varför lägga massa onödig tid och pengar på något man kan göra själv? ;) haha
Brukar klippa luggen själv emellanåt och det blir inte helt åt skogen iallafall.
Tog en rejäl bit på den, skönt! För nu kan jag se igen och behöver inte dra undan luggen hela tiden.

Ni får ursäkta mina snygga miner, (ser ut som ett misslyckat försök till att se seriös ut..) men är man ful ibland så är man, haha x) Titta på håret istället vettja.


Ikväll smäller det!

Efter lunch någon gång tar vi med oss transporten och åker uppåt i landet.
Ponnyn ska besiktgas och om allt går som det ska, står han hemma i stallet redan ikväll!
Supersmidigt att vi fick en tid så snart.

Jag kan inte säga annat är att jag hoppas hoppas och hoppas till tusen på att han går igenom u.a.
Håll alla tummar och tår ni kan för mig, det kan behövas ;D

Galet glad och förväntansfull!


Önskeoutfit: Vardagsoutfit till B-ponnyskäck

Elin om Önskning: Dressyroutfit:

Snyggt :D
Om du har lust får du gärna göra en outfit till en brunskäck, b-ponny:)
Något snyggt och gärna någon snygg färg :) Till vardags :) Dressyr, svart utrustning har hon :) Och i hoppning har hon brun, men välj vilket du vill göra till :) Ganska billigt, helst :)
Kram<3

Detta tycker jag hade varit supernsyggt som vardagsoutfits ^^
Gjorde till både hoppning och dressyren och försökte att inte göra allt för dyrt.

Hoppning:

Dressyr:Vill ni att jag skriver vad det är för märken på utrustningen osv. i outfitsen? Isåfall så gör jag det i fortsättningen ;)Frågestund

Yes box, nu är det dags igen för "frågestund".
Fråga på, om vad ni vill, så försöker jag att svara så gott jag kan :)


Fotografering - Dressyrspecialen

Här är några av bilderna jag fotade i onsdags när dressyrspecialgruppen red. Barbacka och lite avdelningsridning på slutet.
Ganska sent på kvällen så det var skumt ute, men bilderna blev överlag bra ändå :)

Magisk plastborste?

Jag tror inte att någon har undgått att se/höra om de nya "Magic brush"...
Men jag förstår inte grejen alls. Mjuka magiska piggborstar i plast = inget för mig.
Inte än så länge iallafall, haha. Jag antar att man måste prova dom för att få reda på hur dom verkligen är. Men såhär på bild tycker inte jag att dom varken ser särskilt magiska eller bra ut. "Handtaget" ser inte så bekvämt ut att hålla i..
(lite mc-donalds leksaksvarning, färgglad bräcklig plast)
Dessutom så ligger dom ju i en förpackning vid köp, så inte kan man klämma och känna på dom innan man köper heller. Tre stycken måste man köpa, det hade räckt med en enligt mig. (dom är ju trots allt likadana? ingen stor skillnad iallafall)
Jag tror att detta kommer bli populärt i några år max, sen kommer dom att glömmas bort.
Om dom nu inte är fruktansvärt bra förstås.

Jag håller mig till mina gamla hederliga borstar i naturmaterial<3 tills jag har fått en ordentlig recension på dessa.
Klart jag blir sugen på att testa, men är det värt pengarna?

Är det någon som verkligen har testat dom?
Inte bara "hört att de ska vara si eller så".


Chillidilldag

Har varit hemma ett bra tag nu, ätit och sådär.
Jouren gick smidigt idag med och vi blev klara snabbt, även att det var fler hagar som skulle ha hö än sist och hästarna hade druckit mer.

Direkt efter jouren så tog jag in Femmy och pysslade lite med henne. Var ensam i stallet så det var väldigt lugnt och skönt (y)
Hon var ordentligt smutsig och dammig hela hon, så det tog ett tag att få henne hyfast ren, haha. Kan ju säga att hon fick sig en liten dust med pälsglans på rumpan sen ;) Det håller det värsta dammet borta iallafall.
I ridningen så var hon ungefär som sist, men aningen mjukare i munnen och sidorna tror jag nog. (eller så var det bara önsketänkande, haha) Hade inga jättestora krav, red mest runt för att få henne att slappna av och inte bita sig fast.
Efteråt inne i stallet så gjorde jag ett tappert försök att mjuka upp hennes spända muskler (tror inte det finns en muskel på den ponnyn som inte är spänd). Jag masserade och strechade, knådade och sådär. Lite resultat blev det nog, men långt ifrån en mjuk och avspänd ponny. Hon var misstänksam till tårna i början och spände sig nästan mer, men sen fattade hon grejen med det hela och tyckte att det var skönt istället ;)

Soccan fick en lugn dag. Tog in henne så hon fick äta sitt kraftfoder och gick en liten promenad i skogen.
När jag tog in henne, så stängde jag stalldörren och ställde henne i entrén, sen fick hon stå där tills jag sa till. Hämtade lite saker under tiden. Sen gick jag och sa till henne att hon fick gå in i boxen så hon fick äta :) Lät dörren vara helt öppen, för att testa henne lite och se hur länge hon stod kvar där inne. Jag plockade i ordning Femmys saker och mina ridgrejor under tiden. Ponnyn var kvar i boxen och stod med halsen utanför och tittade som vanligt. Så jag satte mig för att smörja. Putsade både sadel och träns (som förövrigt blev superfint).
Men sen kom några andra in i stallet och skulle rida, så då fick jag avbryta det lilla experimentet, haha.
Över en halvtimme stod hon där i boxen, hon hade säkerligen kunnat stå där en hel dag. ^^ Snällis ponnyn.

Inte bild från idag

Stalljour igen

Som rubriken lyder; idag är det dags för stalljour igen :)
Ska rida Femmy och hitta på något med Soccan också.


Önskeoutfit

Elin Karlsson om Fynda på Cheval Ridsport:

jag har skrivit det en gång förut, men skriver det igen. Kan du inte göra en outfit till mig och min ponny. Han är spräckelfux. Du får välja helt och hållet bara det blir snyggt! inte för dyrt bara men inte för billigt. Skriv gärna vart sakerna finns ^^ Vi har brun "brun-utrustning". Du kan se bilder på Empe på min blogg, kingsempire.blogg.se :D

Det är lite svårt att veta vad som är lagom prisklass, men jag tog lite blandade priser ;)
Säger som vanligt; Hoppas du gillar det! :)


Kavaj Charlies
Pannband Hööks
Hjälm Cheval Ridsport
Stövlar Grand-Prix
Stigbyglar Hööks
Schabrak Cheval Ridsport
Benskydd Hippoteket
Spö  Grand-Prix


Tre bilder

Fick några bilder från Carro, vars kamera någon lånade för några veckor sen när vi hade hopplektion.
Jag red Milan (en lektionspålle), som jag inte hade hoppat på år och dar.

Man kan nog konstatera att han tyckte det var lite lågt.. Högt över hoppar han och bryr sig inte riktigt om att lyfta upp benen x)
Dock var det inte höjden det var fokus på den lektionen, utan lydnad osv.Design till Alex

Denna kvällen har jag suttit och knåpat ihop en design till Alex ^^
Blev faktiskt nöjd, Men vad tycker ni?

Ta en kik på hennes blogg:
http://xelaaa.blogg.se/

:D

Dagens schabrak

Vad tycker ni om detta schabraket? ;D haha
Jag älskar det, så himla underbart!
Lite halvt klockrent.

Finns HÄR för 395krKanske ska skriva upp det på shoppinglistan till Falsterbo?.. (precis som mycket annat)
Inte för att jag flyger av särskilt ofta, men ponnyn passar det nog till, hehe<3

Prickponnyn<3

En del vet om det, andra inte, de flesta vet litegrann bara men såhär är det:

Jag har letat och varit och provat lite olika ponnyer, antingen för att köpa eller låna.
Förra veckan provred jag en som jag har kikat på ganska länge och blivit lite småkär i, redan innan vi ens hade börjat prata om detta.
Och är minst lika kär som jag var innan vi åkte och provade honom ;D hihi
Helt underbart rolig ponny att rida. Jag blev fast!
Ett energiknippe till ungponny, studsar och far i hoppningen, men ändå känslig för hjälperna. Otroligt personlig på något vis och jag blir bara helt glad av att se på honom.

Vi har bestämt oss för att köpa honom, besiktning blir när veterinären kan, så snart som möjligt och då är det bara att hoppas på det bästa.

Detta ska bli så galet sjukt roligt och jag är helt överlycklig :D IIIH!

Nu har ni fått veta lite mer än innan iallafall, haha. Mer kommer beroende på hur det går.
Frågor svarar jag på så gott jag kan ;)

Printade bilder från filmen på provridningen

Får syn på hindret, hihi..

..Och studsar iväg x) Busponnyn.
(detta ska vi träna på att få honom lydig i massor, kunna vänta innan hinder)


Tröttis ponny

Idag var det träning för Pia ute i Rockneby som gällde!
Jag red inte utan hon tog hela passet. Och det var nog bara tur för mig, haha, för oj vad Soccan fick jobba. Vi ställer lite högre krav för varje gång som går att hon verkligen ska arbeta med musklerna :)
När dom var klara (efter ett ganska långt pass) så var Soccan löddrig till och med i pannan, haha.

Väl hemma så masserade jag in de mest utsatta musklerna med arnika, hon fick sitt kraftfoder och sen traskade vi ut i hagen.

Det blev inga bilder eller så, men jag kan säga att ponnyn fick vara ljusblå idag ^^

Gammal bild


Min midsommarafton

Har inte varit ute på något direkt midsommarfirande idag. Utan det har blivit god mat hemma med famlijen, jordgubbar, pyssel i trädgården och nu sitter jag här.
Och jag trivs ganska bra med det :)

Det är mycket att tänka på just nu, det sista i skolan, förväntan inför nästa vecka mm.

Edit; får förtydliga lite, jag har slutat skolan egentligen, men har två kurser att examinera kvar ;) så när det är gjort är jag helt klar för denna terminen.Soccans träns

Anonym om Fynda på Cheval Ridsport:
Hej!
Det pullartränset du har, är det ett Rox de luxe från GG? :)
Superbra blogg.


Svar:
Jajamensan, det är ett Glen Gordon i modellen Rox de Lux ^^

Trött ponny på bilden, men tränset är himla snyggt.Fynda på Cheval Ridsport

Här är en del av de extrapriser som finns just nu på Cheval!
Klicka på bilden för att ta del av erbjudandena ^^


Ridningen idag

Först red jag Femmy. Ska rida henne nu i helgen, då Sofia som egentligen rider henne är bortrest.

Då Femman är på igångsättning, så blev det inte ett så jättelångt pass, men tillräckligt för både henne och mig.
Skritten gjorde vi bara "basicövningar" typ göra halt, sätta igång, följa skänklarna och trampa på med energi. Hon biter sig gärna fast i ena sidan av bettet och det är ingen idé att bråka om just det i skritten för då blir det bara värre.
Men traven gick ganska bra :) Där slappnar hon av bättre, biter inte fast lika ofta och går i en trevlig form.
Vi jobbade på att få båda sidorna lika mjuka så gott det gick och att hon skulle vila lite bättre på steget och jobba istället för att bara pinna på ;)
Dock tycker hon att det är jobbigt och försvarar sig genom att bli stark. Man får försöka så gott det går utan att reta upp henne. Det är lätt att tappa tålamodet när hon stretar för att jävlas, men då får man bara göra en avsaktning pausa lite och sen fortsätta på nytt.

Får se hur hon känns imorrn, hoppas att hon inte bestämmer sig för att vara alltför motstretig, haha.

Söt är hon iallafall, lilla Femman.


Jag pimpade henne lite grann och satte ihop en snabb outfit till det jag hade på mig.
Nej men jag tål inte att rida i såna stigbyglar hon har, så dom hade jag bytt i vilket fall som helt. Och är man ändå i farten kan man ju lika gärna sätta på ett snyggt schabrak (lånade Sofias som hon brukar ha på henne) och ett par vettiga benskydd ;)

Såhär blev det:
Soccan 24 juni

Soccan fick ett väldigt lugnt pass. Skritt och lite trav och galopp i skogen, på halvlånga tyglar ;)
Det var mysigt och vi bara tuffade på lite som vi kände för.


Uppe med tuppen

Nu på morgonen så har jag både hunnit med att ha stalljour och ridit två hästar.
Jouren gick smidigt. Hästarna har börjat gå ute om nätterna, från och med igår. Allihopa utom två är ute, så det blir knappt ingen mockning. Alla hagar ska inte ha hö heller då det är så mycket gräs i vissa just nu ;)
Fyllde på vatten gjorde vi också, men eftersom det inte så jättevarmt ute ännu, hade dom inte druckit så mycket.
Det blev lite sopande och plockande, sen blev vi färdiga.

Klara tidigt och då hann jag rida innan det blev varmt. Skönt!


Lädervård till Antarèsprodukter

Fick syn på dessa lädervårdsprodukter, gjorda för Antarèsprylar, på Charlies hemsida.
Perfekt för mig, då jag inte riktigt har vetat vad jag ska ha till sadeln (som är från just Antarès).
Men nu vet jag! Det är värt ett försök iallafall, och se om något kan slå Stübbens lädervård ;)
Det blir att sätta upp både tvålen och balsamet på inköpslistan till Falsterbo.

Någon som har testat dessa?


Önskeoutfit: Till isabell

Linnea om Önskeoutfit: Till B-ponny-linfux:

jag har skrivit det en gång förut, men skriver det igen. Kan du inte göra en outfit till mig och min ponny. Han är isabell. Du får välja helt och hållet bara det blir snyggt! ^^ Vi ahr svart "bas-utrustning". Du kan se bilder på Caccini på min blogg, linneago.blogg.se :D

Får jag fria händer blir det dyrt, men fruktansvärt snyggt ;D haha
Blingbling är aldrig fel i rätt mängd.

Till dessa:


Soccan 23 juni

Valde mellan att ha cavalettisar i paddocken eller att intrevallträna i skogen.
Bestämde mig för det senare alternativet.

Idag blev det ingen ingen trav, utan bara skritt och galopp.
Vi skrittade fram ganska länge och sen galopperade fram i ett lugnt tempo.
Under själva jobbet så blev det en massa ökningar, minskningar, byten, flytta för skänkeln osv.
Emellanåt så pausade vi i skritt på lång tygel :)

Det kändes bra och det var nog himla nyttigt för både henne och mig.
Hade babypelhamet för att slippa dragkampen som kan bli annars.
Det är roligt för både mig och hästen att verkligen kunna gasa på framåt utan att ha problem med att stoppa sen. ;)

Gammelgammal bild

Kavaj och Jacka SÄLJES

Det är inte jag som säljer så, vid intresse, kontakta Linda via hennes blogg eller mejladress:
http://www.thalinda.blogg.se/
sudden_sotis@hotmail.com


Kingsland jacka i storlek XS, mörkblå. Fint skick. Bytt dragkedja så det är en robust och bra kedja. Passar bra till många årstider på året. Otroligt skön och gosig!
650:-


Pikeur Scarlett kavaj, storlek 72. Går som 36 med längre armar. Svart med gråa ränder, sjukt snygg och stilren som även är figursydd! Väldigt lite använd så är i ungefär nyskick.
900:-

Finaste ponnyn

Här är en del av bilderna som Anna fotade igår.
Underbart fina ponnyn<3


haha knäppis ;) första skuttet på länge, svårt att komma ihåg hur man gör?
Kände att hon skulle bocka efter, så höll i henne en del extra, för kände inte för att flyga själv x)

Vad vi köpte

Det tränset som Tiara fick av Anna är ett likadant som jag köpte till henne i höstas.
(Det enda tränset häromkring som finns i ministorlek med remontnosgrimma, haha)
Nosgrimman hade gått sönder på det, den var torr som fnöske -alltså dåligt smord. Det får vi vara noga med med detta nya. Tyglarna och pannbandet som jag gav henne i höstas får hon ha på det nya. Med rosa bling bling ^^ hihi (Dom tillhör inte tränset utan jag har köpt till dom)
Kalasbra att hon fick ett fint och fräscht träns (y)

Såhär ser det ut, riktigt fint tycker jag ^^
Tränset är köpt på Hööks för 269kr
Tyglarna är Globus och kostade 100kr om jag minns rätt (rea)
Och pannbandet köpte jag på Hööks för 30kr (också rea)


Sen det som jag köpte på Cheval då:

Ett par rosa Kingslandstrumpor med hjärtan på ^^
119kr
Strumpor går år i mängder och nu på sommaren måste jag ha tunna för att inte drabbas av värmeslag.
Det är hål i många av mina + att jag inte har alls många tunna..
Men nu är jag ett par rikare ;)Och till sist schabraket!

Ett ceriserosa Glen Gordon Titanium :D

Så himla fint och jag var som sagt bara tvungen att ha det. För det "skrek Sara om det".
Färgen passar till fodringen i min Animokavaj dessutom.
Luva väntar jag dock med av lite olika anledningar ;)

Alla färgerna är underbara och jag skulle kunna köpa allihopa, haha.
Det vita med blått är "to-die-for".
Denna kollektionen gillar jag starkt.

Schabrak 439kr och luva 179kr HÄR hos Cheval
Översta bilderna är från ChevalLite tydligare bild på det jag köpte:
Foto, Skövde Ridsport


Nöjd sara! :DÄnnu lite mer nytt

Gjorde headern ännu lite mer uppdaterad än den var förut ^^
Gillar den bilden på oss jättemycket, det blev somrigt, rosa och fint.

Vad tycker ni?
(tryck F5 om det inte syns)


Dagens "fotograferingsoffer" nr 2

Maja och hennes ponny Royal :)

Cyklande, lite shopping och massa fotande

Mitt på dagen någon gång så kom Anna hem till mig. Vi tog en sväng till Hööks, kollade rean och Anna köpte ett träns till Tiara. Hennes nosgrimma hade gått sönder på det gamla.. Men nu har hon ett fint träns igen. (y)

Efter det åkte vi hem till mig igen, hämtade kamera och lite annat, för att direkt cykla till Cheval.
Tror ni inte att Steffie håller på att packa upp världens finaste schabrak, precis när vi kommer dit? :D :D
Hade till och med visat Anna det innan vi åkte på någon sida på internet att "detta är sjukt finnt och det vill jag ha"
och så har man sånt flyt att det precis har kommit till Cheval! Ett rosa, hihi.
Var alltså bara tvungen att köpa det x) haha. Nej men annars hade jag köpt det i Falsterbo. Nu blev det några veckor tidigare bara. Visar bild på det någon gång när jag har fotat det.
Anna skulle prova stövlar men det fanns inte rätt storlek inne, så det fick bli en annan gång.
Jag hade planerat att köpa mig ett par tunna strumpor då det är hål i nästan alla mina, så det blev ett par rosa ^^

Sen blev det som ni redan vet, en hel del fotande i stallet. + Att vi provade ut tränset till Tiara mm.
Åkte hem en sväng kring kvällen för att ladda kameran, äte lite osv.

Tillbaka till stallet, fota när tävlingsgruppen hoppade på slingan i skogen, sen rida och till sist fota dressyrgruppen.

Massa roligt med andra ord!

Anna med Carros kamera i högsta hugg ;)


Soccan 22 juni

Red en liten stund barbacka i hagarna, inte något ansträngade utan mest för att det skulle vara roligt ^^
Hon var pigg och glad och jag testade tillochmed att skutta en liten ministock, som hon hoppade högt över, haha.
Anna fotade med min kamera så det kommer en drös med bilder snart.

Här är en sålänge :)Fotografering - Sofia och Femmy

Dagens första att bli fotograferad: Sofia och Femmy ;D
Det kommer fler foton. Fotade på en tjej till och hennes ponny.
Och nu ikväll ska jag fota tävlingsgruppen som ska hoppa i skogen.

Hon kan faktiskt vara fin ibland när hon vill, lilla Femman ^^Snart är bilderna säkra

Jag plockade fram min extra hårddisk idag som jag fick i julas och bokstavligen dammade av den. hehe
Tänkte att det var dags att ta tag i att kopiera över allt jag har på min hårddisk som jag använder, som säkerhet. Vill inte bli av med allt om datorn skulle krascha, bli stulen borttappad osv. Det skulle vara döden för mig.
Men snart är allt säkrat! (det tar bara ett antal timmar för datorn att kopiera över det) x)


Utflykt igen

Nu drar jag mamma och Anna iväg på en utflykt ;)
Kommer tillbaka ikväll.

Men håll tummarna för oss :D


Frågor och svar

JennieOhlson om Snyggt med Vinrött och Blått:
Hej! Vet du vart man kan köpa Kingsland tröjan om den säljs fortfarande? :)


Svar: Det är en gammal kollektion, så jag vet fakstiskt inte om den går att få tag på längre.. Tyvärr.
Någon annan kanske har koll?


Anonym om Köpa ponny?:
Är det inte lite gammalt med en ponny född 98?


Svar: Nej det tycker jag inte. Det är en ganska lagom ålder om man vill ha en läromästare, som man samtidigt inte behöver oroa sig om att den är allt för gammal för att den ska hålla.
Soccan är född samma år och hon känns inte det minsta till åren :)Amanda Magnusson om Önskeoutfits för fulla muggar!:
Vet du var man kan köpa den gröna kingsland västen?
Tacksam för svar :) mvh Amanda.


Svar: Dom reades ut efter vintern.. Tex Skara Hästsport hade dom om jag inte minns fel. Men nu vet jag inte om dom finns i sverige längre. Kanske några enstaka ;)
Men hittade några utländska sidor som har dom:
(finns ganska många, bara sök på Kingsland st Moritz, på google)
-http://smhrideudstyr.dk/product.asp?product=7845
-http://www.expressequine.co.uk/Store/For-the-Rider/Mens/Kingsland-Winter-St-Moritz-Gilet
-http://cgi.ebay.co.uk/KINGSLAND-GREEN-ST-MORITZ-VEST-RRP-164-/270672596811?pt=UK_Sporting_Goods_Equestrian_Clothing_MJ&hash=item3f05580f4b
-http://www.theequestrianstoreni.com/kingsland-moritz-shiny-unisex-hooded-down-vest-p-914.html
IDA om Köpa ponny?:
Hej, vet du vart man kan köpa ett vitt dressyr schabrak med sverigeflagga på + matchande lindor? :)


Svar: Cheval har ett Equiline med sverigeflagga HÄR ^^
Exklusiv har både nya schabrak och lindor med flaggor som du hittar HÄR
Mia RS har också lindor med flaggor, finns tex HÄR
Lamicell har ett fint schabrak med flagga på, finns HÄR

(Fast i vitt och dressyrmodell, grått allround på bild)


Allroundmodellen på bild..Dressyrträning

Förmiddagen spenderades ute i Rockneby, hemma hos Pia. Det var dags för dressyrträning igen.
Vi har ökat träningstillfällena till två gånger i veckan plus att vi kräver lite mer av Soccan nu. Inget mer latmaskande ;)

Först red Pia, mycket skritt och travarbete. Sen red jag och tog galoppen och en del trav.
Ni kan se på filmen hur läget är ungefär. Hon orkar inte i galoppen, så där är det lite hipp som happ.
Traven försöker vi tänja i sidorna på henne och få in bakbenen. Näsan åker gärna in, så det jobbar vi också på, att få ut halsen på henne, men samtidigt så måste vi få in bakbenen och hon tycker det är lättare om hon får gå kort då, så det är en balansgång.

Men som sagt, ni ser på filmen.
Detta är i slutet av passet, så både hon och jag är rejält trötta x)

Vi var rosa och fina ^^ hihi


Köpa ponny?

Om någon är sugen på en jättefin ponny, ska ni ta en titt här:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=497481

Becka som har honom, höll till på vår klubb i en massa år när hon var lite yngre. Vi var ett gäng som höll ihop i vått och torrt kan man säga ;)

Men till ponnyn, Baileys är en himla fin maxad D-ponny! Hoppar enkelt och är hur snäll som helst. En riktig läromästare.  Har hoppat MsvB och gått LA dressyr.
(Hon flyttade honom för några år sedan, så ta inte allt till punkt och pricka som jag skriver då jag eventuellt kan ha fel, men jag skulle inte tro att han har blivit till det sämre hållet sen dess) För då var han iallafall, en sjukt snäll och bra ponny, vilket jag slår vad om att han fortfarande är.
Så ta chansen, han är värd varenda krona.


Fotoväggen

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle göra en fotovägg av min för nuvarande tomma vägg?

Louise pysslade ihop denna bilden åt mig :D Sjukt bra, så nu har jag massa inspiration om hur jag kan göra!
För visst hade det varit fint att ha det såhär på rummet?
Tack tack!

Soccan 20 juni

Red barbacka.
Först skrittade vi och travade fram i en av hagarna. Dock ingen galopp, då det hade regnat och var ganska halt, utan broddar är det ingen hit. Men Soccan var glad att få ridas på gräs!
Sen gick vi in i paddocken och jobbade på övergångar, att hon skulle ta skänkeln och så gjorde vi lite skänkelvikningar och början till öppna.
Jag hade som plan att rida tills hon blev hyfsat fin och lyssnade, sen sluta.
Och det tog inte så jättelång tid faktiskt ^^ Visst att galoppen och avsaktningarna från den fortfarande inte är något att hänga i julgranen, men annars så var det inte helt katastrof..
Vi skrittade av i skogen.

Bild från idag, den hagen bakom stenmuren red vi i :)

Liten förändring

Jag bytte ut en av bilderna i headern, tänkte att det var dags att förnya lite.
Egentligen kanske det är dags för en helt ny header? Eller ska jag behålla den jag har ett tag till?
:)

Tryck på F5 om det inte syns något

REA på Hööks

Ni missar väl inte Hööks stora REA? :D
50% på massor av prylar, så som täcken, träns, schabrak, ridbyxor, tröjor, stövlar mm.
Jag har spanat in en hel del som jag vill köpa, haha, men jag tror att om det ska bli något, så får det bli ett ridspö (för 24kr :o). Jag vill spara mina pengar jag har kvar till Falsterbo!

Klicka på bilden för att komma till rean på hööks hemsida

Över halva dagen borta

Vaknade nyss för att inse att över halva dagen har gått, onödigt.
Jag vil inte sova bort dagarna, även om det är lov.
Nu är jag bara seg och vet inte riktigt vad jag ska hitta på..
Blir väl stallet eller något.


Önskeoutfits för fulla muggar!

Nu kör jag ett ryck med outfits ;D
Kommer dock inte skriva någon kommentar till alla, utan har bara gjort outfiten liksom.
Kommentaren är först, sen outfiten och sist ev, bild på hästen.

Jag hoppas att alla blir nöjda!
Jag gör så gott jag kan, så snyggt jag kan och så bra jag kan ^^

Outfitsen blir så som jag skulle vilja ha dom.

Elin om Schabraktips:

Hej!
Undrar om du skulle vilja göra en outfit till mig & min ponny? :) det är en brunblack! (bilder finns på min blogg) gör inget om det är märkesgrejer, men inget rött! (jag vet att hon passar i rött men har blivit trött på det xD)

Till denna ponnyn:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alice om Önskeoutfit: Utan loggor:

Hej:) Jag undrar om du kunde göra en stilren outfit som skulle passat till både skimmel och fux? Jag har svart sadel och träns.:D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ronja om Önskeoutfit: Ljusblått till fux:

Jättefint!
Jag undrar om du kan göra en outfit till en fux,
du hittar bild på crazyhoppryttare.blogg.se
jag håller på att renovera om lite på bloggen, nyss startat den nästan.

Men iallafall, det ska vara en stilren outfit, som man kan både ha till tävling&träning.
Gärna lite nya grejer!
Superbra blogg verkligen! :)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alvida Heyne om Önskeoutfit: Utan loggor:

haha, känner mig lite tjatig men skulle inte du kunna klippa in ett av de schabraken du tycker passar akropol bäst på en bild med akropol?
:)

~Okej, här måste jag kommentera ;)
Antar att du menar av de schabraken som du la ut på bild för ett tag sen?
Inte världens bästa inklippning osv. Men man ser hur färgen kommer bli på honom och jag tycker det ser awesome ut :D
~

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Louise om Önskeoutfit: Till bruna ponnyer:

Hej jag undrar om du kan göra en outfit till en haflinger jag rider ? Skulle vara jätte snällt eftersom jag inte riktigt vet vilken av alla färger hon passar bäst i :)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ellen om Önskeoutfit: Till bruna ponnyer:

hej!
villka fräsiga outfits du gör!
jag har en skimmel, b-ponny som gärna skulle vilja ha en fin outfit(jag är själv inte så värst duktig..heheh)
jag skulle vara väldigt tacksam!
kram!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mathilda om Önskeoutfit: Till bruna ponnyer:

hej jag undrar om du vill göra en outfit till en skäck:) ?
bilder på nattstad.se/teamfagereke


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fatma Chahrour om Önskeoutfit från Sanna:

Hej Sara!
Jag tycker du matchar otroligt bra och undrar ifall du kunnat göra en stilren men samtidigt utstickande outfit, till mig och ponnyn Irish Spots, som är en tigrerad ponny, bilder hittar du på bloggen. Svart/brun sadel och träns, och spelar ingen roll på utrustningen, bara de inte är alltför dyrt.
Tack på förhand. :)


R.I.P

Finner inga ord, vet alltför väl hur det känns.
Massor av tröstkramar till dig<3
Rip fina fina fina ponnyn

Fotografering idag, ekipage nr 2

Amanda och Zantus ^^Fotografering C & C

Carro och nya stjärnan Chancy :)


Stalljour

Hade som sagt stalljour med Anna idag ^^

Det första vi gjorde var att ta in de hästarna som var ute (ca 15 st),  till lunchen. Ca 10st var redan inne för att gå lektion.
Sen tog vi själva lite lunchpaus och tittade på när Carro red. Jag fotade litegrann också.
Efter det skulle vi egentligen vägt upp höpåsarna till kvällsfodringen, men det ville några mindre tjejer göra så då behövde vi inte det. Samma sak med lunchmockningen, det gjorde tjejerna med glädje. ^^
Vi fick alltså en hel del extra tid, så kunde ta god tid på oss med resten.
Vi tog ut några hästar, diskade, fyllde vi på vatten i en massa hagar + uteboxarna, som tog sin lilla tid, men vi har fått nya supersmarta slangar, så det var inte så krångligt som förut när man fick bära och dra vagnar.
Sen smörjde vi träns och sadelgjord, fyllde på vatten till de hästar som har hinkar.
Hästarna ska börja gå ute om nätterna snart, så de tjocka bäddarna ska bort i stallet, istälelt ska de stå på växelstöbädd. När vi ändå hade tid över, så tog vi ut en av bäddarna och la in nytt spån. Det är galet, vad hårt packat och tjockt det kan bli. Men de har trots allt legat i ett år..
Efter det tog vi in hästar, kvällsmockade, städade lite till och plockade i ordning överallt.
Sen var det dags för fodring, hö och kraftfoder.
Sen mer sopning och släcka och låsa överallt.

Slut! ^^

Tror att jag fick med allt och i rätt ordning..

Bilderna som jag fotade kommer snart.
Dagens happening

Aldeles snart ska jag till stallet.
Stalljour väntar tillsammans med Anna :)
Det är vad vi kommer pyssla med hela eftermiddagen fram tills i kväll.
Soccan får troligtvis ett lugnt ridpass med böja, strecha igenom sidorna, gå och slappna av i en låg form osv. Eller en barbackatur, då hon gick hårt igår.
Om det hinns med så blir det en upputsning av utrustningen.

Anna ^^

Vänta och vänta

Jag hoppas att vårt (mitt och carros) turkosa scapaschabrak kommer snart!
Det är så himla fint ^^
Vill kunna jämföra det med några lindor som jag har tänkt att ha till också, men kan ju inte göra det förrän det har kommit.. Och så vill jag betala det, så pengarna som är tänkt till schabraket inte råkar gå till något annat.

Det skulle kommit i slutet på maj, men icke.
Tydligen ska dom inte komma förräns i mitten av juli.. :/
Alltså blir det en månads väntan till.
Hoppas det kommer lite tidigare än så.

Hihi jag vill ha det nuuuu :D

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? Eller hur var det?
(det är mycket jag vill ha också.. hehe)


Sugen!

Jag är så tävlingssugen så jag snart spricker ;) haha
Det är otroligt hur något kan vara så roligt.
Särskilt när man tittar på gamla filmer och ser andra som tävlar, då blir suget ännu större.

Men såklart. Den enda dressyrtävlingen som är tänkbar för Soccan och mig inom en snar framtid, är en redan uppbokad dag med annat. Den tävling som kan vara tänkbar efter det är om en månad..
Typiskt.

Det är väl bara att acceptera att det helt enkelt inte ska vara lätt för oss ibland.
När det väl finns en möjlighet för något, är det något annat som sätter stopp.
Tråkigt för Soccan också, då hon älskar att åka iväg och vara på tävlingsplatser ^^

Å andra sidan kanske det är ett bra litet delmål att ha och sikta mot i träningen. Få henne lydigare och starkare tills dess.
kämpa kämpa kämpaDagens lilla roliga

Mitt på dagen någon gång så tog jag, Moa, Anna och Sofia sällskap till Cheval. Vi tittade igenom hela sortimentet som vanligt, vill ha allt som vanligt också, haha. Men huvudanledningen att vi cyklade dit var att de skulle lotta ut ett JW union jackschabrak + lite andra saker -en utlottning man har kunnat vara med i om man har handlat för en viss summa i butiken. Så Sofia och jag hade varsitt "lottnummer". Men vi vann inget. Bättre lycka en annan gång! :)

Tillbaka i stallet så skulle Sofia rida Femmy, som inte har blivit riden på -jag vet inte hur lång tid. Hon ska iallafall sättas igång nu tydligen.
Efter att ha skrittat fram ute i skogen, så skulle hon trava i ridhuset. Hon såg lite stapplig ut så Sofia fick trava på lite framåt för att se om det verkligen var så.
HAHAHA säger jag bara xD Femmy gör värsta bockserien, högt och mycket, vilket resulterar i att Sofia flyger och Femmy fortsätter sin rodeo runt i ridhuset några varv..
(slutade skratta när Sofia låg i backen) Men det såg verkligen sjukt roligt ut. Hon slog sig inte som tur var (y)
Så kan det gå med en (tydligen) överladdad ponny som man inte tror kan bocka på riktigt.

Det var dagens lilla roliga ^^

Bus-Femman

Soccan 18 juni

Idag red Pia henne.
Samma jobb som de andra gångarna, få in bakkärran och jobba på, bygga lite muskler. ;)
Hon sa att hon kändes mycket bättre än förra gången, då hon också kändes bättre än gången innan, så utvecklingen går framåt iallafall! Jag jobbar på som en liten gnu, så gott det går.
Vi ska börja trava över upphöjda cavalettibommar, det får bli i veckan. Inte imorrn för då lär hon bara få mer mjölksyra i kroppen.

Det var nog tänkt att jag skulle sitta på Soccan en stund som vanligt, men då hon var trött, genomjobbad och sådär så räckte det med att Pia red. Det är onödigt att rida bara för ridandets skulle liksom, särskilt när hästen har varit duktig.

Hon tyckte också att vi skulle ta och anmäla oss till en dressyrtävling, mest som träning och för att hitta på något lite roligt :) Så nu blir det till att leta någon liten dressyrtävling.. haha

Trött men nöjd ponny efteråt, käkar morot ^^  

Som sagt, trött och visar inte upp sin bästa sida här, haha

Vi hoppade inte, utan det skulle några ridgrupper göra, så de byggde fram hinder.

Önskeoutfit: Flashigt till en skimmelskäck

Anna om Önskeoutfits:

Hej!
Måste bara säga att din blogg är bäst, hihi. Läser den varje dag!
Jag skulle vilja ha en tävlingsoutfit till en d-ponny, skimmelskäck. Gärna "flashig" och  med lite dyrare saker.


Röd/svarta outfits tröttnar jag nästen aldrig på känns det som ^^ haha
Särskilt på skimmlar så tycker jag att det är dösnyggt.
Hoppas du blir nöjd!
Min utrustning - Pannband

Här är då första delen av inläggen med min utrustning.
Pannband fick bli först ut :)
Detta är då dom pannband som inte tillhör något träns från början, som jag har köpt extra.


Uppifrån och ned:
1. Flätat röd/guldigt pannband som jag har gjort själv. Har bara använt det någon enstaka gång, på en julkortsfotografering. Lite gulligt sådär och gjorde det mest att ha som just jul-pannband, hehe.

2. Flätat turkos/guld/creme pannband som jag också har gjort själv. Detta tycker jag faktiskt om och det passar super till mitt turkosa scapaschabrak. Har haft det på tävling en gång men sen har det bara inte blitvit av att jag har haft det. Nackdelen med hemmaflätade pannband är att de lätt blir smutsiga, och kanske inte håller hur länge som helst, så vill inte slita på det hemma, samtidigt som det känns lite "mycket" för hemmabruk.

3. Glen Gordon, brunt med silver.
Detta gillar jag starkt, perfekt att ha både hemma och på tävling. Dock är det lite långt för Soccan, men det funkar ändå. Det var ganska stelt i början, fast har börjat att mjuka upp sig lite. Det känns som att det kommer hålla i en evighet, inte gå sönder i första taget iallafall.

4. Vitt swarovski med svart läder. Detta är egentligen Sofias, men jag får låna det när jag vill typ ;)
5. Guldigt swarovski med brunt läder.

6. Grönt swarovski med svart läder. (fanns tyvärr inte brunt när jag skulle köpa)
7. Röd/vitt swarovski med brunt läder.
8. Mörklila swarovski med brunt läder.

Det jag kan säga om alla mina swarovskipannband är att jag älskar dom ^^ haha
Trodde att jag skulle tröttna efter ett tag, men jag gillar dom fortfarande lika mycket.
Inget av dom har tappat någon sten eller blivit fult. Det gäller bara att man sköter dom på rätt sätt. (dvs. kanske inte hänga tränset med pannbandet mot väggen, låta hästen klia pannan mot något med tränset på sig, lägga tränset på marken, smörja på lädret osv.) Om man tar hand om dom, så håller dom.
Det som jag dock tycker är dåligt med dessa pannband, är att det bruna lädret är så fruktansvärt mörkt. Det ser nästan svart ut. Jag hade velat ha lite ljusare brun nyans, så det inte blir så mörkt mot mina bruna träns..
Å andra sidan är det kanske bra, då man kan ha både brunt och svart i till svart/mörkbrunt träns, då det inte syns på långt håll.

Jag tycker att pannband är en rolig detalj som piffar upp det hela lite :)
Skulle gärna köpa på mig en drös till om jag hade pengar till det, hehe. (det är kanske trots allt inte den absolut viktigaste hästprylen)

Soccan 17 juni

Red i paddocken. Den var blöt efter regnet och ganska nyharvad, så den var inte riiktigt så tung som den hade kunnat vara. Annars hade jag ridit i ridhuset.

Jag satsade iallafall på att försöka få henne kvick för skänkeln och bra i sidorna. Gjorde en massa övergångar, halter osv. I början så segade hon lite, så då fick det bli rejs på två långsidor så hon fattade att det var fram som gällde ;) Sen var det inga problem med den saken.
Dock var hon stark, men det jobbar vi på! 

Red serpentiner med övergångar och halter på medellinjen, som blev mycket bättre mot slutet av passet. När hon tar sitsen kan halterna bli ganska bra :)
Tog inte jättemycket galopp, utan siktade in mig mest på traven denna gången. Gjorde ett antal fattningar, där vissa blev bra och vissa orkade hon inte riktigt i.

Red igenom ett dressyrprogram också, för att tvinga mig själv till att göra rätt sak på rätt plats. Ska avsaktningen vara vid en speciell bokstav så ska den vara det. Annars är det lite lätt ibland att man fuskar, hehe.


Drömbyxorna

OMG! Detta är de absolut snyggaste byxorna jag har skådat i mitt liv *.*
Helt underbart snygga.
De petade ner allt annat på "Måste-ha-listan" på en gång!
Noely heter modellen, från Animo. Kostar 2099kr, men det kan det nog vara värt :D

De är perfektion.


Foto: Charlies häst och hund

Liten tjuvtitt

Här är en liten tjuvtitt på vad våran utflykt gick ut på, en del av den iallafall ;)


Mer sommar från Kingsland

Det har kommit in en hel del sommarfint och nytt från Kingsland till Cheval!

Imorgon och på lördag är det dessutom 10% på allt i butiken :D

(17-18 juni)
Passa på så inte de rätta storlekarna ryker ;)Mina favoriter av "sommaruppdateringen" från Kingsland, helt undebara alla tre


Iväg på utflykt

Nu i eftermiddag ska jag iväg på lite spännade utflykt :)
Kommer ev. hem en sväng om några timmar, sen ska vi iväg igen.

Så ha det bra så länge!


Lite funderingar

Jag har lite (mindre djupa, men oj så viktiga) funderingar, haha.
Allt är om utrustning och ta det lite med en nypa salt, jag kommer troligtvis inte att köpa allt jag skriver om. Men funderingar kan man alltid ha ;)

Nr 1:
Hur är animoridbyxor i storleken?

Jag vill ha ett par som är smala hela vägen, de får inte korva sig någonstans.
Och vill inte lägga en massa pengar på något som inte passar.
(blir antagligen att prova i falsterbo om det ska bli något)Nr 2:
Om jag designar ett Anna Scarpatischabrak, vilken färg ska man satsa på?
Ska man köpa något diskret, men ändå snyggt som passar till allt?
Satsa och köra på värsta färgchocken?
En diskret färg med färgstarka passpoaler?
Slå på stort och köpa flera för att man inte kan bestämma sig? xD
Eller inte köpa något alls?


Nr 3:
Är det värt att köpa utrustning för massa pengar när man egentligen redan har?
Jag tycker ju att det är så fruktansvärt roligt med utrustning, kan inte hejda mig ibland..
Men finns det någon gräns där det blir för mycket? ;)Nr 4:
Om man vill brodera på tex. schabrak. Ska man skriva hästens eller mitt namn då?
Förra vintern köpte jag ett ridtäcke broderat med mitt namn på, storlek 125. Det var kanske ett misstag, då jag inte kommer kunna använda det efter ponnytiden. Jag kan ju inte heller skicka med ett täcke som det står mitt namn på den dagen vi någon gång säljer ponnyn.. haha (om nu inte den som köper henne råkar heta Sara Carlsson) Å andra sidan, om jag skriver hästens namn, så blir jag ju illa tvungen att skicka med det som jag har broderat till nya ägarna. (jag tänker på detta långt i förväg förstår ni) Och det känns ju lite onödigt att gå och köpa sig något fint som man sen inte har användning av.. Alltså får det bli någon halvful billig sak som det står hästens namn på, så jag inte får separationsångest, eller så får det bli en snygg sak i en bra storlek så det kan användas lång tid framöver.Hm.. Som sagt, djupa funderingar det här.

Soccan 15 juni

Gulleponnyn hade ett insektsbett av något slag, det var lite svullet och sådär. Det satt precis där sadeln skulle ligga, så jag ville inte göra något onödigt så det blev värre eller obehagligt för henne.
Ingen ridning alltså.


Dressyrlektion

Red Kingston (lektionshäst) på dressyrlektionen ikväll.
Vi red lite blandade övnigar, fram och bakdelsvändningar, öppna, flytta till och från spåret osv.
Tycker nog att det kändes ganska bra den mesta av tiden, fick dock inte jättemycket respons att ta till mig. Men jag får väl gå på känslan ;) Han vill gärna krypa in men näsan, eller bita fast i ena tygeln, så fick gå någon slags mellanväg där han var nöjd. Om han bet sig fast och blev stark, så gick jag på honom lite extra med skänkeln, fast då blev han istället lite sur, haha.
Men som sagt, den mesta tiden kändes det bra.Det rullar

Ikväll blir det dressyrlektion i "tävlingsgruppen", som vanligt. Ska troligtvis rida en liten häst som heter Kingston (är som en ponny, fast för hög), om det inte är ändrat.
Får se vad jag hittar på med Sockertoppen :)
Ikväll när jag kommer hem, så kommer även första inlägget om min utrustning.

I övrigt, så rullar det på. Skolan är seg och ah.. skolan är seg helt enkelt. haha


Ingen tur för mig inte

Turen var inte på min sida denna gången, jag får väl ta nya tag bara.
Även om det är lite svårt att släppa det.

:)


Nystart

Har fått önskemål från lite olika håll att visa bilder på/skriva om min utrustning.
Tex: ett inlägg för mina benskydd, ett för schabrak, ett för stövlar osv.

Då blir det nytagna bilder och så skriver jag lite om det mesta :D

(Har ju redan en kategori som heter "min utrustning" men, det har hänt en hel del på den fronten och det står inte om allt där..) Det blir en liten nystart för det helt enkelt.

Skulle det vara intressant?

(hehe, nosgrimman gjorde lite som den ville den dagen)

Soccan 14 juni

Testade att tömköra men nya gjorden och allt.
Det var första gången någonsin för Soccan att bli tömkörd vad jag vet och andra gången för mig..
Hon fattade inte riktigt grejen, tittade på mig och såg allmänt dum ut och jag är inte så haj på det hela heller xD haha
Men jag fick henne att gå någorlunda där jag ville ibland åtminstone.

Nu har vi försökt lite själva och det blir nog till att ta hjälp av någon som kan, några gånger.
:)


Sista rycket

Nu är det sista rycket i med skolan denna veckan, sen är det i princip sommarlov för min del!
Men denna veckan kommer alltså ta ganska mycket tid för skolarbete, vilket suger.
Jag försöker klämma in bloggandet så mycket jag kan ;D

Såhär känner jag för skolan:

Vill inte vänta

Ååååh, jag hatar att bara gå och vänta på viktiga besked. Vill att dagarna ska gå lite snabbare så jag får veta nu! x)
Sen så hoppas jag ju för allt i världen att det är ett bra svar också. Kan inte göra något för att påverka det hela heller.
Vill ha lite tur med mig för en gångs skull.

Hoppas hoppas hoppas.

Femmy-makeover

När vi kom in i stallet så gick jag förbi en av ridskoleponnyerna och hon såg ut som jag vet inte vad, haha, ett troll eller något. Det började klia något fruktansvärt i fingrarna så jag vara bara tvungen att ta ut henne i gången och fixa lite med henne.

Lång man, lång svans, tofsar i öronen, långt hovskägg och smutsig så det räckte och blev över.
(hon rids inte just nu, då hon har varit halt och har inte någon skötare, så hon mest bara står)

-Jag ryckte av manen en bra bit och tunnade ut den. Trodde att hon skulle flyga i taket, då hon trots allt är ett rödhårigt ponnysto, men hon stod helt stilla och tyckte att det var skönt ^^ Var bara någon gång där det satt som hårdast som hon gick omkring lite.
-Jag ryktade en bra stund.
-Svansen fick en ordentlig dos med pälsglans och blev utborstad och avklippt.
-Hovskägget rykte, likaså det vanliga skägget under hakan och tofsarna i öronen.

Så nu är hon lite snyggare än förut iallafall :D

Söta Femmy
Några efter-bilder


Soccan 13 juni

Borstade ett bra tag och gick en promenad med henne :)
Först lite ute, sen in i ridhuset där det fanns bomserier utlagda som vi sprang över, hehe.
Och sen ut igen.

Bara lite mysdag sådär ^^


Nytt från JW

Har ni sett de nya byxorna från John Whitaker?
Skara Hästsport la upp bilder idag på facebook.

Kostar 959kr för knäskodda och 1099kr för helskodda.. Väldigt liten prisskillnad mellan helskott och knäskott, de knäskodda byxorna brukar vara bra mycket billigare jämfört med helskodda.
Jag tycker de ser ut som vanliga jeansridbyxor, inget speciellt liksom (åtminstone såhär på bild). Och dragkedjan är snygg, men lite opraktisk. Jag älskar silversömmarna som det ser ut att vara och fickorna är också relativt snygga.
Tycker också att det är lite synd att loggorna är uppe vid linningen, då syns dom ju inte när man rider :/ (om man inte vill stoppa ner tröjan i byxorna)
De ser ut att vara ganska breda i midjan = inget för mig.
Tyvärr.Men jag antar att de är perfekta till den som vill ha ett par snygga byxor med lite diskreta dekorer ^^


Foto: skara hästsport

Tävlingsponny sökes att hyra/låna

Tävlingsponny sökes att hyra på foder eller att låna, gärna lite högre klasser.

Jag vill satsa den tiden jag har kvar på ponny och komma ut på tävlingsbanorna igen.
Nu har vi alltså i tankarna att låna eller hyra en ponny, för seriös träning och tävlingssatsning. Ni som har läst bloggen ett tag vet en del om mig, men skriver här ändå:
Jag heter Sara Carlsson, är 17år och bor i kalmar. Har en egen ponny, som ej är i full gång för tillfället. Jag är ca 162 cm lång och väger 42-43 kg. Jag är van vid många olika sorters hästar och ponnyer och är inte rädd på hästryggen. Är mjuk men bestämd i min ridning och kan lätt anpassa mig till olika typer av hästar. Är ambitiös och väldigt noga med skötsel av ponny så som utrustning.

Om du har en C eller D-ponny att hyra/låna ut för tävling och träning, hör av dig!
Sto eller valack, spelar ingen roll. Ponnyn ska som sagt, helst ha gått lite högre klasser.
Krav på att den ska vara snäll att hantera på marken och lätt att lasta.

Mejla, smsa eller ring:
sara.carlsson@live.com
070-5507694

Mvh SaraFoto: Sofia Hagström, Johanna Eriksson, Caroline Bågfeldt, Johanna Grant Boklund, Maria Zatrazemi, Emmy Ling, pappa, mamma.

Status: Soccan

Läget är rätt så rörigt för tillfället med Soccan. Eller rörigt är kanske fel ord.
Det är inte bestämt hur framtiden ser ut iallafall.

Jag vet hur jag vill göra, om det blir så kommer ni få reda på det, jag lovar.
Dock är det inte "bara att bestämma och göra", dessutom är det ett krångligt beslut.
Alltså kan man säga att det är ganska komplicerat. Men det beror på hur komplicerat man gör det också..
Äh, mer säger jag inte nu. Ni kommer att märka vad jag menar :)


Hon ska iallafall banta.. hehe (det har inte riktigt med saken ovan att göra, men med statusen)
Har ändrat lite i foderstaten efter rekommendation. Ett kg mindre hö/dag och lite mer havre/dag. Ett tag har hon gått på väldigt lite kraftfoder och nu känner man att det är dags för lite mer energi när hon ska anstränga sig och inte bara promenera.
Magen måste bort nu!

Snygg bild på ponnyn som är sur på rosetten, jag badar i både hjälmen och kavajen, lindorna vet jag inte hur dom är lindade och det mesta är bara att skratta åt x)
Men vi kom tvåa iallafall
, förra sommaren

Schabraktips

Jenny om Önskeoutfit: Till bruna ponnyer:
Hej, jag är inte ute efter en outfit utan snarare SHABRAKTIPS till ett brunt sto. AS shabrak är äinte min grej utan gillar märken med snygga loggor. dock inte så stora att man inte får tävla i dem

Mycket tacksam ifall du vill göra det

/Päronet

Här är exempel på schabrak med som jag tycker är snygga med loggor:
(mer eller mindre stora, jag tror att alla är godkända för tävling) :)
Soccan 12 juni

När tävlingen var slut, så gick jag in en sväng i paddocken och red.
Man såg linjerna efter vart dressyrstaketet hade stått, så tog tillfället i akt och försöka mig på lite dressyrprogram med ponnyn.
Hon var bitvis stark och tog tag i bettet, bitvis så lyssnade hon hyfsat på mig ;)
Red hela passet som ett långt dressyrprogram ungefär, red bestämda vägar och linjer, med de gångarter som det är i riktiga program.
Tror inte att vi hade fått så många procent om det hade varit bedömning dock.. hehe
Kanske på vissa delar bara.

Bild, förra sommaren

Å andra sidan har jag nog för höga krav, då jag vet hur det kan vara..

Paus

Tog en sväng hem för att pausa lite, ska till stallet ikväll igen och rida när tävlingen är slut.
Båda ridbanorna är upptagna nu och jag vill helst rida lite ordentligt i paddocken eller ridhuset idag :)

Bild från förra dressyrtävlingen

Bloggar från dressyrtävlingen på klubben

Det är lokal dressyrtävling på klubben :)

Jag satt som domarsekreterare i första klassen och sen har det mest blivit att gå omkring, prata med pappa på parkeringen och sitta och blarra i sekreteriatet.
(sitter på kontoret nu=sekreteriatet)

Kommer hem någon gång i eftermiddag.
Hade dock inte kameran med mig, kan inte ha det varje gång ;)

Önskeoutfit: Utan loggor

Linn om Önskning: Dressyroutfit:

Här ska du få en riktig utmaning;) En hopp/allround outfit HELT utan loggor/märken på utrustningen eller kläderna! Det gör inget om det är märkesprylar, men det får inte vara några märken/loggor som syns på i så fall.
Sadel och träns är mörkbrunt och ponnyn gråskimmel. :)


Såhär blev det ;D
Lite svårare än vanligt, då jag var tvungen att tänka en extra gång på varje grej så den inta hade någon logga..Soccan 11 juni

Red en lång tur barbacka.
Gick på grusvägen, förbi dämmet, under tunnlarna, in i en skog, på gatorna, hem till mig, mer gator, genom ett lägenhetsområde och sen på vägen hem igen.

Ni kan se på bilden hur vi red ;)

Gjorde lite siffror, för våra olika strapatser på vägen.
1. Hälsade på barn i barnvagn och på cykel, med föräldrar som ville klappa.
2. Fajtades mot myggorna i "långa" skogen. (dvs Soccan ville ut därifrån så fort som möjligt och jag fick hänga med i farten, ducka och väja för träd och grenar och hejda henne om det kom rötter och stenar, hehe)
3. Svängde in i trädgården och sprutade mer flugspray, bytte tröja till en tunnare och lämnade schabraket.
4. Blev attackerade av en hög med barn. Vi blev fast där i säkert en 15-20 minuter x) Dom skulle klappa, klappa, gosa, klappa, mata, mata, mata, fläta svansen, fläta manen, dom la nallar på henne som fick bli henne "masktotar", de frågade tuden frågor, klappade, matade osv. Soccan stod som ett ljus hela tiden och tyckte det var jättemysigt ^^
5. Skulle ta en galopp på väg bort från barnen och Soccan var så glad av all uppmärksamhet, så hon drog några rejäla bocksprång xD hahaha Det är inte ofta hon gör det kan jag säga.
6. Här var hon fortfarande uppe i varv, så hon blev "rädd" för en barnvagn, trots att vi mötte säkert fem likadana tidigare under turen.
7. Vinkade åt en glad barnfamilj på en balkong. (kartan är gammal, så nu finns det hus där)

Och sen hem ;D

Min kamera

Har fått en del frågor om vad jag har för kamera :)

Jag har en Canon EOS 400D som jag är nöjd med.
Till den så har jag ett telezoomobjektiv, Canon 70-300.

Dock är det ingen fast bländare på objektivet, vilket jag skulle önskat. Skulle också vilja ha ett objektiv med lägre bländartal, för mer ljus i bilderna. Men man kan inte få allt ;)
edit; (det jag menar med fast bländare är att bländartalet inte ändras när man zoomar, vilket det gör med mitt objektiv, dvs bilderna blir mörkare ju mer man zoomar)

Bilderna blir oftast bra och jag är överlag nöjd med kameran ^^Ute på mystur med Soccan

dsc01491 (MMS)

Ute på mystur med Soccan


Josses design klar

Josses design som jag har pysslat med hela eftermiddagen är nu klar :D
Hoppas att hon gillar den bara.

Ta en kik vettja och säg vad ni tycker
(tryck på F5 om något ser lustigt ut)

http://josephinesandstrom.blogg.se/


Bloggdesigner

Sitter och pillar på två designer som jag ska göra åt andra..
Ganska okomplicerade ska de vara, men det får ju inte bli för enkelt heller ;)

Änsålänge gör jag inte designer på beställning egentligen.

Men kanske kan göra så småningom..
Vad tycker ni?

Ska jag börja ta in beställningar på bloggdesigner?

Några headers som jag har haft tidigare innan den nya designen
Kalmartravet 10 juniSnart kommer travbilderna

Ska bara äte lite tacos, sen kommer det lite bilder från eftermiddagen :)

Smakprov

On my way to Kalmartravet

Om en halvtimme ungefär så befinner jag mig på Kalmartravet.
Marina ska rida montélopp och jag ska vara fotograf ;D

Det kan bli himla spännande. Har aldrig sett varesig trav eller monté i verkligeheten, bara på håll. Än mindre fotograferat travhästar..
Jag får väl det förklarat för mig vart jag ska ta vägen x) haha

Vädret är lite sisådär, men det regnar åtminstone inte nu.
Bilderna kommer upp på bloggen ikväll!


Soccan 10 juni

Vi tog en liten sväng med transporten, ut en liten bit utanför stan, till Pias gård.

Det ösregnade så vi fick vara i ridhuset.

Först så red hon Soccan en bra stund och gjorde ungefär samma jobb som sist. Hålla henne rak i kroppen, bara ställa i nacken, in med bakkärran och behålla framåtbjudningen. Förra gången hon red henne så fick jag lite "hemläxa" att träna på att hålla henne rak, då hon var väldigt krokig i kroppen. (lite svårt att förklara, men hon är som en liten ål ibland ungefär)
Och nu så sa hon iallafall att Soccan var mycket bättre sen sist! Så det var bra att jag har jobbat på rätt sätt :)

Soccan var väl halvt död när jag skulle upp på henne (men så blir det när man maskar i vanliga fall och inte får någon vidare kondis). Jag vet inte vem av oss, hästen eller jag som tyckte att det var jobbigast.
Men jobbade gjorde vi iallafall, ordentligt. Så efteråt var vi supertrötta båda två.
Soccan stod som en staty och hängde läpp, tröttispoony<3

Nu ska jag jobba på samma sätt och om en vecka blir det samma upplägg igen, Pia rider först och sedan jag.

Vinterbild


Kan ni fåglar, kvittra lite tystare? Tack.

Vad gör man om man vaknar kl. 03.00 på natten av att man är kissnödig och efter att man har lagt sig igen, inte kan sova, för att det är ljust ute och fåglarna kvittrar för högt?

Jo, man bloggar om trevliga saker och tittar på film, i detta fall Karate kid ^^

Så nu vet ni det.

Sockerponnyn


Fina du. Ibland vet jag inte vad jag ska göra med dig. Knäppis.

Hästannonser

Sitter och kollar på hästannonser -stora hästar.
Och det finns några stycken av dom som inte hade varit helt fel att ha hemma ^^
Jag tycker dock att det är jättesvårt att se vilka hästar som är värda sitt pris, vilka som passar mig, vilken ålder man ska satsa på och vilka som fakstiskt kan bli bra/bättre än vad de redan är. Ponnyer är mycket lättare på det sättet tycker jag.
Det jag vet är att jag absolut inte vill ha en tung, stor och lång häst. Ingen älg liksom ;)
Den ska kunna hoppa och inte ha alltför mycket griller i huvudet.
(Ska inte ha någon stor häst nu, men det är roligt att titta på annonser iallafall. Jag övar tills den dagen kommer jag ska leta på riktigt, haha)

Men, jag råkade komma in på ponnyavdelningen iallafall.. hehe
Och har hittat världens sötaste ponny som jag bara måste haaa :D Sjukligt söt var den.
Hoppar som en liten studsboll gör den och ser inte alltför tokig ut.
Perfekt att ha som ett projekt att tävla upp lite i klasserna, samtidigt fortsätta markarbetsträningen som den behöver och sen sälja när man har kommit en bit.
Jag dör, iih, blir helt lyrisk av att se den.
Vet inte dock hur det ska gå till, men på något sätt måste det gå. Är helt såld.

Pixen har inget med saken attt göra ;)Soccan 9 juni

Red i paddocken, ungefär en halvtimme.
Kan inte påstå att det gick särskilt bra.. Hon kändes tung i benen och orkade inte alls. Fick driva på ordentligt mycket, fast hon tog knappt skänkeln ibland för att det var för jobbigt. Underlaget har blivit mycket djupare nu när det har fyllts på mer sand. Förut var det för tunt, nu känns det som om det är för djupt. Iallafall för min ponny. När vi skrittade fram så försökte jag att hålla mig i ett upptrampat spår, så det inte skulle bli alltför tungt för henne.
Det blir nog att rida mer i ridhuset tills hon har blivit starkare, varvat med paddocken och skogen såklart.

Vi tar nya tag imorgon. Då ska vi på en liten utflykt ;)

Bild från förra sommaren.


Jag testade nya borsten också, och den var fakstikt inte så dålig för att vara i plast ^^ Tänkte mest att ha den till att borsta bort lera med, men den fixade damm hyfsat bra också. Tummen upp för det.
Hon hade kliat i manen, troligtvis för att hon inte hade något "anti-kli-medel" kvar, det schamponerade jag bort häromdagen. Hällde inte på nytt efter heller.
Men nu ska hon vara garderad ;)
Fick en ny dos med fästingmedel också.

Inga vita byxor, men något annat

Just det! Jag höll på att glömma att visa er ;)

Ridbyxorna (vita) som jag tänkte köpa fanns bara i jääättestora storlekar hemma. Alltså blev det inga såna.
Men jag köpte mig en annan liten sak som tröst ^^ haha

Underbart gullig och den ska testas ikväll

Fin bild + kavajprat

Gillar bilden ^^
Fast jag gillar inte kavajen, för den passar inte mig. Eller den är snygg och lagom lång, men tyvärr för bred.
Hehe, det blev mycket kavaj-tjat nu märkte jag.. Men denna bilden visar tydligare än andra hur den sitter på mig.
Jag har sett andra som den har passat superbra på, suttit som en smäck!
Men sånt är livet. Det är inte så lätt att lägga på sig lite extra på rätt ställen (eller över huvudtaget)
Sen så vill jag inte ens lägga på mig, men det verkar vara enda alternativet om man ska hitta något bra x)
(eller så köper man en Animo som passar hyfsat mycket bättre) ;D

Foto: Emeline Lind


Lite vad jag pysslar med idag

Har haft "muntlig examination" i Naturkunskap A för en stund sen. Skönt att ha det över ;) hehe
Gillar inte att prata med vuxet folk över nätet via webkamera. (iallafall lärare och särskilt när man inte kan precis allt)..

Nu ska jag och mamma iväg till Maxi och Hööks för att köpa lite olika saker. BJ-glass och ridbyxor till exempel ^^
Gutt.

Vädret har haft lite svårt att bestämma sig, först mulet, sen ösregn blixtar och massa åska och nu är det sol och varmt igen.
Jag satsar på sommarklädsel iallafall. Om det börjar regna så får jag väl bli blöt då.
Gräv inte din egen grav

Ponnytiden kommer jag ta tillvara på, men jag har liksom fått acceptera att Soccan och jag troligtvis inte hinner hoppa några topphöga klasser innan vår tid är över. Vi kanske kommer ut på någon, men vi kommer inte att få någon rutin på det liksom, för det är inte så himla lång tid kvar. Det är ingen idé att stressa, utan då är det bättre att bara ha kul och få upp självförtroendet på oss som ekipage igen.
Dock känns detta allt annat än bra, tyvärr. Jag har en fin ponny, det har jag och det är bara så otroligt synd att allt detta skulle hända. Jag vill inte vara kvar på lokal nivå. Inte för fem öre. Inte när jag vet att vi kan egentligen (om man bara hade kunnat spola tillbaka tiden, då hade vi haft längre tid och jag hade varit som jag är nu och ponnyn hade varit som hon var då, innan all pannkaka, då hade det varit bra) Men nu är läget ett annat. Ett läge som jag måste gilla, fast jag egentligen hatar det.
Det är inte lätt att kämpa på och inte ge upp, när man inte har någon som peppar och tror på en, förutom en själv.
Eller ännu värre, att folk tror att vi är bra och på gång, fast vi egentligen är på väg ner i ett svart hål, där det inte finns någon stege att ta sig upp med. Den enda vägen upp är att antingen få vingar och flyga, vilket är omöjligt, eller att gräva en tunnel med sina bara händer nerifrån hålet, ännu längre ner i marken och sedan upp, långsamt och smutsigt, utan att se något ljus framme vid målet. När man till slut når ljuset, har man blivit utmärglad och sliten, det finns alltså inte så lång tid kvar. Den lilla tiden man har kvar i ljuset blir man grymt tacksam för och den långa hårda vägen gav lön för mödan, även om den bra tiden bara varar en stund. När man kan resa sig upp igen från den långa trånga tunneln utan ljus, har man fått tjockare skinn på händerna av allt grävande, längre uthållig het och på så sätt starkare och bättre än innan man föll ner i det svarta hålet från början.

Men när ingen tror på en egentligen, så försvinner ens egna glöd. Till slut hamnar man i fällan, den onda cirkeln.
Och då kan det kännas bättre att pausa från verkligheten en stund. -Även om alla andra säger att man ger upp och bara struntar i allt.
Det är enligt mig bättre att istället för att fortsätta gräva sin egen grav, låta någon annan kasta ner ett lite fika och ett rep som ger nya krafter och lite hjälp på vägen att ta sig upp igen.

Hoppas ni förstår mina fina metaforer om man kan kalla det så.(?)
Jag började skriva inlägget i ett helt annat syfte, så tog bort de första meningarna, då jag kom in på ett sidospår.
Om ni inte förstår vad jag menar, släng en kommentar så kanske jag kan skriva något inlägg i klartext.
Jag är egentligen ingen person som sitter och skriver en massa meningslöst och överdrivet känslomässigt jox.

Jag skulle vilja skriva så mycket om allt, men det blir nog bara ett enda blurr som ni inte skulle se något sammanhang i.. (ungefär som detta, fast värre)


Ridlektionen 8 juni

Denna lektionen var lite annorlunda än vanligt.
Vi bytte hästar några gånger och samtidigt gick en häst på lina där man fick ha "sits och balans-träning".

Först red jag Milan ganska länge, sen Kingston en liten stund (båda är små hästar) och till sist satt jag på Fille i longeringen.

Det gick väl helt okej alltihopa och både Milan och Kingston kändes fina, men jag dog lite av värmen x) haha
Milan var dock lite seg i benen och trött av sig, så fick kämpa på lite extra med honom för att hålla honom vid gott humör. Kingston hann jag inte sitta på i mer än några minuter, så kan inte säga så mycket om det.
Och när jag skulle sitta på Fille var man ganska slut i kroppen och även han, så det blev inte jätteseriöst där ;)

Men ridbyxorna var himla bra iallafall ;D och det blev den sista outfiten, den rosa med DN-stövlarna.
+Att jag har sålt mina vita JW-brallor! Till Anna, så nu ska jag hitta ett par nya.
Toppenbra.

Milan

Kingston

Fille


Min klädsel ikväll?

Jag sitter och funderar på hur jag ska se ut ikväll..
Ska rida Soccan och så ska jag rida på en lektion med :)

Kan inte bestämma mig mellan dessa tre


Ölandshoppet 6 juni

Nu har jag fixat upp bilderna från den sista dagen på Ölandshoppet också :)
Programmen ville inte samarbeta riktigt, men nu så ska nog alla bilder finnas uppe.

HÄÄÄR

Smakprov på bilderna från den dagen:

Vi vill undvika att dö helst

Jag kom nyss på den smarta idén att gå ner till vattnet med min kära ponny och ta en simtur. (eftersom det är så äckligt varmt ute (och inne))
Men sen så kom jag på en annan sak, att hon blev ren igår. Och om hon badar i havet, kommer hon att vara allt annat än ren efteråt och lukta sjögräs.. =schamponerat henne i onödan.

Alltså gick den idén i kras.

Vad ska jag då hitta på med henne idag?
(gillar inte att ändra på saker som jag har bestämt mig för, haha)
Vi får väl fortsätta med vårat uppbyggande med muskler, nedbrytande av mage och kondistränande ;)
Hoppas vi inte dör av värmeslag bara.


Falsterboshopping 2011

Ärligt talat, så vill jag mest gå och impulsshoppa på Falsterbo i sommar ;)
Jag har några saker som jag har tänkt på tidigare att jag nog vill köpa..
Men detta är ingen lista som är spikad och bestämd, bara ett hum om vad jag kommer leta efter, som jag har tänkt på innan vi kommer dit.

Kavaj - Blå, då jag tyvärr inte passar i den jag har nu. (den ska nog säljas)
Schabrak och huva - Någon färgstark Anna Scarpati-kombination
Hjälm - Det har jag planerat länge, men aldrig blivit av
Vita ridbyxor - Måste ha ett par nya, då mina gamla är trasiga osv.
Stigbyglar - Några som jag helst kan ha till många olika matchningar

Tror inte att jag behöver skriva att allt ska vara snyggt? ;D Det säger ju sig självt. haha

Någon som man träffar där i sommar? Vi ska dit onsdag och torsdag.
Och har ni planerat att köpa något särskilt kära läsare?

Dagens sötaste kommentar

Sofia om Rea på bästa brallorna:
Hej Sara :D Eftersom jag är lite nördig och äääälskar att berätta för personer när de gör något bra, så kände jag mig tvungen att göra dig till dig också hihi! Jag kan ju börja med att du och din blogg rockar! Jag följer den slaviskt och har gjort det ett bra tag. Man blir alltid lika impad! Du gör suveräna outfits, tar snygga bilder, skriver intressanta inlägg och har en snygg design! Precis som en blogg ska vara, enligt mig (A). Plus att du är sjukt duktig i all hästhantering och ridning! Nu har jag aldrig sett dig IRL, vad jag vet iaf haha men man märker ju sådant via text och bilder, du vet liksom alltid vad du gör! Hursomhelst, ville bara tala om för dig att du är grym och en av mina förebilder, för sådant är ju trevligt att höra tycker jag hihi :D Och när jag ändå tycker så kan jag ju lika bra berätta det för dig hehe! Iaf, du är grym! Kram ! :)

Jag bara tackar och tar emot :D
Ni gör mina dagar när jag får sånahär kommentarer<3
Jag försöker göra så bra som möjligt och det är alltid roligt att få respons. Om det är något som ni vill att jag ska ändra, lägga till osv, bara säg till.
Puss och kram på er alla fina läsare!Önskeoutfit: Till bruna ponnyer

Filippa om Önskeoutfit: Ljusblått till fux:

Jag har två bruna ponnyer som jag jätte gärna skulle vilja ha en fin outfit till. Ta vilken färg du tycker passar.

Vill du ha bilder på ponnyerna så hittar du det på bloggen:

www.filippacarlsson.bloggplatsen.se


Här kommer en som jag tycker skulle passa och är snygg ^^


En av ponnyerna:
(såg dock nu att du har brun utrustning, men det kan nog fungera ändå ;)En mysig kväll i stallet

Åkte till Hööks och köpte mina underbara ridbrallor ^^ Ett par bruna fick det bli, då jag inte har några bruna, men tycker att det är grymt snyggt. Velade för en sekund mellan gråa och bruna, men de gråa fanns inte i strl 150, så då blev valet lätt. (och rätt, för de bruna är mycket mer mig, än de gråa)

Direkt efter cyklade jag till stallet och möttes av ett dammoln. (oj, nej just det, det var inget dammoln, utan min ponny)
Då bestämde jag mig att det var dags för hennes bad, som jag så länge har pratat om.
Hon tyckte nog att det var ganska skönt, för hon stod stilla hela tiden, småplockade lite med några saker jag hade lagt på tunnan bredvid henne och knaprade på några tuvor med gräs längs husväggen. Hon stampade bara lite när jag skulle skölja av det sista och det rann på magen och benen, annars var det lugnt.
Ren blev hon iallafall och jag hoppas att jag fick bort allt schampo ;)

När hon var klar, tog jag ut en av lektionsponnyerna och sköljde av honom med mitt "fräschmedel" blandat med vatten. Han hade intorkad svett över hela kroppen i princip sen lektionerna och då blev jag lite ledsen i hjärtat, så tänkte att han kunde få blir avsköljd lite ordentligt. (det var mindre barn som hade ridit och dom kan inte såntdär med avsmapning riktigt) Egentligen skulle han behövt badas, då han är allt annat än ren, haha. Men det får bli en annan gång.
En ponny lite fräschare och förhoppningsvis gladare iallafall ^^

Min tömkörningsgjord hade kommit också, så packade upp den och hängde upp i sadelkammaren. Tömmarna var jättemjuka och smidiga och gjorden var fin. Underbart!
Då gäller det bara att försöka träna lite själv först, komma in i det liksom. Och sen blir det troligtvis någon tömkörningslektion för mig och ponnyn.

Och sen det nästan bästa av allt, det började regna :D
Sådär varmt, somrigt och härligt lagom mycket.

Byxorna<3 Ser dock fula ut på bilden, men jag lovar att dom är jättefina.Det knallar och går

Jag fortsätter med mitt bildskickande och ska aldeles strax bege mig till Hööks och sen till stallet.
Bilderna från måndagens tävling, är på G. Dom står och rullar genom komprimeringen för tillfället.

Tänkte plocka ihop en liten "inköpslista" till Falsterbo också, som ni får se när jag kommer hem ^^


Rea på bästa brallorna

Såg nyss att Hööks har 50% rabatt på mina absoluta favoritridbyxor :D
Har ett par blåa, som är helt underbara. Dom är strechiga, i microfibermaterial, skoningen är supermjuk, de sitter bra hela vägen och är inte för stora i midjan/knäna/benen/rumpan som många andra byxor kan vara.
Perfekt alltså ;) Lite korta i benen bara, då jag har barnstorlek, men det gör inget för mig.

De kostar vanligtvis 699kr, nu ligger dom på 349kr!
Billigt billigt billigt.

Det blir nog en sväng till Hööks idag känner jag på mig. Innan dom tar slut, haha ^^Mina älskade, otroligt välanvända, ganska blekta och slitna, bästa byxor:

Sugen på att få ett paket med utrustning från Cheval?

Är du sugen på att vinna ett sponsorpaket från Cheval ridsport, värde 3000kr?  ;D

Isåfall ska du ta en titt HÄR, där finns all information om hur det går till.
Det är jättelätt och verkligen superfina saker man kan vinna.

Equilineschabrak, KL-jacka, KL-strumpor, Roecklhandskar och Schockemöhletäcke. Vem vill inte ha allt det liksom? ^^Tiden flyger iväg

Dethär med bilder tar sin lilla tid ;) så ni får ha förståelse för det.
Skickar bilder till massa folk och fixar med webalbumen..

Här är blandade bilder från helgen
Första dagens bilder framme

Första dagens bilder finns uppe i arkivet :)

HÄÄÄR

Bilderna är inte redigerade, endast beskurna.
Om någon vill ha bilder med bättre kvalitet än vad som finns i arkivet, mejla mig då.
sara.carlsson@live.com


Mer fyndande

Dagens fyndande:

Ölandshoppet-Tshirt
(fick nödköpa för att rädda mina axlar som höll på att brännas sönder)
Lädergrimma
(behöver en extra, då min ena försvann)
Anna Scarpatihuva
(passar till mitt ASschabrak)

Ganska bra tycker jag allt :D


Hasta la vista

Kom nyss hem från Öland, nu ska jag hasta iväg till stallet där vi ska ha möte med ungdomssektionsstyrelsen.

Bilderna från tävlingen kommer upp när jag kommer hem!


Öland igen

Idag åker jag över till Öland och Ölandshoppet igen :D
Ska fota ännu mer och försöka rätta till brännan, haha.

Ha det bra!

Soccan 5 juni

Red mest galopparbete. Gjorde massa tempoväxlingar, fattningar, flytta för skänkeln osv.
Provade nya bettet och det funkade bra tycker jag :)

Det fick bli ett kort men instensivt pass, då hon inte orkar så länge ännu. Mot slutet så blev hon ganska framtung och när jag gick på henne framåt då så blev hon sur på mig x) haha

Men överlag så gick hon ganska bra. Hon blev svettig iallafall och det är ett bra tecken. (då hon nästan aldrig blir det, för att hon fuskar i jobbet)

Dagen på soliga Öland

Har stått sen mitt på dagen och fotat maaassa ponnysar.
Dock stod jag på samma sida av banan och solen hela tiden, så ena sidan av mig är bra mycket rödare och bränd än den andra x)
Tog korta shorts för att försöka få någon liten färg på benen, fast det blev nog inte så mycket resultat av det. Skäms lite över mina bleka ben, men om jag inte går barbent så kommer dom ju förbli vita.

Är fortfarande sur/besviken över att bara stå och titta på istället för att tävla.. Särskilt när det är Ölandshoppet. Det är bara så himla typiskt att något ska komma ivägen varje år för Soccan och mig.

Sen så fick jag syn på ett sms när jag precis hade vaknat, att jag skulle fått visa en häst på en provridning om jag ville idag. Men jag vaknade två timmar för sent.. :/ Också typiskt, för det hade varit himla kul!

Det bra med denna dagen är: Otroligt fint väder, varmt och soligt, massor av fina ponnyer, härliga öland, jag hittade två bra saker som jag köpte, träffade nytt och roligt folk som jag inte har pratat med innan, osv. ^^

Bilderna kommer som sagt att publiceras på www.saracarlsson.weebly.com
Men om någon vill att jag ska skicka bilder, så bara hör av er :)

Smakprov på bilderna:

Mina fynd: Ett underlägg till tömkörningsgjorden och ett babypelham


Är på öland och ölandshoppet! Solen ligger...

dsc01490 (MMS)

Är på öland och ölandshoppet! Solen ligger på ordentligt och jag har bränt mig på ena sidan.. Den andra är vit x) haha


Fotografera Ölandshoppet

Imorgon ska jag iväg och fota på Ölandshoppet!
Kommer dit kring lunchtid, kan inte få skjuts tidigare, med det ska nog funka ändå ;)

Dock svider det som bara den att jag inte är där och tävlar själv. Är så sjukligt avundsjuk på dom som ska hoppa så ni inte kan förstå det.
Mitt sista år att hoppa Ölandshoppet på ponny, försvann.
Jag antar att jag får bättre tur på storhäst sen?

Men iallafall, det är alltså dags att damma av min fotohemsida, www.saracarlsson.weebly.com
Där kommer bilderna att publiceras sedan.

Förra året, är lite skillnad på vädret detta året ;)

Soccan och jag en sommarkväll

Här är en del av bilderna som Sofia fotade ikväll :D
Riktigt härligt med kvällssol och allt

Och sen den oseriösa biten ;)

Fast vem sa att man inte kan vara seriös samtidigt som man är oseriös? x) haha

Lite avtravning

Rast och vila ^^

Soccan 4 juni

Försökte skritta fram på slingan i skogen, men vi hann bara en liten bit.. hehe
Det kom myggor och det tyckte soccan inte om. Hon studsade och småstegrade, ville inte skritta alls. Så vi vände och gick in i paddocken.

Där försökte jag tänka på det som Pia sa i tisdags när hon red henne, att få henne rak och rida på framåt så bakbenen kommer in under kroppen.
Och det gick inte heelt åt pipsvängen iallafall ^^
Galoppen är fortfarande svårast och jobbigast, men vi kämpade på en liten stund.

Efter ett tag så struntade jag i att vara seriös, haha och red på lite alla möjliga sätt ;)

Sofia fotade oss och här är ett litet smakprov, fler bilder kommer ikväll!

Helgen i Arnhult

Är hemma från stugan, trött så jag är slut i huvudet och jag inte vet vad jag ska skriva x) haha
Vi har iallafall, hela släkten, borstat och målat hus och vedbod, städat, oljat altan, fixat och grejat överallt.
Fint blev det och det har varit toppenväder!
Massa fika och god mat också ;)


Det blev inte så många bilder, så våran effektivitet syns kanske inte jättebra här.. hehe
Men jag har fotat de tre översta bilderna och resten har mamma fotat.


Önskeoutfit: Till fjording

Matilda om Önskeoutfit: Ljusblått till fux:

Hej , Jag rider en Fjorning som är ganska busig och pigg, skulle du kunna fixa en outfit till oss för jag har lite dålig fantasi och dina är så fina.
Kram


Hej
Jag har alltid gillat klarblått på "gula" hästar, så det fick bli i det färgtemat ^^
Fotoväggen som inte har några fotonHär är det ganska tomt som ni kan se.
Tanken har varit under några års tid (sen vi tapetserade om på mitt rum) att jag ska ha en "fotovägg" här. Men det är ju inga foton på den x)
Av vilken anledning?
Jo, att jag inte kan bestämma vilka foton jag ska framkalla helt enkelt. Har sån himla beslutsångest.

Vill ha på olika hästar och olika situationer.

Tex på Soccan, Star, Tiara, Bella, Nico, Daisy Lorden, Pixen mfl.
Det ska vara blandat huvudbilder, hoppning, dressyr, tävling, hemma osv.

Vilka foton skulle ni tagit om ni hade varit jag? :)
Kolla gärna runt i bloggen och skriv vilka ni skulle valt.. (länka till inlägget med bilden tex)
Är inte säkert att jag har så många bilder på de hästarna jag inte rider just nu, men några ska det nog allt finnas längre bak.

Då skulle jag bli glader :D

Smarta sporrar från Stübben

Dessa sporrar från Stübben gillar jag starkt.
Skulle vilja sätta på dom på en drös med ryttare som gräver in sina 3-4cm långa sporrar i sidorna på sina hästar.
(visst att det kanske behövs någon gång ibland, en kick med sporren, men inte konstant, som man kan se i många fall)

Med dessa, får man lite längd på sporren, som kan behövas, samtidigt som dom inte gräver sig in i hästen, utan dom rullar mjukt på sidan. Toppenbra enligt mig.

Såhär står det om dom i produktbeskrivningen:
"Mjuk sporrtrissa där hjulen på sporrarna är utformade så att alla punkter på samma yta avrundas för att göra dem mjuka och följsamma.
Den speciella utformningen av sporrtrissan möjliggör en snabbare rotation av hjulet, främjar en bättre och mjukare skänkel. Ryttaren kan helt enkelt placera sporren på hästens sida och underbenet kan förbli absolut stilla. På grund av förflyttning av skänkeln kommer sporrtrissan rotera och glida över hästens sida av sig själv.
"

Finns i 2 cm och 3,5 cm
Kostar 379kr
och du kan köpa dom hos Cheval ^^

"Soft Touch"

Rolig form på häst

Haha, höll på at dö när jag fick se dessa produktbilderna för täcken xD På en polsk hemsida.
Det ser ju inte realistiskt ut för fem öre.. Fota täcket när hästen har det på istället för att fota täcket och sen klippa in det på en häst. Det skulle nog ändå blivit bättre än detta.
Dessutom är det ganska smäckra hästar på bilderna, som absolut inte passar in i bilden.

Eller har ni sett någon häst som ser ut såhär? hahaha
Tycker det är så himla roligt och jag kan inte sluta undra över vad dom egentligen tänkte?


Scapaschabrak på tävling?

Anonym om Fagereke - Resultat:
en fråga: visst är scapa schabrak och huvor godkända för lokala tävlingar??
Svar: Nej, egentligen är dom inte godkända (om du tänker på den gamla modellen med stora trean på). Den nyaste modellen är dock godkänd.
Men många överdomare bryr sig inte om det och vissa tycker inte att trean ingår i Scapas logga, vilket den egentligen inte gör..
Fast som sagt, vissa överdomare bryr sig och stenhårda, vissa ser åt sidan med det.
Det säkraste är att ha med sig ett annat schabrak att byta med om man blir tillsagd, fråga överdomaren för säkerhets skull om hon/han godkänner det eller ha med något som går att sätta över den stora loggan vid tillsägelse.

Det är ingen skillnad på lokal/reginoal/nationell tävling.

Jag har valt att sälja mina scapaschabrak från 08s kollektion, just pga detta. Blev tillsagd på en lokal tävling i höstas att "Du får egentligen inte ha det där schabraket, men vi gör ett undantag bara idag". -På en annan tävling några veckor tidigare var det inte någon som knystade om det.
Men det är som sagt, många som fortfarande tävlar med dom. Så det är upp till var och en om man vill ta den chansningen. Det kan vara en kinkig överdomare just den dagen och då är det i värsta fall kört.
På lokala tävlingar brukar de vara lite snällare med alla såna regler dock.

Dom är ju så himla snygga ;D
Foton från dagens dressyrtävling

Här är bilder från idag på mig och Lorden.
Det blev ganska bra med blå/svart outfit ;) Det är som sagt bara kavajen som ser ut som en påse kring midjan, haha.

Men han var snygg åtminstone :D
Marina flätade manen precis innan jag skulle in i båda klasserna, men den envisades med att åka upp, trots att den var flätad superhårt. Det höll en stund iallafall så det syntes att vi hade försökt :)

Foto: Marina ^^

Hej så länge

Hej hopp!

Nu styr jag kosan mot sommarstugan och släkten.
Det kommer några tidsinställda inlägg, så håll lite koll här även fast jag inte är hemma ;)
(har dock inte räknat hur många det blir)

Vi hörs ^^Fagereke - Resultat

LC:2
Red inte fram särskilt länge, bara rörde på honom i skritt och trav. Ju mer man rider fram ju piggare blir han, så litegrann räckte gott och väl, så att han fick värma i kroppen.

På banan så hade vi en hel del missar, jag red inte ordentligt och lite för mesigt ;) Vågade inte rida på som jag borde gjort, så det blev inte jättebra. Vissa delar av programmet var ju bra, men överlag så kunde jag ridit bättre.
Fick 57,5%

LB:1
I denna klassen så tänkte jag på vad som gick fel i förra programmet, vad som stod i protokollen och vad Marina sa efter första ritten. Jag skulle rida -Och det lönade sig ^^
Programmet flöt på bättre, han kändes fin, gick där jag ville ha honom för det mesta och fick en hel del sjuor i protokollet. Det kändes mycket bättre helt enkelt. Vi hade några småmissar, som taktinslag i skritten (hade lite för kort tygel och det är i skritt på kort tygel som han lätt stressar upp sig), kort avbrott i galoppen (där han behöver bli starkare och jag inte var med med skänkeln riktigt) + ett omslag i galoppen när jag skulle sakta av efter den ökade. Så på de punkterna fick vi lite lägre poäng, men det är sådant man får öva på.
Slutprocenten blev 60,00% :D

Det är inte illa för att vara hans andra lokala dressyrtävling. (på den första han var med i, så var han övertaggad och ville knappt skritta, bara leta efter hinder :) haha söten) Han är ju inte hårt dressyrtänad något speciellt för tävling, utan rids mest i skogen. Och i andra klassen så skötte han sig och taggade inte till lika mycket som han skulle kunna gjort. Hans insats var alltså bra, duktiga ponnyhästen.

Dock konstaterade jag idag att jag inte trivs i min kavaj.. :/ Den är jättelös i midjan och jag ser ut som en fyrkant.

Bilder från dagen kommer kanske om en stund, det beror på om jag har hunnit åka iväg innan Marina har laddat upp dom.


Önskeoutfit: Till B-ponny-linfux

Tess om Önskeoutfit: Ljusblått till fux:

kan du inte göra en outfit som skulle passa min ponny xanti! Han är linfux , bilder på han hittar du på bloggen, Och du får ta precis vad du tycker själv :)


Jovisst, :) Jag tror nog att detta:


Kan bli ganska tufft till dessa: ^^

Möjligen för mycket, men snyggt är det iallafall ;)

Soccan 1 juni

(först måste jag bara skriva att det känns helkonstigt att skriva juni, istället för maj..)

Hon var lite tjock i bakbenen när jag kom, men hon kan bli det när hon har stått hela dagen och det är varmt ute. Så lindade istället för att använda benskydd. Det brukar försvinna när hon har rört på sig efter en stund och mycket riktigt, så var benen normala igen när jag hade ridit :)

Bad blev det inget, då jag fick skrubba på Dance en bra stund. Får göra det i helgen istället.

Det blev en barbackatur i skogen. Dock glömde jag spraya med insektssprayen, så när vi hade kommit 20 meter in i skogen, blev vi attackerade med full styrka. hehe
Att försöka få Soccan att skritta med tusen myggor på sig, var inte det lättaste. Efter ett varv i "skritt", som mest bestod av taktande, halt och klia sig, sparka efter myggor eller studsande, så fick jag ge med mig och började röra på henne istället. (hon var ju tvungen att skritta fram lite åtminstone)

Och hon var faktiskt rolig att rida, tänkte att hon skulle vara slut i kroppen sen igår, men icke ^^ Vet inte om det berodde på att hon var så pigg och framåt pga. myggen eller att något helt enkelt släppte igår. Men galoppen var nog den bästa som har varit på länge :D Och då satt jag ändå barbacka. (avsaktningarna var inte så mycket att hänga i julgranen, men fattningarna och själva galoppen var bra)


Hoppträning på Dance

Vi hoppade samma grejor ungefär som förra gången. Fast idag var det fler "hinder" istället för sockerbitar på vissa ställen. Och så sattes alltihop till en bana på tio hinder.

Fick Dance, vilket var himla roligt, har inte hoppat henne på länge ^^
Hon var snäll, som alltid. (typ den snällaste ponnyn som finns att lära sig att hoppa på) Men även riktigt rolig när man har kommit en bit.

Dock kändes hon inte lika pigg som vanligt, aningen segare i benen. Fick hjälpa henne framåt i vissa lägen, då vi var det enda ponnyekipaget i gruppen och övningen var på storhästavstånd. Men det fixade hon ;)
De har lagt in mer underlag i paddocken, så det är djupare än förut, då det har varit aldeles för lite där en lång tid. Det bidrog säkert till att det blev tyngre för henne också, det tar ju att tag att vänja sig för hästarna.
Men hon är som sagt, supersnäll och rolig att hoppa.

Stod och pysslade med henne innan, schamponerade bort fula ingnodda kissfläckar och svansen på henne. Hon gillade det inte, fast stod ut ;) haha

Var med på en maskeradhoppning på henne för några år sedan ^^ haha


Outfiten imorgon

Såhär ser vi ut imorgon, Lorden och jag:
Tycker det blir fint ^^

To do today

Mycket att göra, busy busy

-Putsa GG och DeNiro-stövlarna
-Rida Sockertopp
-Smörja Soccans träns (ev. sadeln också)
-Bada ponnyn och hälla på en ny dos fästingmedel
-Bygga fram hinder till träningen
-Fixa i ordning hästen
-Hoppa över hinderna på träningen ;) haha
-Packa till tävlingen
-Packa till sommarstugan
-Skriva lapp till min hästvakt, Alice ^^
(-ev. ta en sväng förbi Cheval och kolla på vita ridbyxor)
-Pyssla ihop tidsinställda inlägg
-Läsa på dressyrprogrammen, bara för att checka av

Och klämma in att äta och såntdär (o)nödvändigt..
+Såklart titta på Greys Anatomy, det klarar jag mig inte utan. x)


Mysig sommarbild från förra året. Milan och Frasse

Vad som händer torsdag-lördag

Imorgon är det alltså dressyrtävling. Startar min första klass kl. 09.08 och den andra vid kl. 10.08. =kort tävlingsdag.

När vi kommer tillbaka, fixar jag ponnyns matburk och pratar lite med henne. Ska dock inte rida, utan hon får vila.
Efter det, ska jag hem direkt och sen åker familjen till morfars sommarstuga i Arnhult. Där ska vi träffa släkten och fixa med stugan, rödfärga, rensa rabatter osv.

Jag skulle egentligen fått ha med mig pållen, för grannarna har ardenneruppfödning typ och då kunde jag ställt henne i en hage.
Men det gick inte, för de har hingstar och det är typ "brunstperiod" nu, så dom har fått skicka iväg alla sina ston för att hingstarna inte klarar av det. Och jag vill inte ha någon ardennerhingst till Soccan, det skulle nog inte bli så lyckat.. hehe ;)

Är borta till lördag tror jag.
Och på fredag så ska Alice ha hand om Soccan ^^ Tack Tack!

Vet inte om jag kommer åt internet när jag är iväg, då vi är mitt ute i skogen, men jag ska ladda upp med några tidsinställda inlägg åt er iallafall.


Del 4

Detta är nästa del på ponnyns och min historia.
-Den delen när vi egentligen inte vet hur läget var. Allt var bara allämt förvirrande.

(läs del 1 HÄR, del 2 HÄR, och del 3 HÄR)

Del 4

Dagarna rullade på och vissa dagar gick som sagt bra att rida, andra var katastrof.
Vi hoppade inte så mycket, då det inte fanns så mycket hindermaterial (vi stod i ett islandshäststall).
Och när vi väl hoppade, på små bockar, gick det inte särskilt bra, hon var varm och trött och seg i benen. Men vi anmälde oss i alla fall till en hopptävling, för skojs skull liksom ;) Några dagar innan tävlingen gick vi till en paddock i närheten och hoppade lite hinder där, för att checka av hur hon kändes. Vi gjorde det på kvällen, så det inte skulle vara fullt så varmt och jobbigt för lillponnyn.
Då jäklar, vaknade hon ^^ Studsade och tyckte det var superkul, dock hoppade vi inga höjder eftersom tävlingen var rätt så tätt inpå, men det brydde sig inte ponnyn om. Hon hoppade gladeligen och blev till och med stark så jag inte hade full kontroll ibland. (red på vanligt tränsbett också) Hon hade inte riktigt koll på sina ben och det blev en hel del kråkhopp, hehe. Men det var väl fullt förståeligt, då hon inte hade hoppat så mycket sen lägret några veckor tidigare.


haha, hej - ingen koll på benen x)Tävlingsdagen kom och den dagen fullkomligt ÖSTE regnet ner. Framhoppning och framridning var på gräs och snorhalt, vilket oroade de flesta. Men inte Soccan ;) haha
Hon var nog den gladaste ponnyn på hela tävlingen. (och jag var minst lika glad) Hon hade energi så det räckte och blev över, öste på i galopp på den hala gräsbanan där vi red fram och studsade lite hit och dit.
Jag hade fått låna Johannas pelhambett, eftersom Soccan var så stark när vi hoppade dagarna innan och mitt pelham som jag tänkte använda var på villovägar. Det jag fick låna var tre-fyra centimeter för långt och jag hade inte ridit Soccan på pelham på jättelänge, så det var en chansning, som visade sig vara toppenbra!  Då Soccan ÄLSKAR regn, hopptävling och gräsbanor, var hon överlycklig och därmed pigg och stark. Med pelhamet blev det en lyckad kombination J (att det var för långt, verkade inte störa henne i alla fall)

Vi hoppade en LC och en LC+5. Vi gick och vann den första och kom tvåa i andra! :D
I den andra så var hon lite segare i benen, så kunde inte gasa på riktigt lika mycket. Men vad gör det? Hon var glad, jag var glad, vi fick två superbra rundor och två topp-placeringar, trots att vi knappt hade förväntningarna att komma runt felfritt. Det var bara lycka ^^Sedan fortsatte dagarna i samma mönster, vissa gick halvbra, andra katastrof. När det regnade gick det som allra bäst att rida. Varvade mellan vanligt tredelat bett och pelham, vilket funkade bra. Vi provade fler sadlar, utan resultat. Så vi sprättade bort klossar från min vanliga sadel, så jag inte skulle hamna fel lika lätt. Det blev varmare väder ute och Soccan blev tröttare i ridningen, så vi försökte rida på kvällen så gott det gick.

En av de bästa dagarna, glad, fin och lydig ponny i ösregn.


Soccan fick en kattkompis, köttfärs hette han tror jag ;) haha


Vi åkte iväg på en efterlängtad tredagars kurs för Mats Torstensson. Såg verkligen fram emot den.
Dock gick det inte så himla bra..  Första dagen, då det var markarbete, gick ganska bra, fast ponnyn tänkte nog mer bakåt än framåt. Hon var inte så arbetssugen. Mats träningar är alltid krävande och Soccan hade inte riktigt full kondis, så man förstår att hon tyckte det var jobbigt.
Andra dagen gick inte särskilt bra. Hon hoppade, men bjöd inte framåt och tyckte det var jobbigt. Vi fick till några bra rundor dock.
Tredje dagen var det banhoppning och hon kändes väl som de andra dagarna, seg och inte på hugget riktigt. Hon hoppade det mesta med vi fick aldrig till den riktiga känslan. Sprången var inte som vanligt.
Tänkte på det mest som att det var varmt, att hon inte hade ordentlig kondis och att vi helt enkelt var tvungna att träna mer. Detta var den första riktiga träningen för tränare sen ridlägret en månad tidigare.  
(Men samtidigt kändes det inte alls bra att hon var sån. Jag intalar mig att det är något som är fel så fort det inte går bra.. Folk tycker att jag är paranoid, men det har liksom blivit så med tiden. Dom säger ”hon är bara stel och det är inte så konstigt när hon inte är i full gång osv. Men min magkänsla har haft rätt i princip varje gång.) Jag blir så fruktansvärt rädd att det ska vara något fel så fort hon inte går som vanligt.

Dagen efter hoppkursen red jag barbacka på hackamore i paddocken och då var hon jättepigg igen. (trots att hon borde ha varit trött sen tredagarskursen)
Alltså, hon var väldigt mysko, hit och dit, bra och dåligt, seg ena dagen och pigg nästa.

Varför, skulle vi få reda på inom kort.

Fortsättning följer…

RSS 2.0